Annonce:
Annonce:

Kørt ud på røv og albuer: For meget puslingebold!

Et 3-2-nederlag til gruppens stærkeste hold er ingen katastrofe på udebane, men cifrene lyver og Hareide skal være bekymret over udtrykket på holdet, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:

DE DEMONSTRERER meget i Polen for tiden. Mod abortlovgivning og i går mod at lukke flere udlændinge ind i landet.

Lige netop den demonstration i Warszawas regnvåde gader var næppe møntet på et dansk landshold, der ikke skabte problemer.

Jo, for sig selv, men bestemt ikke for de polske værter – altså indtil der var 35 minutter igen af kampen.

DANMARK BLEV kørt ud af det fantastisk flotte Narodowy Stadion på røv og albuer i en pinlig indsats de første 50 minutter og i den periode må polakkerne i ny og næ have undret sig over, om Danmark var kommet til at sende et ungdomslandshold!

Så lidt bid, så lidt fysik, så lidt bevægelse og så lidt vilje – indtil det slog klik for Glik og hans selvmål til 3-1 fik sat lidt skub i Danmark.

Annonce:

UNDER OVERSKRIFTEN ’Nu skal drengene blive til mænd’ havde undertegnede kredset om det emne, at godt nok er talentet og potentialet stort på Åge Hareides mandskab, ligesom humøret normalt er højt.

Spørgsmålet var så bare, om det også kunne bære mod et fuldvoksent mandskab som det polske. Svaret er selvfølgelig et nej – og Åge Hareides første alvorlige test udløste panderynker.

Det var en flok udlærte polske håndværkere mod de danske lærlinge, der dog langsomt kom lidt længere op på stilladset…

MESTEREN HED selvfølgelig Robert Lewandowski, der styrede byggepladsen med hård hånd og tre scoringer. Hvilket var lige ved at få taget til at lette på det overdækkede stadion.

Nu er det selvfølgelig ikke verdens undergang at tabe på udebane til gruppens stærkeste hold med 3-2, men måden, det skete på, var særdeles alarmerende – og det kan en god halv time ikke ændre på, selvom det naturligvis kan give en fornemmelse af, at man var tæt på.

Det vil dog nok være at snyde sig selv. Blandt andet fordi:

  • Defensiven sejlede rundt. Peter Ankersen blev alt for mange gange snurret ned i græstæppet af Kamil Grosicki, hvilket blandt andet gav Polen det første mål – og FCK-backens defensive mangler blev udstillet. Heldigt for ham, at alternativerne er ikke-eksisterende.
  • Andreas Christensen og Jannik Vestergaard var også rystende usikre og blev begge overløbet flere gange af Lewandowski. Specielt 3-0-målet, hvor polakken sætter dem begge – med bold – gjorde nas.
  • Christian Eriksen fik aldrig rystet overfrakken Grzegorz Krychowiak af sig – og fik ikke mange centimeter at boltre sig på. Desværre var hans dødbolde også uden snert og præcision.
  • Fysisk blev Danmark for ofte mast, og der var alt for lidt bevægelse, når Danmark skulle føre bolden frem. Kanterne kom ikke med, og fremme var det kun Viktor Fischer, der for alvor forsøgte at skabe noget rum.
Annonce:

MAN KAN ALTID diskutere, om det var Danmark, der blev bedre i den sidste halve time, eller om polakkerne gav for meget væk, men under alle omstændigheder kom Yussuf Poulsen ind og satte noget energi i det danske spil.

Under alle omstændigheder, så er det selvfølgelig den sidste halve time, som Åge Hareide skal tage med til tirsdagens kamp mod Montenegro.

For alt andet var noget af det mest håbløse, hans landshold har leveret – og der er ingen tvivl om, at en sejr er påkrævet, hvis Danmark skal hænge på i kampen om den direkte billet til VM i Rusland i 2018.

JA, POLEN ER en klassemodstander, og der er trods alt ikke mange angribere i verden med Lewandowskis ubestridelige klasse.

En hjemmekamp mod Montenegro skal være en helt anden type kamp, ligesom det også er rimeligt, at et så ungt hold også vil have nogle udfald.

Men der var sgu’ lidt for meget puslingebold over for store dele af VM-kvalifikationskampen.

Vågnede for sent: Lewandowski klædte Danmark af

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: