'Giv nu Schmeichel chancen'

Ekstra Bladets klummeskribent, Morten Bruun, mener, at man glemmer Kasper Schmeichel i forbindelse med landsholdet

Lad Schmeichel-junior vise, hvad han duer til (Foto: AP)
Lad Schmeichel-junior vise, hvad han duer til (Foto: AP)

HVORFOR ER DET, at Schmeichel aldrig skal have chancen på det danske landshold? Kasper Schmeichel, altså.

Ud over at være Peter Schmeichels søn er Kasper Schmeichel ikke et specielt kendt navn i dansk fodbold al den stund, han har tilbragt hele sin karriere på de britiske øer, men han klarer sig ikke desto mindre rigtig, rigtig godt.

Schmeichel den yngre fik debut i Premier League for Manchester City helt tilbage i 2007 og har siden hen repræsenteret et utal af klubber. Men det er ikke et symptom på manglende klasse. Det er blot et udtryk for, at han altid har grebet enhver chance for at få spilletid, og i årenes løb er han nået op på næsten 200 kampe på alle niveauer i det britiske ligasystem.?

Se også: Nu eller aldrig for Tottenham

Alligevel er det, som om han er den glemte mand i dansk landsholdssammenhæng. Et par enkelte gange har den nu 25-årige Schmeichel været indkaldt til noget træning, men han har endnu sin A-landsholdsdebut til gode?

JEG ANERKENDER, at han p.t. må stå efter Thomas Sørensen og Anders Lindegaard i keeper-hierarkiet på det danske landshold, men han bør da være et varmt navn som tredjekeeper til EM-truppen. Det virker bare ikke sådan.

Se også: Han er Premier Leagues bedste

Senest skamroste Morten Olsen Jonas Lössl og Jesper Hansen efter ligalandsholdets tur til Thailand, men med al respekt, der skal mere til for at overleve i engelsk topfodbold end i dansk. Og international atmosfære er der altså ikke meget af hverken på Farum Park eller MCH Arena.?

I DENNE WEEKEND bliver Kasper Schmeichel igen testet på højeste niveau, og denne gang er der mulighed for, at danske tv-seere kan følge hans form. Leicester er nemlig nået frem til femte runde af FA Cup’en og tørner her sammen med Norwich City fra Premier League i en kamp, der sendes direkte på 6’eren.

Her kommer Kasper Schmeichel til at stå over for et par af de varmeste angribere i engelsk fodbold i skikkelse af Grant Holt og Steve Morison. Store, luftstærke typer, som det kræver sin (mål)mand at spille op imod.

Jeg glæder mig til kampen og forventer, at Schmeichel viser landsholdsklasse.

0 kommentarer
Vis kommentarer