Tysk EM-guld på vilje og gejst

Danmark skal rejse sig igen i de kommende OL- og VM-kvalifikationskampe

TYSKLAND BLEV fortjent Europamester. Sådan er det. Uden en lang stribe stjerner har vores sydlige naboer leveret en sensation i Polen. Med masser af knofedt, til tider brutalt forsvarsspil, indædt fight og bunker af entusiasme kan man stadig komme langt.

Tyskerne gik overraskende hele vejen, strålende ledet at deres islandske træner, Dagur Sigurdsson, som har vist sig at være en eminent taktiker.

MED EFTER AT have set både semifinaler og medaljekampene fra Krakow kan man som dansker kun endnu engang ærgre sig over, at Gudmundur Gudmundson og det danske landshold ikke formåede at spille sig videre fra hovedrunden.

For vi har ærlig talt ikke været vidne til prangende håndbold, og især var finalen en uskøn omgang med alt for hårdt spil. Det gav selvfølgelig stribevis af udvisninger, en hakkende spilrytme og generelt meget lidt at glæde sig over.

Hvis man altså ser bort fra de to målmænd, Arpad Sterbik i det spanske mål og hans tyske kollega Andreas Wolff. De stod fremragende, men især Wolff havde også gode arbejdsbetingelser, for spanierne skød ham ofte lige på kroppen. Spanien var i perioder rystende ringe og formåede aldrig at skabe spænding om udfaldet

Se også: Tysk EM-mirakel: Knuser Spanien i absurd finale

DER ER ikke noget, der tyder på, at Danmark har mistet et skridt til de øvrige hold. EM i Polen har været kendetegnet af en stribe voldsomt overraskende resultater. Holdene har slået hinanden på kryds og tværs, og således havde også de to finalehold prøvet at tabe undervejs i turneringen.

Spanien slog vi selv eftertrykkeligt i den bedste kamp, som Danmark leverede ved EM. Havde vi holdt det niveau i de efterfølgende kampen mod Sverige og Tyskland, havde det meget vel været os, der havde stået i finalen.

Se også: Ingen Mikkel eller Landin: Overraskende dansker på All Star Team

SÅDAN SKULLE det ikke gå, hvilket vi kun har os selv at takke for. Men snart melder der sig nye udfordringer. Vi ved allerede, at landsholdet i juni skal spille VM-kvalifikation mod Østrig. Først hjemme og siden en udekamp. Jeg ved godt, at landstræner Gudmundur Gudmundsson vil sige, at Østrig er et meget stærkt hold, men det bør være et mandskab, som vi slår forholdsvis let og dermed bliver klar til VM i Frankrig næste år.

Men før kampene mod Østrig skal landsholdet igennem en OL-kvalifikation. Resultaterne ved EM har maget det således, at vi er endt i en gruppe med EM’s nummer tre og fire, Kroatien og Norge, samt Bahrain. To hold fra gruppen går videre til OL i Rio i august.

HÅBET ER, at Danmark får lov til at arrangere OL-kvalifikationen på hjemmebane. Det vil være en klar fordel. Men det ved vi først noget om i løbet af mandagen. Under alle omstændigheder er det ikke nogen let pulje. Norge har været en af overraskelserne ved EM, og på gode dage er Kroatien svære at have med at gøre.

Det værste der kan ske er, at Kroatien får lov til at arrangere stævnet i heksekedlen i Zagreb. Så bliver det virkelig op ad bakke. Men selvfølgelig har det danske landshold kvaliteterne til at løse opgaven. Vi skal både til OL og VM.  

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere