Annonce:
Annonce:

Kasakhstrofen lurede: 'Virkelig elendigt, men tak til Dolberg!'

Spillet forfærdeligt, resultatet fremragende, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Kasper Dolberg scorer til 1-3. Foto: Lars Poulsen
Kasper Dolberg scorer til 1-3. Foto: Lars Poulsen
Annonce:

KASAHKSTROFEN lurede!

Sjældent har et landshold optrådt så uengageret, usammenhængende, ufikst og ufarligt de første 20 minutter af en fodboldkamp.

Jamen, var det slet ikke gået op for de danske landsholdsspillere, at netop kampen mod Kasakhstan skulle vindes, hvis ikke et rædselsefterår skulle tårne sig op forude?

DET VIRKEDE IKKE sådan, men under en smuk og kulsort kasakhisk nattehimmel, hvor månen tittede frem bag skyerne, kvitterede Nicolai Jørgensen for Åge Hareides tillid.

Ganske vist satte han den noget på prøve med en gigantisk afbrænder 15 minutter inde i matchen fra Jens Stryger Larsens fine indlæg, men næste gang svigtede han ikke.

KASAKHERNE ER ET ualmindeligt venligt folkefærd og den clearing, der faldt ned for fødderne af Nicolai Jørgensen var en regulær gave som Feyenoord-bomberen heldigvis pakkede ud. Uden byttemærke.

Annonce:

Retfærdigt? Ikke det mindste, men i jagten på livsvigtige VM-point, så er den slags smålig hensynstagen ligegyldig.

Og på den led forvandlede Danmark Almaty til Knaldmaty.

Med tre danske underkendte offside-mål, blod, rødt kort og unødvendigt sportsligt drama.

PÅ DENNE PLADS var Nicolai Jørgensen også førstevalget før Kasper Dolberg, men holder Åge Hareide fast i tre mand fremme, så burde en fremtidig trio hedde Nicolai Jørgensen, Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen.

Nicolai Jørgensen på kanten for Martin Braithwaite levede slet ikke op til de løfter, han leverede mod Tyskland. Ja, det var et under, han blev så længe på banen og helt vanvittigt, at Yussuf Poulsen måtte forlade banen på hans bekostning.

Nu fik han så tiden, men leverede den største afbrænder jeg nogensinde har set på et dansk landshold….

Det hjalp lidt med indlægget til Dolberg, der kunne score sit første landsholdsmål i sin tredje A-landskamp.

Annonce:

Lad det være den første landsholdskasse af en række og den unge Ajax-komet lagde med målet blot til folkekravet om hans startplads på landsholdet.

Jeg er fan – men det skal være sammen med Nicolai Jørgensen!

NÅ, MED BAUYRZHANS Islamkhans albuesving lige i mundtøjet på William Kvist og et direkte rødt kort, ja så blev hjemmeholdets chancer i kampen sendt et sted op i bjergene udenfor Almaty.

Hvor den blev stedt endegyldigt til hvile efter Christian Eriksens buldrende sikre straffesparksscoring. Troede man.

Altså indtil Christian Eriksen blev tacklet og kuglen smidt ned på siden af Jannik Vestergaard, hvor Islambek Kuat sikkert udplacerede Frederik Rønnow.

Virkelig elendigt, at den kamp skulle åbnes igen. Heldigvis ikke så længe. Tak for det Dolberg!

SEJREN VAR ET krav og den blev leveret med 3-1-resultatet, hvilket holder Danmark nogenlunde inde i VM-varmen, men der var slet ikke kvalitet nok på det danske mandskab til, at man kan drømme om en sejr over Polen, der venter næste gang.

Annonce:

Ganske vist på hjemmebane, men sammenhængen på holdet virker slet ikke i VM-gear.

Ja, ja – en sejr kan ændre meget på et hold og selvfølgelig giver de tre point lidt på selvtillidskontoen, men så mange renter kan den næppe trække, når nu modstanderen var beskedne Kasakhstan.

SÅ ÅGE HAREIDE kan fint vandre en tur i de norske fjelde i sommerferien og forhåbentlig finde svar på nogle helt centrale spørgsmål.

  • Hvorfor havde den centrale midtbane ikke styr på ret meget. Løbet over ende i defensiven i dele af kampen og offensivt greb de ikke taktstokken. Ja, det blev bedre 11 mod 10, men sådan kan vi næppe regne med at skulle spille i resten af kampene.
  • Hvordan er det egentlig Danmark vil spille fodbold. Mod Kasakhstan lignede Danmark ofte et omstillingshold, der med nogle lange pedaler skulle ud over stepperne. Dog uden held.
  • Bliver backer og kanter brugt godt nok? Ikke mod Kasakhstan i hvert fald, selvom Jens Stryger Larsen gjorde det ganske godt offensivt.

ÅGE HAREIDE sidder stadig på et skatkammer indeholdende nogle af de mest talentfulde spillere vi har set længe i den røde trøje, men nordmanden har stadig ikke fundet den sikre vej til Rusland i 2018.

PS: Publikum i Almaty var vildt underholdende. Som en flok teenagetøser til en Justin Bieber-koncert hylede og skreg de når bolden bare nærmede sig det danske straffesparksfelt.

Danmarks VM-håb lever: Så fik Dolberg scoret

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: