Trætte danskere blev kørt over

Klavs Bruun tabte det taktiske spil til Helle Thomsen på den hollandske bænk - nederlaget blev på 26-22 

Det er slut. Der var ikke mere saft på dunken. Foto: Lars Poulsen
Det er slut. Der var ikke mere saft på dunken. Foto: Lars Poulsen

TRÆTTE danske spillere blev overmatchet af et mere rutineret hollandsk landshold, som havde flere våben og mere kølighed i de afgørende situationer. Klavs Bruun Jørgensens trup havde kun kræfter til at følge med til pausen, hvor stillingen var 13-13. Anden halvleg begyndte med en 14 minutter lang dansk scoringspause, og så var den kamp afgjort.

Men det unge danske hold har stadig grund til at være stolt over indsatsen ved EM. Og der er stadig mulighed for at få metal med hjem. Søndag spiller Danmark om bronzen mod taberne af opgøret mellem Norge og Frankrig. Hvis da ellers de danske spillere har kræfter til at slæbe sig hen til hallen.    

DANMARK fik en dårlig start mod Holland. Spillerne så tunge ud, angrebsspillet var nervøst, og de første fire afslutninger var alle forbiere. Selvfølgelig har kampens betydning spillet ind, men den hårde turnering havde også trukket tænder ud på spillerne. I de hidtidige kampe havde Klavs Bruun stort set kørt med de samme 7-9 spillere, og der var blevet trukket store veksler på Mette Tranborg, Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen og Stine Bodholt.

Det kunne man se på dem, og hvis Danmark ikke skulle blive løbet over ende, var landstræneren nødt til at bringe flere aktører i spil. Det gjorde han så. Anne Mette Hansen, som spillede en brandkamp mod Rumænien, blev forholdsvis hurtigt pillet ud. Hun var på flade fødder i begge ender og formåede i første halvleg ikke at bidrage med noget til fællesskabet. Det gav spilletid til Lotte Grigel og Line Haugsted. Og senere hen også Kristina Kristiansen, som dermed fik sine første minutter ved slutrunde. Dog først da kampen var endegyldigt tabt.

Artiklen fortsætter under billedet

Mulle fik sin debut ved slutrunden. Men først da slaget var tabt. Foto: Lars Poulsen
Mulle fik sin debut ved slutrunden. Men først da slaget var tabt. Foto: Lars Poulsen
 

METTE TRANBORG var også mærket af strabadserne. Derfor var det helt naturligt, at hun i angrebet blev afløst af Cecilie La Cour, som desværre stadigvæk skal bruge mange skud til sine mål. Når hun øger effektiviteten, bliver hun en stjerne. Der er dynamit i den venstrearm.

Klavs Bruun gik over til at spille med to forsvars-angrebsudskiftninger. Alt sammen i et forsøg på at økonomisere med kræfterne. Men han blev taktisk overmatchet af sin danske kollega på den hollandske bænk. Helle Thomsen bragte allerede i første halvleg endnu flere spillere i aktion. Hun spillede 7 mod 6 for at nedbryde det offensive danske forsvar, og hun spillede bredt, så begge hendes fløje blev et farligt våben.

Vi var på forhånd advaret mod Hollands kontraangreb og deres hurtige midte. Men det tog noget tid, før vi for alvor forsøgte at bremse dem. Selv om hollænderne også var påvirkede af, at det nu var syvende kamp på to små uger, så havde de alligevel det både spillemæssige og taktiske overskud, som sikrede dem en fortjent sejr. 

Sandra Toft og Danmark tabte med 22-26 til Holland. Foto: Lars Poulsen Håndbold Forfærdelig halvleg: 14 frygtelige minutter kostede Danmark alt

Estavana Polman blev kampens topscorer med syv kasser. Foto: Lars Poulsen Håndbold Van der Vaarts kæreste efter dansk nedslagtning: Det gjorde ondt

De to bedst tjente håndboldspillere på kvindelandsholdet er Sandra Toft og Lotte Griegel. Foto: Lars Poulsen Sport Så meget tjener håndboldpigerne

28 kommentarer
Vis kommentarer