Trods storsejr: Vi mangler stadig et forsvar

Vi har måske verdeens bedste angreb, men det kniber i den modsatte ende, hvor Norge fik lov til at lave for mange mål i den danske sejr på 34-30

angrebet med Hans Lindberg fungerer - nu skal det danske forsvar bare op i gear. (Foto: Lars Poulsen)
angrebet med Hans Lindberg fungerer - nu skal det danske forsvar bare op i gear. (Foto: Lars Poulsen)

VI GEMMER lige angrebet et øjeblik, for det fungerer bare. Men hvis vi skal have medaljer ved det kommende EM i Polen, skal der anderledes boller på suppen i vores forsvar.

Efter at have bekæmpet en halsbetændelse var Henrik Toft Hansen tilbage som styrmanden i det danske forsvar i opgøret mod Norge. Det var ikke nogen udpræget succes. Men andre ord er der stadig meget at arbejde med rent defensivt.

Norge kom alt for let til afslutninger, og Kevin Møller i målet må i perioder have følt sig en anelse skamskudt. Lidt synd for den unge målmand som uden tvivl har store kvaliteter. Men selv den bedste keeper skal have hjælp af sit forsvar, og det fik Møller ikke meget af mod Norge.

MEN DET er godt at se, at han ikke lader sig slå ud. Det blev da også til et par håndfulde redninger, og jeg kan godt lide den ro, han udstråler. Desuden er han ved at udvikle sig til straffekastskytternes skræk. Det kan blive meget afgørende, når det bliver alvor om en uge i Polen.

I øvrigt siger det meget om bredden på det danske landshold, at Gudmundur Gudmundsson har råd til at holde Niklas Landin på bænken. Vi er godt besat på målmandsposten.

ET ANDET spørgsmål som stadig er aktuelt er vores højre back. Vi har tre spillere til to EM-pladser, og mod Norge var det Nikolaj Øris Nielsen, der fik chancen fra start. Efter en nervøs åbning med et par afbrændere kom der gang i den langskæggede skytte, og han efterlod absolut et godt indtryk. Både Øris og den mere letbenede Peter Balling udfordrer virkelig den etablerede Mads Christiansen på pladsen.

Jeg er dog overbevist om, at Mads Christiansen er sikker mand i flyet til Gdansk på torsdag. Igen mod Norge gjorde han det fornuftigt i forsvaret, og det at han kan spille begge veje, gør at han har et fortrin i forhold til sine to udfordrere.

Se også: Damgaard smadrede Norge i mål-orgie

HELDIGVIS ER det blot et mindre problem. Vores angrebsspil er ind imellem af en anden verden, og det er altså blæret, at vi igen kan holde Mikkel Hansen og en storspillende Rasmus Lauge på bænken i hele anden halvleg.

Der fik vi igen lov til at nyde en Michael Damgaard folde sig ud. Tak for kaffe for en storskytte vi har i den unge mand. Han kommer til at trække mange overskrifter ved EM, hvis han fortsætter med at udvikle sig. Og hvorfor skulle han ikke det? I forhold til VM for et år siden er han meget mere kølig i sine afslutninger, og mod Norge fik han vist, at han også mestrer de tekniske finesser.

Se også: Griber ud efter EM-succes: Men kan ikke holde en tallerken

MEN STÅR Mikkel Hansen så i vejen for Michael Damgaard? Næh, tværtimod. Vi får blot flere strenge at spille på, og vi har før set, at Mikkel Hansen også kan spille playmaker. Damgaard og Hansen kan sagtens være på banen samtidigt.

Indtrykket efter de to første kampe ved Golden League er, at vi angrebsmæssigt måske står bedre end nogensinde. Og får vi for alvor gang i vores højre back, så bliver vi ufatteligt svære at slå.

Problemet er stadig vores forsvar. Både Qatar og Norge kom for let til deres mål. Desværre fik Klaus Thomsen et slag mod Qatar og sad derfor over mod Norge. Jeg tror stadig, at Thomsen og Henrik Toft Hansen kan danne den midterblok, som vil gøre livet lettere for vores målmænd. Heldigvis er der stadig en uge til af få den del på plads.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere