Så kom Nikolajs første fiasko

Et undertippet svensk hold ville den EM-finale meget mere end et dansk hold, der begyndte gumpetungt og uinspireret - nederlaget blev på 35-34 efter omkamp

Nikolaj Jacobsen fik aldrig overhånden mod svenskerne. Det var han ret ked af efter kampen. Foto: Lars Poulsen
Nikolaj Jacobsen fik aldrig overhånden mod svenskerne. Det var han ret ked af efter kampen. Foto: Lars Poulsen

ZAGREB (Ekstra Bladet): DET VAR præcis det nederlag, ingen kunne have drømt om. En regulær fiasko. Især på baggrund af at det svenske landshold var voldsomt ramt af skader og sygdom. Men det virkede som om, Sverige ville den finale meget mere end et dansk hold, der ikke virkede toptændte fra kampens start.

TIL GENGÆLD havde vi drømt om at møde de franske verdensmestre. Det kommer vi også til. Men i kampen om bronzemedaljerne. Det er lidt en nedtur, men vel også en form for lærestreg. Det her er Nikolaj Jacobsens første slutrunde som træner. Han har gjort meget rigtigt, og han har vist stort mod og engagement. Men i dag manglede der altså de sidste afgørende procent. Og i sær den rette vildskab fra kampens begyndelse. 

VI HANG efter stor set hele kampen, og vi fik aldrig de redninger i bunker, som kunne have givet os overhånden. Men moralen fejler ikke noget. På en aften hvor mange spillede under vanlig standard, var der dog ikke en eneste, der slog op i banen.

VI BRÆNDTE ufatteligt mange chancer, ikke mindst fra fløjene, og derfor blev det op til Mikkel Hansen og Rasmus Lauge at lave de nødvendige mål. Det var et ansvar de tog på deres skuldre gennem hele den ulideligt spændende affære. 

SVERIGE FIK for mange lette mål i de første 10 minutter. Vores tilbageløb var ikke gode nok, og svenskerne havde for let ved at komme på kant hos vores backer. Ikke mindst hos Mikkel Hansen. Forsvarsspillet har ikke været hans styrke i denne turnering. 

DA RENE TOFT skulle have en pause, faldt også vores midterforsvar fra hinanden, og svenskerne havde alt for let ved at komme til deres scoringer. Der blev kigget håndbold i det danske forsvar. Det var et underligt passivt forsvar. Ingen gik frem og tacklede og lavede spilstop. Det gjorde selvfølgelig ikke betingelserne lettere for vores målmænd.

NIKLAS LANDIN var igen længe kun en skygge af sig selv. Han nåede en redning, inden han opgav ævred første gang. Jannick Green fik lidt bedre fat, men defensiven hakkede af sted gennem hele halvlegen. Målmandsspillet blev en smule bedre efter pausen, hvor Green og Landin stod på skift. Men høj klasse blev det aldrig.

FOR EN gangs skyld fungerede overtalsspillet heller ikke.Det var en skidt dag at vælge til det, og det var ærlig talt voldsomt frustrerende at se, hvor langsomt og gumpetungt det gik, og hvor svært vi i angrebet havde ved at finde løsninger mod det godt kæmpende svenske forsvar.

VI LIDER i den grad under manglen på en venstrehånd, der kan klappe bolden ind udefra. Peter Balling fik kun chancen i overtal, men han har ikke skuddet fra distancen. Resten af tiden spillede vi med en højrehånd på pladsen, og selv om Rasmus Lauge gjorde det fint, så er det ikke løsningen på sigt. Jeg kan godt undre mig over, at Niclas Kirkeløkke er sat helt uden for nummer. Han har det skud, som Balling ikke mestrer. 

NIKOLAJ JACOBSEN virkede ikke til at have fået sat sit hold ordentligt op til opgaven, men han fik da arbejdet sig selv ind i kampen og fik fundet løsninger, der skaffede os kontakt med svenskerne. Men det var mere spændende end kønt. Og til sidst gik det ikke vores vej. Fordi vi igen brændte for meget.

Total dansk nedtur - EM-festen er forbi

Landstræner: Graviditet har påvirket Landin

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind