'Taber vi, skal der mirakler og to fredage i en uge til'

Det er vind eller forsvind, når de danske kvinder tørner sammen med de franske EM-værter

Sådan er status før Frankrig-kampen.

NANTES (EKSTRA BLADET): Efter nederlaget til Serbien er det en vind-eller-forsvind-kamp, Danmark spiller i aften i mellemrunden mod de franske verdensmestre. Taber vi, skal der mirakler og to fredage i en uge til for, at vi stadig skal kunne komme i en semifinale ved EM-slutrunden.

Danmark og Frankrig er begge gået til mellemrunden med to point. To færre end topholdet Rusland, som Danmark møder i næste runde. Sidste kamp i mellemrunden bliver for Danmarks vedkommende mod Montenegro, som er kommet over med nul point.

LANDSTRÆNER Klavs Bruun er helt på det rene med, at Frankrig skal besejres, hvis drømmen om at nå frem til medaljekampene i Paris i næste weekend skal gå i opfyldelse. Derfor satser han også hele butikken og stiller igen med anfører Stine Jørgensen, som ellers har været skånet i de to seneste kampe mod Polen og Serbien.

Artiklen fortsætter under billedet

Efter at have siddet over i to kampe vender Stine Jørgensen tilbage til den afgørende kamp mod Frankrig. Foto: Lars Poulsen
Efter at have siddet over i to kampe vender Stine Jørgensen tilbage til den afgørende kamp mod Frankrig. Foto: Lars Poulsen
 

Der bliver også brug for al den rutine, han kan skrabe sammen, for foruden det stærke franske hold venter der også modstand fra 10.000 tilskuere i den store XXL-hal i Nantes. Det kan blive en varm oplevelse.

FRANKRIG ER en stor mundfuld, men de seneste to opgør mod EM-værterne har nu været ganske jævnbyrdige. Danmark vandt tidligere i år i Golden League 24-21 over franskmændene, mens det seneste opgør for to uger siden ved Møbelringen Cup i Norge endte med en smal fransk sejr på 22-20.

Vi har altså at gøre med to hold, der kender hinanden indgående, men til Frankrigs fordel tæller, at holdet er gennemrutineret og vant til de her afgørende kampe ved slutrunder. Frankrig er stort set altid i medaljerne.

DET HAR Klavs Bruun stadig til gode at prøve. Det er hans fjerde slutrunde med kvinderne, og det bedste resultat er en plads i semifinalerne for to år siden i Sverige. Men det blev kun til lige ved og næsten.

Denne gang er han på togt med det i mine øjne bedste mandskab i hans regeringstid. Men bundniveauet er åbenbart voldsomt lavt. De 17 tekniske fejl mod Serbien – heraf mange helt uprovokerede – vidner i hvert fald om det.

TEKNISKE FEJL var et gennemgående tema i hans første år som landstræner. Men på det seneste er de blevet minimeret, og derfor var det en ren nedsmeltning og tæt på en regulær katastrofe at opleve holdet mod Serbien. En kamp, hvor også træneren virkede handlingslammet.

Sådan vinder man ingen håndboldkampe på det her niveau. Men Klavs Bruun sagde i går, at han kunne se gløden i øjnene på sine spillere. Der er en plet, der skal vaskes af. Der er spillere som Sandra Toft, Anne Mette Hansen og Mette Tranborg, der skal rejse sig. Det kan de så passende gøre mod Frankrig i en kamp, som har alle de ingredienser, der skal bruges til en gyser.

Se også: Klavs Bruun var tæt på den totale katastrofe

Sandra Toft på pressemødet onsdag eftermiddag. Hun er den, der tager nederlagene tungest i den danske trup. Foto: Lars Poulsen Håndbold - 5. dec. 2018 - kl. 20:08 Skuffet dansker indrømmer: Jeg skiftede mig selv ud

Se også: Efter dansk kortslutning: Derfor sad stjernen helt ude

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere