Trods nederlag: Danmark tog et stort skridt mod toppen

Fantastisk fight af det danske landshold som kun tabte 22-20 til de forsvarende Europa- og verdensmestre

Sandra Toft spillede sig op og stod en fremragende anden halvleg. Foto: Lars Poulsen
Sandra Toft spillede sig op og stod en fremragende anden halvleg. Foto: Lars Poulsen

KLAVS BRUUNS landshold tog endnu et stort skridt mod den absolutte top, da de forsvarende norske Europamestre fik voldsom modstand af en flok indædt kæmpende danske kvinder. Alt var ikke lige kønt, men der er ved at komme skik på tingene i begge ender af banen.

Vi har bare kompleks, når vi møder Norge, at vi kommer forfærdeligt dårligt ud af starthullerne. Spillerne nærmest fryser og jeg tør vove den påstand, at vi havde vundet denne gang, hvis vi havde været mere klar. Sådan tror jeg også, at Klavs Bruun tænkte.   

DET MÅ være tæt på at være den hurtigste timeout i dansk landsholdshåndbold. Bare 5,53 minutter gik der, inden landstræneren smed det grønne kort på dommerbordet. På det tidspunkt var vi bagud 4-0, havde brændt tre skud og lavet to tekniske fejl. En katastrofal start mod de norske favoritter, der lige præcis fik den medvind, de havde brug.

Tidligere er Klavs Bruun blevet bebrejdet, at han har været for længe om at reagere, når hans hold var i problemer. Her gjorde han det, og det gav da også prompte resultat. Forsvaret, hvor der havde været en åben ladeport i området mellem Anne Mette Hansen og Stine Jørgensen, trådte et par skridt tilbage. Det gjorde det lettere at få tacklet de fodrappe nordmænd, og vi vandt pludselig en del dueller.

LANGT OM længe kom også angrebet i gang, men da vi havde reduceret til 3-6, var det nordmændenes tur til at tage en timeout. Det taktiske spil mellem de to trænere var ganske fascinerende, og i første omgang så det ud til, at Klavs Bruun havde trukket det længste strå.

Danmark åd sig op på 5-6, men så kom der igen en række tekniske fejl, hvilket de lynsnare nordmænd straks udnyttede. 

DE TEKNISKE fejl har været et gennemgående problem i Klavs Bruuns regeringstid. Spillere som Anne Mette Hansen og Mette Tranborg mangler stadig den kølighed der skal til over for et norsk forsvar, der hele tiden presser angriberen. Og så hjælper det heller ikke, at anfører Stine Jørgensen spillede sig dårligste kamp ved slutrunden.

Artiklen fortsætter under billedet

Stine Jørgensen havde en genneført dårlig aften i Helsingborg. Foto: Lars Poulsen
Stine Jørgensen havde en genneført dårlig aften i Helsingborg. Foto: Lars Poulsen
 

Mod Norge får man ingen lette mål, og det velfungerende norske forsvar letter også arbejdet for deres keeper, Kari Grimsbø, der i første halvleg stod med en redningsprocent på 40, mens Sandra Toft i den modsatte ende blot nåede 24 - eller mere direkte fire redninger på 17 skud. Og for nu lige at hælde salt i såret, så valgte nordmændene at skifte målmand fra anden halvlegs begyndelse. Det er blæret.   

NORGE HAR været i en klasse for sig selv i denne turnering. Der var da næppe heller mange, der havde troet, at Danmark for alvor kunne stikke en kæp i det velsmurte norske hjul. Det er vi måske ikke helt kapable nok til endnu. Men vi er kommet tættere på. Det var voldsomt imponerende at se, hvordan det danske forsvar i anden halvleg fik tæmmet den norske angrebsmaskine, hvilket fik den afledte effekt, at Sandra Toft spillede sig gevaldigt op. 

Vi er slet ikke færdige i den her turnering endnu. Vi kan stadig nå semifinalen på lørdag i Göteborg 

TIRSDAG møder vi Rusland, som ikke imponerede i deres første mellemrundekamp mod Tjekkiet. Vi har slået russerne i vores seneste to opgør og deres lidt tunge spillere ligger godt til os. Slår vi Rusland, hvilket jeg sagtens kan forestille mig, bliver kampen mod Rumænien på onsdag et slag om en plads i semifinalen.     

Drøyt! Danmark var tæt på overraskelsen mod Norge. Foto: Lars Poulsen Håndbold Damer af stål: Danmark tæt på EM-sensationen

16 kommentarer
Vis kommentarer