Stop nu, Gudmundur!

Efter nederlaget på 27-25 til Ungarn har den lille islænding for sidste gang stået i spidsen for det danske landshold ved en slutrunde - man han mangler stadig et par kvalkampe

Trist, trist, trist, da Danmarks blev sendt ud af VM: Foto: Lars Poulsen
Trist, trist, trist, da Danmarks blev sendt ud af VM: Foto: Lars Poulsen

ALBERTVILLE (Ekstra Bladet): DET VAR ikke lige den afslutning ved en slutrunde med Gudmundur Gudmundsson, som vi havde drømt om. Islændingen der gjorde os til olympiske mestre sidste sommer i Rio har nu kun et par kvalifikationskampe til EM, som skal overstås, inden han stopper som dansk landstræner til sommer.

Men han kan lige så godt stoppe nu og lade Henrik Kronborg klare de to kampe, inden Nikolaj Jacobsen overtager holdet til sommer. Netop sammen med Kronborg. Men kender jeg islændingen ret vil han ikke vige pladsen i utide. Dertil er han for stædig en rad. Men respekten for trænere har det med at forsvinde, når de er på vej ud af døren. Derfor bør DHF overtale ham til at slippe tøjlerne.

Gudmundsson har været et blandet bekendtskab, for ud over OL-guldet vil han også blive husket for ikke at have fået det maksimale ud af holdet ved EM og nu to VM. Han er flere gange blevet slået på strategien af sin direkte modstander på den anden bænk. I opgøret mod Ungarn fik vi en forfærdelig start, og vi har hele tiden bagud i tanke og handling. Gudmundsson skal dog roses for, at han forsøgte at ændre kampbilledet i anden halvleg, hvor vi i en periode gik over til at spille syv mod seks. Det har vi før haft held med. Denne gang brændte vi tre helt frie skud på den fremragende ungarske målmand Roland Mikler.

DET ER i den her slags kampe, at alle vores bærende spillere for alvor skal træde i karakter. Men sådan begyndte det desværre ikke. I målet havde Niklas Landin sin første redning efter otte minutter og sin anden efter 17. Så bliver det svært. I midterforsvaret havde René Toft samtidig store problemer med at dæmme op for ungarernes kryds og hurtige fodskifte.

Ungarn kom i den periode alt for let til deres mål, og flere gange fulgte Landin selv bolden helt ind i nettet. I angrebet var der ganske enkelt for få som tog ansvar. Alt for meget hvilede på Mikkel Hansen, som heldigvis havde en god sen eftermiddag i Albertville. Han holdt os længe inde i kampen.  Alene i første halvleg lavede han syv af vores 12 mål, og desuden var han oplægger til flere af de mål, som Casper U. Mortensen og Kasper Søndergaard scorede. Flere kom ikke på tavlen i første halvleg.

IGEN VAR Morten Olsen kun en skygge af sig selv. Playmakeren der tog en hel håndboldverden med storm ved OL i Rio har haft svært ved at få det til at fungere ved VM. Knap et kvarter inde i første halvleg, hvor vi var bagud 4-7, tog Gudmundur Gudmundsson fornuftigt en timeout. På det tidspunkt havde Morten Olsen diverteret med tre tekniske fejl og en sløj afslutning. Men værst af alt havde han ikke formået at sætte et højt tempo i vores angrebsspil.

Spillet var for tungt og langsomt, men det blev en smule bedre bedre, da Michael Damgaard kom på banen som afløser for Morten Olsen. Men vi havde det svært overfor det aggressive ungarske forsvar. Der kom aldrig ro på det danske spil, men der blev alligevel skabt håb, da Michael Damgaard og Lasse Svan mod kampens slutning viste både mod og initiativ. Således nåede vi op på 24-24, men vi fik aldrig de redninger, der for alvor kun have vendt billedet.

DET BLEV en trist afslutning for Danmark vedkommende ved VM. Det blev også en trist afslutning med Gudmundsson. Det her hold er bedre end til at ryge ud allerede i en 1/8-finale ved VM. Vi må håbe, at Nikolaj Jacobsen formår at forløse det fulde potentiale, når han overtager landsholdet til sommer.

Se også: Mikkel: Jeg er rasende

Se også: Dansk katastrofe: Slået ud af VM!

Se også: Sverige knuser Hviderusland og sikrer Frankrig-møde

51 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere