Svært at tro på Klavs Bruuns projekt

Danmark fik en røvfuld på 32-21 af et russisk landshold, som var klasser bedre på alle områder

Klavs Bruun har ikke rykket holdet nævneværdigt de seneste år. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun har ikke rykket holdet nævneværdigt de seneste år. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet) Landstræner Klavs Bruun Jørgensen var groggy efter kampen mod Rusland. Han var hårdt ramt. Det lagde han ikke skjul på.

DET ER hele håndbold-Danmark også. Sandheden om det danske kvindelandshold er barsk. Rusland gav os er regulær røvfuld, og kampen afslørede, at Danmark er langt fra verdenstoppen. Der hvor Rusland, Frankrig og Holland opholder sig.

DET DANSKE landshold er ungt. Det har Klavs Bruun selv valgt. Han har satset på ungdommen og talenterne. Men det viste sig ikke at være nok, da modstanderne kom fra øverste hylde.

DANMARK blev både udspillet og udstillet, og lige i skrivende stund en mandag aften i Nantes, kan det være svært at tro på, at Klavs Bruuns mandskab med tiden kan vokse sig stort og stærkt nok til at kunne matche de bedste hold i verden.

DERTIL var forskellen mellem Rusland og Danmark nærmest uoverskuelig stor. De seneste år har Klavs Bruun ikke formået at føre holdet nærmere toppen af poppen. Efter kampene mod Serbien, Frankrig og Rusland er det lige nu svært at tro på projektet.

DER BLIVER reddet for få bolde. Der bliver brændt alt for meget. Og der bliver lavet alt for mange tekniske fejl. Det er sådan set de tre mest vitale områder i håndbold. Her er vores niveau ganske enkelt for lavt. 

KLAVS BRUUN forsøgte ellers efter bedste evne at ændre på tingenes tilstand i kampen mod Rusland. Han tog en timeout efter godt 10 minutter, hvor vi efter en ellers udmærket start var bagud 2-6. To tekniske fejl og et brændt straffekast var årsagen. Her fik Rusland slået det hul, som den danske trænerstab havde advaret om inden kampen.

SOM I opgørene mod Serbien og Frankrig kom Danmark til at halse efter. Spillet blev forceret, det samme blev afslutningerne, og så blev der brændt alt for meget på den russiske keeper, som i første halvleg stod med en redningsprocent på 47. De skiftende danske keepere havde blot to redninger hver inden pausen.

DA VI kom bagud 4-9, reagerede Klavs Bruun endnu engang. Ud med Stine Bodholt, Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen og ind med Stine Jørgensen, Lotte Grigel og Kathrine Heindahl.

DET GAV hurtigt udbytte. Den samme kombination blev gentaget i tre angreb i træk og det gav tre scoringer af Heindahl, men tættere på end tre mål kom vi ikke inden pausen. Russerne var gode til at udnytte hver eneste danske fejl. 

EFTER PAUSEN forsøgte Klavs Bruun sig med at spille syv mod seks. Men igen indfandt fejle sig, og så smuldrede det hele. For første gang under dette EM, så man danske spillere virke opgivende. Men overmagten var var da også kolossal.

Se også: Dansk EM-kollaps: Spillerne dumper på stribe

Sådan vil vi gerne se danskerne juble i aften. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen - 10. dec. 2018 - kl. 15:52 Nu er det alvor: Sidste udkald for Klavs Bruun og kompagni

Se også: Pinlig røvfuld i skæbnekamp

42 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere