Sådan banker vi Ungarn

Vi skal videre ved VM, hvor Norge venter i en eventuel kvartfinale

ALBERTVILLE (Ekstra Bladet) HELDIGVIS er usikkerheden om, hvorvidt René Toft må spille eller ej, forsvundet. Danmark er således god rustet til opgøret mod Ungarn i 1/8-finalen i den charmerende franske alpeby Albertville, som var vært for vinter-OL i 1992.

Se også: Dansk stjerne advarer: Hvis vi spiller sådan, taber vi!

Mange har beklaget, at vi endte med at skulle møde Ungarn i stedet for Chile, som længe lignede dagens modstander. Sådan har jeg det ikke. Kampen mod Bahrain i det indledende gruppespil viste, at vi kan have det rigtig svært mod uortodokse modstandere. I den kamp var der anledning til panik.

SÅDAN BLIVER det ikke mod ungarerne, som vi kender ud og ind. Vi spillede en rædselsfuld første halvleg mod dem i Aalborg ved optaktsturneringen Bygma Cup kort tid før VM. Det var ikke, fordi Ungarn var gode, men fordi vores angrebsspil var uhyggeligt langsomt og uopfindsomt, og den fejl er siden blevet rettet.

Ved den lejlighed endte vi med at vinde 24-21, og i den intime håndboldhal i Albertville, som i går var godt fyldt op til opgøret mellem Norge og Makedonien, bør vi kunne sætte Ungarn eftertrykkeligt på plads. Vi er blevet meget bedre siden opgøret i Aalborg, det er dagens modstander ikke.

UNGARN kommer til mødet med blot to sejre i fem kampe i det indledende gruppespil, hvorimod Danmark gjorde rent bord. Men selvfølgelig er der også elementer i det danske spil, som både kan og skal forbedres. I vores seneste kampe har vi lukket alt for mange mål ind fra fløjene. Vores egne kanter har set for meget håndbold, og det har gjort det svært for Niklas Landin og Jannick Green.

Mod Ungarn bliver vi udfordret i vores midterforsvar af den 110 kilo tunge stregspiller Bence Banhidi. Han er stort set umulig at stoppe, når han først får bolden i hænderne, og derfor handler det om at afskærme ham. Ungarernes store skytte, Laszlo Nagy, er blevet meldt klar til kampen. Han vred om på foden i Ungarns første kamp ved VM og har siddet ude siden. Spørgsmålet er så, hvor klar han egentlig er? Det vil tiden vise.

Artiklen fortsætter under billedet

Laszlo Nagy er blevet meldt klar til opgøret mod Danmark. Foto: Lars Poulsen
Laszlo Nagy er blevet meldt klar til opgøret mod Danmark. Foto: Lars Poulsen
 

I VORES EGET angreb mangler vi især at se det bedste fra playmaker Morten Olsen. Han har lavet mange tekniske fejl, og på intet tidspunkt har han spillet på det niveau, han gjorde ved OL i Rio. Sammen med Mikkel Hansen er det ham, der sætter standarden i det danske angrebsspil, og det skal både være hurtigt og flydende mod det tunge ungarske forsvar.

Vi hører til blandt de helt store favoritter ved VM, og det skal vi naturligvis leve op til ved at besejre Ungarn. Sker det, venter Norge i tirsdagens kvartfinale. Et veloplagt norsk hold havde lørdag ingen problemer med Makedonien, som spillede det ringeste 7-6-angrebsspil, som jeg endnu har set. Det var som at overvære en dilettant-komedie. Alligevel blev holdets træner, den koleriske Lino Chervar, ved med at praktisere det. Han havde selv en stor del af ansvaret for nederlaget på 34-24.

NORGE ER et spændende hold, som er godt besat på alle pladser. Et nordisk opgør i Alberville vil være en lækkerbisken for alle håndboldelskere.

Se også: Ups! Ungarsk superstjerne klar mod Danmark

Se også: Den store VM-quiz: Hvor godt kender du Mikkel og co.?

Se også: Kæmpe hæder: Landin er VM's bedste

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere