Annonce:
Annonce:

Klavs Bruuns VM-trick var virkelig godt tænkt

Brikkerne er begyndt at falde på plads på det danske landshold

Klavs Bruun Jørgensen havde en heldig hånd i kampen mod Sverige. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun Jørgensen havde en heldig hånd i kampen mod Sverige. Foto: Lars Poulsen
Annonce:

HERNING (Ekstra Bladet): NÅR DET nye landstræner-par, Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind, først overtog holdet i juni og i øvrigt kun har haft meget få samlinger, er de nødt til at bruge kampene under VM til at eksperimentere. 

Det er selvfølgelig ikke de bedste forhold at arbejde under, men seks kampe inde i turneringen er mange brikker alligevel ved at falde på plads. Mod Sverige leverede de danske kvinder i første halvleg den bedste præstation i begge ender af banen ved denne slutrunde.

HVIS DE kan holde det niveau i begge halvlege i kvartfinalen mod Rumænien i morgen, så står Danmark i den ene semifinale fredag aften i Boxen i Herning. Tricket med at lade Kristina Kristiansen spille i både forsvar og angreb, så hun kunne bruge sin hurtighed til at etablere vores eget kontraspil og samtidig bryde svenskernes, var virkelig godt tænkt.

Annonce:

Sverige fik aldrig for alvor gang i kontraerne, som ellers havde været deres bedste våben hidtil i turneringen. Kristina Kristiansen kom hele tiden på tværs og fik med sin hurtighed bremset tilløbene.

For hede hule Herning: Det var verdensklasse

OMVENDT satte hun selv gang i vores kontraspil, som mod svenskerne lykkedes meget bedre end tidligere i turneringen. Hun tog temperaturen på spillet og forcerede ikke kontraløbene i de situationer, hvor de alligevel ikke ville kunne køres igennem. På den måde fik vi også formindsket antallet af tekniske fejl.

En anden fordel ved at lade Kristina Kristiansen spille begge veje er, at vi kan nøjes med en forsvars- angrebsudskiftning. Det giver meget mere ro i spillet.

Annonce:

SAMTIDIG ER landstrænerne ved at køre slutrunde-debutanten Stine Bodholt i stilling som en nøgleperson i midterforsvaret ved siden af krumtappen, Pernille Holmsgaard. De to supplerer hinanden. De er begge hurtige på fødderne, og de går næsten aldrig galt i byen, når de støder frem for at tackle skytten ned. Det er et par udsmidere, som det håndboldkyndige publikum i Boxen sætter stor pris på.

Roser Mulle for fairplay: Men var aldrig sket hos os

Da Stine Bodholt samtidig er en udmærket stregspiller, er Mette Gravholt ved at blive presset ud på et af de yderste mandater. Gravholt vil trænerne ikke bruge i forsvaret. Hun koster for meget, mener de, så ved i stedet at bruge Stine Bodholt som streg, sparer de igen en forsvars- angrebsudskiftning.

ALLE TRÆNERE drømmer om, at alle spillere er tovejsspillere. Så god er verden sjældent, men mindre kan også gøre det, og hvis vi hele tiden har fem spillere på banen, som kan arbejde i både forsvar og angreb, kan vi også bedre fastholde det fysiske pres på modstanderne, som er en del af den danske taktik. 

Annonce:

Når svenskerne var ved at øjne et lille håb i anden halvleg i 1/8-finalen, skyldtes det netop, at tempoet i angrebsspillet faldt en smule. Det blev der ændret på efter en timeout, og så blev de sidste kræfter mast ud af svenskerne.

SEJREN OVER Sverige har pumpet selvtillid i den danske trup. Det var en fornøjelse, at så mange bød sig til, da kampen endeligt skulle afgøres. Vi har talt så meget om den brede danske trup. Mod Sverige viste den sin styrke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: