Terror kan fjerne VM fra Qatar

Den amerikanske ambassade advarer mod angreb, og landets emir plejer omgang med gale imamer, der prædiker død og ødelæggelse

Qatars emir, Tamin Al-Thani yderst til højre var i juni vært for en række af verdens værste imamer. Her holder han i hånd med Nasser Al-Omar, som mener at shitter er djævle og den største trussel mod sunnimuslimerne.
Qatars emir, Tamin Al-Thani yderst til højre var i juni vært for en række af verdens værste imamer. Her holder han i hånd med Nasser Al-Omar, som mener at shitter er djævle og den største trussel mod sunnimuslimerne.

I DENNE uge udsendte den amerikanske ambassade i Qatars hovedstad, Doha, en terror-advarsel, der forhåbentligt kan medvirke til, at den lille ørkenstat får frataget VM-slutrunden i 2022. 

I meddelelsen til de amerikanske statsborgere skriver ambassaden, at de steder i Qatar som vesterlændinge frekventerer, for eksempel hoteller og indkøbscentre, er mål for ekstremister.

Videre hedder det, at alle amerikanske statsborgere, som bor i Qatar eller blot er på besøg i landet, skal tage vare på deres egen sikkerhed og slå alarm til de lokale myndigheder, hvis de observerer noget truende.

ADVARSLEN ER usædvanlig al den stund, at Qatar ihærdigt har forsøgt at holde sig fri af de etniske og religiøse stridigheder, som jævnligt rammer flere af de øvrige lande i regionen.

Senest så vi i slutningen af juni bombeattentatet mod en shiamuslimsk moske i Kuwait. Islamisk Stat, IS, har taget ansvaret for udåden, der kostede 25 mennesker livet.

Den amerikanske ambassade i Doha har ikke sat navn på den eller de grupperinger, som frygtes at kunne slå til i Qatar: Det er dog ingen hemmelighed, at både engelske og amerikanske myndigheder flere gange har advaret Qatars ledere på grund af landets tætte forhold til kendte terrororganisationer.

I rapporter fra Udenrigsministeriet i Washington er der sat navne på fremtrædende Qatar-sheiker, blandt andet den tidligere præsident for Qatars fodboldforbund, som økonomisk støtter IS og andre terrororganisationer. Man kan vælge at tro, at støtten gives i et forsøg på at holde IS væk fra Qatar, eller også kan man få den tanke, at sheikerne og IS deler tankegods.

Qatars glansbillede: Sådan fremstiller ørkenstaten sig selv

MEDDELELSEN FRA den amerikanske ambassade er den anden af sin slags inden for ganske få måneder. I april blev en sikkerhedsvagt på ambassaden, som er placeret i Al Luqta-distriktet i Doha, overfaldet. Vagten slap med overfladiske skrammer og gerningsmanden blev taget af politiet i Qatar.

Ambassaden benyttede anledningen til at råde amerikanske statsborgere til at holde sig væk fra arrangementer, hvor mange mennesker er samlet.

Hvilket uvægerligt vil ske, hvis Qatar ellers får lov til at beholde VM-slutrunden i 2022.

SELV HAR IS også blandet sig i debatten. Terrororganisationen skrev sidste år et åbent brev til FIFA’s præsident, Sepp Blatter. Heri hed det, at han godt kunne glemme alt om en VM-slutrunde i Qatar i 2022.

Til den tid vil Qatar være en del af kalifatet, og så vil fodbold være forbudt, hed det i brevet til Blatter.

Inden FIFA’s eksekutivkomite i december 2010 besluttede at tildele Qatar VM-slutrunden i 2022 var terroraspektet en del af beslutningsgrundlaget. 

I sikkerhedsrapporten, som komiteen havde at forholde sig til, stod sort på hvidt, at blandt ansøgerne var Qatar det land, hvor der var størst risiko for terroraktioner. 

Alligevel fik Qatar VM foran lande som USA, Australien, Japan og Sydkorea.

VM bag facaden: Se de uhyggelige slave-forhold Velkommen til tilskuerfrit VM

FOR QATARS 35-årige Emir, Tamin bin Hamad Al-Thani, vil det være et prestigetab af dimensioner, hvis VM-slutrunden tages fra ham. Derfor balancerer han på en knivsæg. 

Han holder sig gode venner med store fodboldnationer som Tyskland, Frankrig og England. Det gør han ved at foretage enorme investeringer. Han har blandt andet sendt sin mor, sheika Mozah til London, hvor hun ofte bliver fotograferet sammen med den engelske dronning.

Sheika Mozah har altid penge med, og hun har brugt en del på en af Englands dyreste boliger. Med udsigt til Regent Park i London råder sheika Muzah over et slot på 33.000 kvadratmeter. Pris, ca 1,2 milliarder kroner.

Men det er blot en lille del af familiens besiddelser i London. Al-Thani kan også sætte flueben ud for The Shard, Harrods, hele den olympiske landsby, bygningen som den amerikanske ambassade holder til i, en del af Camden Marked, halvdelen af verdens dyreste lejlighedskompleks i Hyde Park nummer et, samt mindre ejerandele af Londons børs, banker og stormagasiner.

DET LYDER alt sammen tilforladeligt, men der er også en anden side. Hjemme i Doha holdt emiren i slutningen af juni hof for en række af denne verdens mest afskyelige og hadefulde religiøse ledere. Ja, han ikke bare holdt hof. Han gik også med dem i hånden, han kindkyssede dem, og han havde dem til bords ved middagen.

Det gælder blandt andet Det Muslimske Broderskabs chefideolog, Yusuf Al-Qaradawi som mener, at alle jøder skal slagtes. Al-Qaradawi har sit eget show på Qatars tv-station Al Jazeera, hvor han tordner død og ødelæggelse.

Ved middagen kyssede Al-Thani den saudiarabiske imam, Mohammad Al-Arifi som senest har gjort sig bemærket ved at kalde shiitter ikke-troende, som alle skal dræbes. Hvilket IS er i gang med.

En anden af emirens gæster, imamen Aidh Al-Qarni, mener at kristne, der siger at gud elsker dem, er fulde af løgn. Hamas er hellige krigere og jøder er abers og grises brødre.

Det var et grimt selskab, som i kredsen talte mange imamer, der prædiker det, som IS fører ud i virkeligheden.

DER ER mange gode grunde til, at Qatar bør fratages værtsskabet i 2002. De vestlige ledere må holde op med at falde på halen over emirens vilde investeringer i Europa og i stedet se i øjnene, at Qatar bør lægges på is.

Efterhånden er det kun Sepp Blatter og hans nærmeste der ikke fatter, at Qatar købte sig til slutrunden i 2022. Det skete ved at bestikke en række af de begærlige medlemmer af FIFA’s eksekutivkomite.

Oven i kommer så de slaveforhold, som migrantarbejderne i Qatar lever under. Mere end 1400 er døde siden december 2010, og mere end 4000 vil have mistet livet, inden den første kamp i givet fald bliver fløjtet i gang i 2022. 

Det er den største menneskelige skandale i fodboldens historie. En skamplet der vil forfølge Blatter og hans kumpaner resten af deres dage.

Oven i kommer så frygten for terror. Og man skal være meget naiv, hvis man blot fejer den af bordet. 

VALGET AF Qatar kom bag på en hel fodboldverden, og ikke mindst på chileneren Harold Mayne-Nicholls, som på vegne af FIFA havde lavet sikkerhedsrapporten om ansøgerlandene. 

Han havde dumpet den lillebitte, men stinkende rige Gulfstat.

FIFA lukker effektivt kæften på Qatar-kritiker

– Qatar var suverænt det dårligste bud blandt de lande, der søgte om VM i 2022.

– Det spørgsmål, jeg har stillet mig selv de sidste fire år, er, hvordan FIFA kunne lade Qatar byde på VM. De skulle aldrig have haft slutrunden. Det er 100 procent forkert. I øvrigt er det ikke noget fodboldland.

– Logistisk er det håbløst. Hovedstaden Doha er en lille by med mindre end en million indbyggere. 

Under VM vil der være dage, hvor der skal afvikles fire kampe i byen. Det betyder, at mere end 160.000 tilskuere skal flytte sig rundt blandt stadionerne, har Mayne-Nicholls tidligere sagt til Ekstra Bladet. 

Og det er jo et drømmescenarium for en selvmordsterrorist.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind