Han er sæsonens største fiasko

Aston Villa har floppet i Premier League denne sæson - og meget skyldes manager Alex Mcleish, mener Morten Bruun

Alex McLeish står bag sæsonens største Premier League-fiasko. (Foto: AP)
Alex McLeish står bag sæsonens største Premier League-fiasko. (Foto: AP)

Aston Villa er sæsonens største fiasko i Premier League.

Det kan godt være, at Wolverhampton allerede er rykket ned, at Blackburn under de indiske ejere ikke har holdt noget af det, de lovede og at Liverpool har skuffet i ekstrem grad. Men i mine øjne er Aston Villa sæsonens helt store negative overraskelse.

Ikke nok med, at klubben på to sæsoner er blevet forvandlet fra Champions League kandidat til nu at være i overhængende nedrykningsfare. For at gøre ondt værre, har holdet spillet det mest miserable og perspektivløse fodbold og i den grad mistet taget i deres tilhængere.

For et par sæsoner siden kom der i underkanten af 40.000 tilskuere til kampene på Villa Park. Til de seneste tre hjemmekampe har snittet været nede på sølle 31.640.

Jeg var selv på Villa Park i efteråret til kampen mod Manchester United, hvor der var (næsten) fuldt hus og hvor stillingen fem minutter før tid var 1-0 til United. Hvad gjorde tilhængerne så i denne situation? Gav den ti decibel mere på lydbarometeret? Næ, folk udvandrede! De gad simpelthen ikke se på den anti-fodbold, der blev serveret af manager Alex McLeish og hans mænd.

Alex McLeish er langt fra hele problemet, men aktuelt er han det største. Den stoute skotte var allerede ekstremt upopulær, da han ankom i sommer.

Hvorfor? Fordi en klub som Aston Villa, der anser sig selv for den førende i Birmingham-området, ikke henter en manager fra lillebror Birmingham City. Og da slet ikke en defensivt tænkende manager, som netop er rykket ud af Premier League med de lokale rivaler.

Starten på Villas nedtur skal dog findes i sommeren 2010, hvor den vellidte Martin O'Neill forlod jobbet få dage før Premier League starten i protest mod ledelsens manglende visioner og ambitioner. O'Neill havde netop først Villa til to sjettepladser, men følte ikke, at han kunne komme videre med sin på det tidspunkt meget talentulde trup.

Da England spillede landskamp mod Spanien i februar 2009, var der hele seks spillere fra Aston Villa i truppen! Gareth Barry, James Milner, Ashley Young, Stewart Downing, Emile Heskey og Gabriel Agbonlahor. I dag er der kun Heskey og Agbonlahor tilbage. Og de er kun skygger af deres gamle jeg og i øvrigt langt fra landsholdet.

Som situationen er i Aston Villa lige nu, har man ikke økonomi til at holde på spillere som Downing og Young. Fair nok, men inden for det sidste halvandet år har klubejer Randy Lerner altså lagt i omegnen af 300 millioner kroner for spillere som Darren Bent og Charles N'Zogbia. Så det er jo ikke just en klub for fattiglemmer.

Med det potentiale, der er i den største klub i Englands næststørste by, så er den aktuelle status som nr. 15 og i akut nedrykningsfare dybt utilfredsstillende.

Og hvad facit end måtte blive, kan det kun gå for langsomt med at få afskediget manager McLeish.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere