Vi mangler en klassekamp fra jer!

Vi mangler en klassekamp fra vores keepere - den kan passende komme i EM-braget mod Tyskland

Landin kan blive den afgørende faktor i aftenens kamp mod Tyskland. Foto: Lars Poulsen
Landin kan blive den afgørende faktor i aftenens kamp mod Tyskland. Foto: Lars Poulsen

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): DET SÆRLIGT opløftende ved den danske sejr over Slovenien var følelsen af, at Nikolaj Jacobsen og hans mandskab hele tiden var i kontrol.

HVER GANG Slovenien var ved at komme tæt på, havde det danske angreb ikke problemer med at lave mål, og Nikolaj Jacobsen fandt gennem hele kampen på løsninger. Det bliver der også brug for i aften, når Tyskland er modstanderen.

TYSKERNE har ikke spillet nogen imponerende slutrunde rent angrebsmæssigt, men de er alligevel lige så langt i turneringen, som vi er. Begge hold har fire point og kan selv afgøre om det skal blive til en plads i semifinalen.

NÅR TYSKERNE er nået så langt, skyldes det, at også den tyske træner, Christian Prokop har været god til at finde løsninger. I holdets seneste kamp mod Tjekkiet var det pludselig Steffen Fäth, der blev spillet ud som joker. Han kvitterede for tilliden ved at blive sit holds topscorer med otte mål.

Artiklen fortsætter under billedet

Steffen Fäth scorer i kampen mod Tjekkiet i fredags. Foto: Lars Poulsen
Steffen Fäth scorer i kampen mod Tjekkiet i fredags. Foto: Lars Poulsen
 

DET LIGNER lidt Nikolaj Jacobsens genistreg i kampen mod Spanien, hvor Peter Balling var kaninen, som blev trukket op af taktikkens høje hat. Og vi vil helt sikkert blive præsenteret for nye overraskelser fra begge hold, når det går løs i arenaen i Varazdin, hvor der i aftes kun manglede at blive solgt 306 billetter for at melde udsolgt.

TYSKLAND ER det eneste hold, jeg har set, som spiller syv mod fem, når modstanderne har en mand udvist. De fumlede noget med systemet mod Tjekkiet, og jeg er spændt på at se, hvordan Nikolaj Jacobsen vil svare igen rent defensivt.

MEN KAN Danmark og Tyskland i det hele taget finde på noget, som kan overraske modparten? De fleste af de danske spillere har deres daglige gang i tyske klubber. Alle kender hinandens styrker og svagheder. Og Nikolaj Jacobsens har selv sin hverdag i den tyske topklub Rhein-Neckar Löwen.

ALLIGEVEL SKAL der nok være noget nyt i posen. Det kunne man tydeligt fornemme på Nikolaj Jacobsen ved pressemødet i går. Her ville han ikke fortælle, om han igen har tænkt sig at skifte ud i truppen. Det vil først blive offentliggjort på et tidspunkt søndag.

I FLERE kampe ved EM er Tyskland blevet reddet af deres to klassekeepere, Andreas Wolff og Silvio Heinevetter. Mange her i Kroatien forudser da også, at det netop kan blive målmandspræstationerne, der afgør kampen.

MOD TJEKKIET i fredags stod Heinewetter med en flot redningsprocent på 41, men alligevel blev han skiftet ud med 10 minutter igen. På det tidspunkt var Tyskland bagud 18-16. Så kom den store Andreas Wolff på mål og Tyskland scorede seks gange uden at Tjekkiet kunne svare igen. Kun i de sidste sekunder fik Tjekkerne pyntet på resultatet, og Wolff endte med en redningsprocent på 75.

Artiklen fortsætter under billedet

Heinewetter er noget af en sprællemand i det tyske mål. Foto: Lars Poulsen.
Heinewetter er noget af en sprællemand i det tyske mål. Foto: Lars Poulsen.
 

SILVIO HEINEWETTER havde problemer med afslutninger fra højre fløj. Der har vi jo Lasse Svan, som passende kan fortsætte sin målstime fra Slovenien-kampen. De tyske målmænd er ganske stærke over for helt frie skud, så her handler det om holde skuddet, indtil de går ned i målet. Men det ved de danske spillere selvfølgelig alt om. 

DE TO DANSKE målmænd, Niklas Landin og Jannick Green, har hidtil stået hæderligt, men heller ikke mere.

VI MANGLER en rigtig målmandskamp fra ikke mindst Niklas Landin. Han betragtes med rette som en af verdens bedste på pladsen, og det vil bekomme hele håndbold-Danmark vel, hvis han vælger at vise hele formatet i aften. Ifølge Nikolaj Jakobsen har Tyskland turneringens bedste forsvar. I min optik er vi tæt på at have EM’s bedste angreb. Derfor kan målmændene blive udslagsgivende.

I AFTEN må Landin gerne vise, at vi har turneringens bedste målmand. Og mon ikke det kan sætte ham ekstra op, at det er klubkammeraten fra Kiel, Andreas Wolff der står i den anden ende. En mand der ofte har svært ved at forstå, at Landin betragtes som klubbens førstemålmand.

EM-vanvid: Danmark straffet for at bære forkerte shorts

Danmarks største stjerne sad på bænken - her er forklaringen