Sublime præstationer mod Frankrig: Én dansker var verdensklasse

Danmark slog de franske verdensmestre 29-28 i en fremragende optakt til EM - Hans Lindberg var i ren verdensklasse - flere andre var tæt på 

Karabatic var med til at give os alle en stor håndboldoplevelse. Men til sidst blev han den lille. Foto: Lars Poulsen
Karabatic var med til at give os alle en stor håndboldoplevelse. Men til sidst blev han den lille. Foto: Lars Poulsen

BEDRE PROPAGANDA for håndboldspillet kan man da ikke bede om. Opgøret mellem de franske verdensmestre og de danske olympiske mestre var ren øjenfryd. Og at Danmark ikke bare vandt kampen - vel at mærke efter at have været bagud med både tre og fire mål -  men også turneringen, øger kun forventningerne til det kommende EM i Kroatien.   

DET ER selvfølgelig hamrende ærgerligt, at Mikkel Hansen ikke fik kamptræning ved turneringen i Frankrig. Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

NIKOLAJ Jacobsen fik afprøvet andre og nye konstellationer, og jeg kunne rigtig godt lide bagkæden med Morten Olsen, Rasmus Lauge og Niclas Kirkeløkke. Selvfølgelig kunne vi godt have undværet de irriterende tekniske fejl, som både Lauge og Olsen diverterede med i begyndelsen af kampen.

MEN DA fejlene først blev minimeret, og der blev spillet bredt med gode temposkift, fik vi håndbold af den ypperste slags. At Frankrig med en sprudlende Karabatic i spidsen leverede samme høje niveau gjorde kun, at kampen blev den bedste forberedelse til EM, der for Danmarks vedkommende begynder på lørdag med opgøret mod Ungarn.

Artiklen fortsætter under billedet

Morten olsen tog ansvar da kampen skulle afgøres. Foto: Lars Poulsen
Morten olsen tog ansvar da kampen skulle afgøres. Foto: Lars Poulsen
 

DER BURDE således være tid nok til at få pumpet yderligere selvtillid ind i Niclas Kirkeløkke, der om nogen skal fylde hullet ud efter Kasper Søndergaard på højre back-positionen. Kirkeløkke har ikke været heldig med sine skud ved kampene i Frankrig. Der har været for meget stolpe ud. Det var der også i kampen mod franskmændene, men han var denne gang meget bedre med i kombinationerne, i krydspillet og i udspillene til fløjene.

I FORSVARET leverede han en stor præstation gennem hele første halvleg, hvor han heldigvis også nåede at komme på tavlen med en flot scoring på hopskud. Men vi kan med god ret forlange mere af den unge Kirkeløkke fra Sydfyn. Når han er så vigtig skyldes det, at han kan spille bege veje. Han er en såkaldt tovejsspiller.

DET ER truppens anden højre back, Peter Balling, ikke. Derfor vil han for det meste kun blive brugt i de halvlege, hvor han har den korte vej til udskiftningsbænken. Ballings styrke er de hurtige fødder, men i turneringen i Frankrig har jeg savnet at se ham have modet til at angribe på ydersiden af backen. I stedet har han forsøgt med langskud, men vi fik set mod franskmændene at han ikke har skudkraft nok til at afslutte med direkte skud fra længere distancer. Han er nødt til at gå ind og tage øretæverne på ydersiden af backen.  

Artiklen fortsætterunder billedet

Mads Mensah så rødt mod Frankrig. Det er der vist kun dommerne, der kan forstå. Foto: Lars Poulsen
Mads Mensah så rødt mod Frankrig. Det er der vist kun dommerne, der kan forstå. Foto: Lars Poulsen
 

LANDSTRÆNEREN spillede ikke alle sine esser ud i de tre kampe ved Golden League. Lasse Svan blev sparet, Mikkel Hansen blev sparet. Begge forventes at være med når det går løs mod Ungarn på lørdag. Vi har også set nogle konstellationer, som vi næppe får set igen. Nikolaj Jacobsen har også givet udtryk for at han har noget i posen når det går løs ved EM. I angrebet handler det blandt andet om et syv mod seks-system som er blevet trænet grundigt bag lukkede døre.

EN POSITIV ting som landstræneren han tage med er det velfungerende samarbejde mellem trekløveret, Olsen, Lauge og Kirkeløkke. Da kampen mod Frankrig skulle afgøres var det i sær Morten Olsen og Rasmus Lauge der tog ansvar. Og hvad kan det så ikke blive til, når truppen suppleres med Mikkel Hansen.

GLÆDELIGT VAR det også at Rene Toft havde kræfter til at levere en jætteindsats i forsvaret. Samarbejdet med brormand Henrik Toft virkede også fornuftigt. Men endnu profiterer vi ikke af de mange regninger og det gode forvarsspil. Kontraspillet er ikke på det niveau, som vi nok er mange som havde forventet.  Det er en facet i spillet, som Mikkel Hansen plejer at styre. Det kan han så passende gøre på lørdag mod Ungarn.   

DE DANSKE KARAKTERER

0 er lavest - 6 er verdensklaase

Niklas Landin 4

Jannick Green 4

Niclas Kirkeløkke 4

Magnus Landin 2

Mads Mensah 3

Casper U. Mortensen 3

Rasmus Lauge 5

Anders Zachariassen UB

Hans Lindberg 6

Lasse Svan UB

Rene Toft 5

Henrik Møllgaard 4

Henrik Toft 4

Morten Olsen 5

Michael Damgaard 2

Jacob Holm UB

Tim Sørensen UB

Peter Balling 1

Nikolaj Jacobsen 5 

Derfor gik nordmand amok på lille-Landin