Undrer sig over håndboldherrerne: Ærgerligt og forkert

Håndboldherrerne starter festen i aften, men sporten risikerer at miste popularitet på grund af lukkethed  

Rene Toft, som her tackler igennem, er ikke mentalt klar til at tale med den danske presse. Foto:Kenneth Koustrup Lysbjerg
Rene Toft, som her tackler igennem, er ikke mentalt klar til at tale med den danske presse. Foto:Kenneth Koustrup Lysbjerg

OM EN UGE går det løs ved VM i Frankrig, og det er ganske befriende, at vores landstræner, Gudmundur Gudmundsson, ikke på forhånd har valgt at fedtspille. Vi går efter at vinde medaljer, er det klare budskab fra islændingen, og sådan skal det da også være.

Vi indtager altså Paris som OL-guldvindere, og større kan det ikke blive for en håndboldspiller. Det skal forstås på den måde, at OL kun afvikles hvert fjerde år, mens der spilles om EM- og VM-guld hvert andet år. Men der mangler altså stadig et VM-guld i den danske medaljesamling. Det er så målet i Frankrig.

GUDMUNDSSON må tage 16 mand med sydpå, og han råder stadig over 13 af de 14 spillere, som vandt OL-guldet. Kun Mads Christiansen har forladt holdet, og derfor bliver de kommende tre kampe i Bygma Cup i Jylland et udskilningsløb blandt en række store talenter.

Landstræneren står i den grad med et positivt problem. Alle mand i den i øjeblikket 19-mand store trup virker fuldt kapable til at kunne deltage i en VM-slutrunde. Alle meldes også fri for skader. Kun krumtappen i forsvaret, den store Kiel-spiller, René Toft Hansen, virker til at være mentalt skrøbelig. Han har således fået lov til af DHF at afstå fra al kontakt med pressen frem til VM.

DET KAN VIRKE underligt at et så stort mandfolk, der er anfører i sin tyske klub, hvor han fint håndterer den lokale presse, og som er vant til et voldsomt pres i Bundesligaen og i Champions League, ikke kan gennemføre selv korte interview med den danske presse. Vi må håbe, at det ikke danner præcedens, for i en tid, hvor de forskellige idrætsgrene kæmper en hård kamp om pladserne i rampelyset, vil det være ærgerlig og forkert, hvis en så herlig sport som håndbold lukker sig om sig selv.

Tendensen er der desværre. Begge A-landshold har indført lukkede træninger, og hvis de største stjerner som René Toft Hansen kan melde fra til alle presseaktiviteter, er vi for alvor ude på en glidebane. Forhåbentligt bliver der rettet op på tingene, når DHF’s nye sportschef, 37-årige Morten Henriksen tiltræder til sommer. 

TILBAGE til spillet på banen. I de kommende kampe mod Ungarn, Egypten og Island skal de unge stortalenter, Magnus Landin, Niclas Kirkeløkke, Simon Hald og Lasse Andersson forsøge at overbevise landstræneren om, at de skal have en billet til Frankrig. Det vil give opvarmningsturneringen en ekstra dimension.

Der er ingen tvivl om, at Kirkeløkke er udset som afløser for Mads Christiansen. Den unge GOG-spiller har tidligere døjet med en dårlig skulder, men i de seneste kampe for sin klub fik han vist, at det er et overstået kapitel. Nu skal han bare holde niveauet i de kommende dages kampe.

KIRKELØKKE ER tovejsspiller præcis som sin kollega på den modsatte back, Lasse Andersson fra Barcelona. Uden skader venter der dem begge en lang landsholdskarriere. 

Jeg glæder mig til at se dem rulle sig ud i Aalborg, Skjern og Aarhus, for de har fuld fokus på VM i Frankrig.

Se også: Officielt: Her er Wilbeks unge afløser

Se også: Her er hemmeligheden: Sådan har Mikkel erobret landsholdet

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere