Så kan vi lade VM-festen begynde

Japan bør ikke blive en udfordring i aften i Boxen, når Danmark tager hul på slutrunden

Anne Mette Hansen i hvidt kan få sit gennembrud ved VM. Foto. Lars Poulsen
Anne Mette Hansen i hvidt kan få sit gennembrud ved VM. Foto. Lars Poulsen

HERNING ER lige så stille ved at udvikle sig til verdens håndboldmetropol. I hvert fald for en stund. Boxen med 12.000 tilskuere bliver rammen om de danske håndboldkvinders march mod medaljer, og når man tager temperaturen i Klavs Bruuns håndboldlejr, så kommer man i godt humør.

Selv om enkelte spillere har været på skånekost de sidste dage, så meldes alle alligevel klar til det første opgør i aften mod Japan. Det er en nation, der tidligere har drillet os ved slutrunder, men den trup, japanerne har sendt til den jyske hede, virker ikke skræmmende.

MED TANKE PÅ at Klavs Bruun og hans makker, Søren Herskind, kun har haft med holdet at gøre i fem kampe, har kvinderne netop brug for en let åbning på VM-stævnet. Og man skulle tro, at vi selv havde fået lov til at tilrettelægge forløbet.

Jan Pytlick får en lufttur efter den dramatiske sejr i OL-finalen i 2004. Fire uger tidligere sejlede truppen larmende berusede rundt i Aalborg aftenen før en kamp mod Norge. (Foto: AP) Håndbold Pytlick: Vi drak os i hegnet før OL-guldet

Japan ser overkommelig ud. Det samme gør Tunesien i kampen i morgen. Nordafrikanerne mødte vi i Spanien i sidste weekend, og det var egentlig ikke nogen udfordring. Vi får altså to kampe, hvor detaljerne kan pudses af, inden det bliver alvor mod Serbien i turneringens tredje kamp. 

DER ER i sær grund til at se frem til, hvordan det danske forsvar kommer til at fungere. Det er mand-mand baseret, og det er noget, der trækker på fysikken. Vi kommer til at opleve mange nærkampe og mange spilstop. Rytmen skal hele tiden brydes hos modstanderen.

Forhåbentligt giver det også mange bolderobringer, som igen skal udløse kontraangreb. Det har altid været et vigtigt dansk våben, men i turneringen i Spanien kneb det med at få kontraløbene til at fungere ordentligt. For mange dårlige afleveringer resulterede i spildte muligheder.

Line Jørgensen (tv.) og Louise Burgaard har begge haft problemer med højre knæ - men de melder sig nu fuldstændig kampklar til VM-åbningen mod Japan. (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Hurra! De stemmer JA - til Japan

TURNERINGEN I Spanien viste også, at bundniveauet på det danske hold er foruroligende lavt. Men heldigvis uden at hverken spillere eller trænere gik i panik. Der er i truppen stor tro på, at tingene kan ændres til det bedre i løbet af kampen, og det så vi netop i opgøret i søndags mod Spaniens EM-sølvvindere.

Vi slap ud af sækken og var endda ved at vinde kampen. Og det var på grund af den store bredde i truppen. Modsat mange andre hold har vi to spillere til alle pladser. Det betyder igen, at vi fysisk er i stand til at køre de fleste hold ned.

SOM SØREN HERSKIND sagde efter den afsluttende træning i Boxen, så råder vi ikke over spilleren, der hugger 10 kasser ind i hver kamp. Til gengæld har vi mange strenge at spille på. Og det er styrken ved denne udgave af det danske landshold.

Jeg vil dog ikke udelukke, at Anne Mette Hansen kan udvikle sig til at blive den hugger, der laver op mod 10 mål pr kamp.

Hun viste lovende takter mod Spanien, og hun kan få sit egentlige gennembrud ved dette VM. Og hvorfor ikke allerede i aften mod Japan. Lad VM-festen begynde.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer