Sandheden gjorde ondt på Klavs Bruun

Danmark blev udstillet og skilt ad da Frankrig overlegent vandt 29-23

Bedømt ud fra de seneste to kampe mod Serbien og Frankrig, har Klavs Bruun ikke flyttet det danske landshold, mener Ekstra Bladets håndboldekspert, Jan Jensen. Foto: Lars Poulsen.
Bedømt ud fra de seneste to kampe mod Serbien og Frankrig, har Klavs Bruun ikke flyttet det danske landshold, mener Ekstra Bladets håndboldekspert, Jan Jensen. Foto: Lars Poulsen.

NANTES (Ekstra Bladet) DET danske landshold tumlede ud af arenaen i Nantes som en groggy bokser. Klavs Bruun Jørgensen var synligt ophidset og udvandrede fra et interview med TV2, fordi han ikke mente, de udviste nok respekt i nederlagets stund.

DET VAR lige tyndhudet nok, men det er heller ikke morsomt at blive udstillet, skilt ad og slået tilbage til start af et fransk landshold, som var klasser bedre end det unge danske mandskab.

BEDØMT ud fra de seneste to kampe mod Serbien og Frankrig, har Klavs Bruun ikke flyttet det danske landshold, mens de hold, vi før har kunnet slå og konkurrere med, har rykket sig markant.

VI HAR snakket meget om, at det danske forsvar er vores bedste våben. Men det kunne intet stille op mod hverken Serbien eller Frankrig. Og vores målvogtere tog intet. Det var ligefrem ubehageligt at se på. 

DANMARK FIK ellers en flyvende åbning mod de franske verdensmestre. For en gang skyld kom vi foran, men det sluttede ved 4-3. Derfra stod der Frankrig på det hele.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det danske landshold og Klavs Bruun Jørgensen ærgrer sig. Foto: Lars Poulsen.
Det danske landshold og Klavs Bruun Jørgensen ærgrer sig. Foto: Lars Poulsen.

KLAVS BRUUN havde valgt at tage sin anfører Stine Jørgensen med mod Frankrig. Hun har normalt stor betydning for holdet både på og uden for banen, men ikke denne gang. Hun kom på banen for at stabilisere det danske angrebsspil, men hun kunne ikke bidrage med noget positivt.

HUN BEGYNDTE med to tekniske fejl i træk på et tidspunkt godt midtvejs i første halvleg, hvor Frankrig blot var foran med to mål. Det bragte det samlede antal danske tekniske fejl op på seks. Og derfra gik det fra ondt til værre.

VORES KEEPERE havde blot en enkelt redning hver i første halvleg, hvor den franske havde ni. Det fortæller lidt om forskellen på de to hold. Det skal tilføjes, at den franske målmand havde gode arbejdsbetingelser, fordi de danske skytter ofte blev presset hårdt i afslutningerne.

SAMME HJÆLP fik Sandra Toft og Althea Reinhardt ikke. Ofte kom franskmændene svævende ind i feltet til helt frie skud. Så er det ikke sjovt at være målmand.

TIL SIDST i kampen fik Danmark kastet grus i den franske angrebsmaskine ved at bringe Line Haugsted frem i et 5:1-forsvar. Det kunne måske have været brugt tidligere, men mon ikke også Frankrig havde fundet løsninger på det. For de var hele tiden et skridt foran i både tanke og handling.

Se også: Helt væk: Danmark ydmyget

Se også: To spillere dumper i EM-ydmygelse

Se også: Klavs Bruun udvandrer på live-tv: Hvad fanden er det for et spørgsmål?

Jesper Nøddesbo er efter ti år i FC Barcelona landet i Aarhus og håndboldmæssigt i BSV. Usikkerheden har fulgt ham på hele rejsen, afslører han nu. Foto: Anita Graversen Sport og Spil Nøddesbo afslører sin hemmelighed: Jeg føler mig helt nøgen

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere