Vi har fået et positivt problem

Flere spillere fik samlet vigtig selvtillid i sejren på 32-29 over Qatar - på søndag går det løs i 1/8-finalen i Albertville

Niclas Kirkeløkke fik vist sig flot frem i opgøret mod Qatar. Foto: Lars Poulsen
Niclas Kirkeløkke fik vist sig flot frem i opgøret mod Qatar. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): DANMARK ER klar til 1/8-finalen mod Ungarn på søndag i skisportsbyen Albertville, og det danske landshold har meget godt at tage med sig efter den sidste gruppekamp i Paris. Her blev VM-sølvinderne fra Qatar efter noget møje og besvær sat på plads. Men det hører med til historien, at landstræner Gudmundur Gudmundsson sparede en lang række af sine bærende spillere. Niklas Landin, Mikkel Hansen, Kasper Søndergaard og Henrik Toft fik alle værdifuld hvile, mens andre fik lejlighed til at spille sig ind i turneringen.

Den mulighed greb Niclas Kirkeløkke, som for første gang fik spilletid ved VM. Talentet er der ikke tvivl om, men han manglede i første halvleg mere koldblodighed og egentlig også selviskhed i sit spil. Han var helt tydeligt præget af at skulle optræde på den store scene, og det gav sig blandt andet udslag i en række tekniske fejl. Men han tog revanche efter pausen, hvor han for alvor viste formatet. Kirkeløkke kommer vi til at se meget mere til, men spørgsmålet er, om det bliver i denne turnering.

LÆGESTABEN arbejder hårdt på at få Mads Mensah klar igen, og Gudmundur Gudmundsson sagde forleden, at så snart det sker, træder han ind i turneringen igen. Og det kan blive på bekostning af Kirkeløkke. Men den unge GOG-spiller har under alle omstændigheder suget noget slutrundeerfaring til sig, og han har givet landstræneren et positivt problem, hvis Mensah bliver spilleklar.

Når vi retter fokus på 1/8-finalen, er det værd at bide mærke i, at Jannick Green i målet fik samlet noget selvtillid. Han har hidtil i turneringen stået under vanlig niveau, men mod Qatar fik han sat et fint aftryk. Første halvleg kom han igennem med 10 redninger og en procent på 40. Han endte på 15 redninger. Ganske pænt, når man tænker på, at det til lejligheden sammenflikkede forsvar til tider var pivåbent.

FORLEDEN EFTERLYSTE jeg dynamitstangen Michael Damgaard. Han var tændt mod Qatar. I løbet af det første kvarter havde han bombet fem bolde i kassen og tilføjet en qatarsk forvarsspiller et flækket øjenbryn. Han holdt ikke niveauet hele vejen hjem, men han fik trods alt vist, at han kan blive en vigtig joker i de kommende vind-eller-forsvind-kampe.

Ungarn er ikke den letteste modstander i en 1/8-finale. vi kunne drømme om, men efter at have mødt en lang række anderledes spillende nationer uden for Europa er Ungarn trods alt et mandskab, som spiller traditionelt europæisk håndbold. Det er et hold, som ikke kan overraske os, og vi slog dem forholdsvist sikkert i Bygma Cup som optakt til VM.

NIKLAS LANDIN sagde forleden, at han faktisk foretrækker at møde europæiske hold fremfor hold fra de øvrige verdensdele. De europæiske hold kender han, og de er således langt lettere at forberede sig på. Ungarn har tabt tre kampe undervejs i turneringen, og det må ikke blive et hold, som bremser den danske march mod en VM-finale i Paris.

Lørdag og søndag afvikles ottendedelsfinalerne ved VM i håndbold - se her, hvilke hold der skal møde hinanden

Fredag aften faldt alle brikkerne på plads i gruppespillet ved VM i håndbold for herrer. Ottendedelsfinalerne spilles lørdag og søndag og ser herefter således ud.

Lørdag 21. januar:

 • Norge - Makedonien.
 • Frankrig - Island.
 • Rusland - Slovenien.
 • Brasilien–Spanien.

Søndag 22. januar:

 • Hviderusland - Sverige.
 • Ungarn - Danmark.
 • Tyskland–Qatar.
 • Kroatien–Egypten.

Kvartfinalerne (24. januar):

 • Brasilien eller Spanien mod Kroatien eller Egypten.
 • Norge eller Makedonien mod Ungarn eller Danmark.
 • Frankrig eller Island mod Hviderusland eller Sverige.
 • Rusland eller Slovenien mod Tyskland eller Qatar.

Kilder: francehandball2017.com

Se også: Gjorde rent bord: Danmark qvaste Qatar

Se også: En mand viste klassen: Her er de danske karakterer

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere