Rodet pligtsejr: En dansker hænger i bremsen

Med sejren på 35-28 over Egypten har Danmark lagt sig i spidsen af Gruppe D - men der var meget rod undervejs

Glade danske spillere efter kampen (Foto: Lars Poulsen)
Glade danske spillere efter kampen (Foto: Lars Poulsen)

PARIS (Ekstra Bladet): SOM FORVENTET lagde Danmark sig i spidsen af Gruppe D efter en klar sejr over Egypten. Men det blev undervejs en rodet omgang, hvor de to hold blot byttede mål. Men sådan udvikler kampe sig ofte mod uortodokse hold.

DET BLEV EN urolig start, fordi Mads Mensah hurtigt fik noget, der lignede et hold i ryggen. Mod Argentina havde han være forrygende, nu måtte han efter få minutter tage plads på bænken med en ispose på lænden. Lasse Andersson blev i stedet kastet hovedkulds ind på pladsen som højre back, men han røg direkte ind i en to minutters udvisning.

SÅ BLEV det Henrik Møllgaards tur til at varetage posten, og altmuligmanden blev hængende resten af halvlegen. Det var med til at skabe stabilitet i angrebspillet, selv om vi i 30 minutter spillede uden en venstrehånd på højre back. Møllgaard gjorde det nu udmærket. Nogen stor skudtrussel var han ikke, men han formåede at levere den sidste aflevering til både fløj og streg. Og så var den store mand på imponerende vis med til at holde tempo i angrebsspillet.

Artiklen fortsætter under billedet

Mikkel Hansen viste endnu engang stort overblik. Foto: Lars Poulsen
Mikkel Hansen viste endnu engang stort overblik. Foto: Lars Poulsen
 

I DET hele taget havde vi ikke svært ved at score. Egypterne er ikke verdensmestre i tilbageløb, og det gav Mikkel Hansen og kompagni masser af muligheder i kontraspillet. Det nød de to sikre fløje, Lasse Svan og Casper U. Mortensen godt af. Tilsammen lavede de 10 kasser i en første halvleg, som på mange måder blev fløjenes.

I VORES forsvar havde vi nemlig store problemer med at få lukket af for Egyptens kanter. Det blev ikke bedre af, at Niklas Landin slet ikke nåede samme højder som mod Argentina. Han lod mange bolde slippe indenom.

I MIDTERFORSVARET var René Toft tilbage med albuebeskytter og hele molevitten. Men det var nu mest i angrebet, han gjorde sig bemærket. Han var sikkerheden selv på sine afslutninger. Til gengæld havde han problemer i forsvaret overfor de meget bevægelige og fintestærke egyptere, som angreb tæt på vores store midtermænd.

SELV DÆKKEDE Egypten fra kampens start forholdsvis defensivt. Det havde de ikke held med. Så forsøgte de med et meget ultraoffensivt forsvar. Det blev det kun værre af. Set med afrikanske øjne. Morten Olsen udnyttede det til at opføre sit eget onemanshow, hvor han fire gange kørte bolden rundt om ørerne på en fortvivlet egyptisk keeper. 

DER VAR ANDRE, der gjorde ham kunsten efter. Unge uimponerede Magnus Landin kom på banen i anden halvleg. På de første fem minutter lavede han tre mål på tre forsøg. Hver gang efter flotte svæv ind i feltet. Sikke et talent, vi har fået der.

I ANDEN halvleg fik Gudmundsson også gang i Kasper Søndergaard og Michael Damgaard. Lasse Andersson hænger stadig i bremsen. Der er for meget, der ikke lykkes, men han arbejder hårdt for sagen. Alt var således ikke lige kønt, men det blev trods alt til en sikker sejr, og nu er der en hviledag, inden det gælder arvefjendeopgøret mod Sverige mandag aften.  

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere