Oprykkerfest!

Oprykkerne i Premier League imponerer Morten Bruun, som tror, de alle tre er at finde i Englands bedste række igen til næste år

Især Swansea har imponeret Morten Bruun. De tog sæsonens foreløbigt største skalp 15. januar, hvor det blev til 3-2 hjemme over Arsenal. De har desuden formået at spille uafgjort med Chelsea og Liverpool. (Foto: PA)
Især Swansea har imponeret Morten Bruun. De tog sæsonens foreløbigt største skalp 15. januar, hvor det blev til 3-2 hjemme over Arsenal. De har desuden formået at spille uafgjort med Chelsea og Liverpool. (Foto: PA)

DET ER IKKE sket i ti år, at alle tre oprykkere har overlevet i Premier League. Men i år er der rigtigt gode muligheder. Norwich og Swansea har begge klaret sig over al forventning, mens Queens Park Rangers efter en turbulent sæson har oprustet kraftigt i vinter-transfervinduet.

I SÆSONEN 2001/02 overlevede Bolton, Blackburn og Fulham alle den første sæson i verdens hårdeste liga, og det må jo borge for noget kvalitet, idet vi kan konstatere, at de tre klubber fortsat har Premier League-status. Samme substans har der været i de tre oprykker-klubber i denne sæson. Ingen af de tre er uden for nedrykningsfare, men efter 23 af 38 runder ligner de hold, som kan overleve. Hver på sin måde.

SWANSEA HAR RENT spillemæssigt været den største berigelse i Premier League, fordi de insisterer på at spille fodbold langs jorden. Manager Brendan Rogers har en idé om, at Swansea skal spille som FC Barcelona, og at det ikke er tom snak, bevises af, at kun Manchester City og Arsenal har haft mere boldbesiddelse end Swansea i denne sæson. Hertil kommer, at waliserne har været uhyggeligt stærke på Liberty Stadium, hvor de kun har tabt en ud af 12 kampe. Overlevelseschancer: 90-10.

NORWICH ER DET pt. bedst placerede oprykkerhold på en plads som nr. 11. Norwich har en meget lille økonomi, og det må manager Paul Lambert så forholde sig til. Det har han gjort ved udelukkende at hente forstærkninger fra de lavere ligaer, og så har han i øvrigt stædigt fastholdt, at bredden i truppen bliver afgørende og givet rigtigt meget spilletid til rigtigt mange af sine spillere. På den måde har han en snes spillere, som alle ved, hvad Premier League handler om. Min lille bekymring omkring Norwich er dog, at de i enkelte kampe har virket helt hjælpeløse. Mod Arsenal, mod Tottenham og senest mod Sunderland. Overlevelseschancer: 70-30.

QUEENS PARK RANGERS har til gengæld penge, og havde de ikke haft det, ville jeg ikke have givet dem mange chancer for at undgå nedrykning. Siden november har de nemlig været det absolut dårligste hold i Premier League. Men ejeren Tony Fernandes HAR penge, og ikke nok med det: Han bruger dem. I det netop lukkede transfervindue var QPR den mest aktive engelske klub overhovedet og bragte kapaciteter som Booby Zamora, Nedum Onouha og Djibil Cissé ind. Tilmed har man ansat den erfarne Mark Hughes som manager i stedet for den underholdende, men overmatchede Neil Warnock. Overlevelseschancer: 60-40.

Vi har før set oprykkerklubberne gå kolde i løbet af foråret, men jeg tror ikke, det sker i år.

0 kommentarer
Vis kommentarer