Annonce:
Annonce:

Starten på en ny æra: - Hjulmand er under pres

KOMMENTAR: Kasper Hjulmand er i gang med et generationsskifte, og presset er stort på landstræneren, som er tvunget til succes, hvis ikke han skal træde et skridt ned ad stigen, mener Ekstra Bladets sportschef, Michel Wikkelsø Davidsen

Hjulmand skal sætte et helt nyt landshold sammen i 2023. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Hjulmand skal sætte et helt nyt landshold sammen i 2023. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:

DET ER IKKE mere end et halvt år siden, at Kasper Hjulmand kunne gå på vandet. Hans råd var efterspurgte overalt – fra virksomhedsledere til damebladslæsere. Fuldt fortjent.

To uger i Qatar kan dog ændre en del, og nu står landstræneren pludselig i en situation, hvor han faktisk skal bevise sig igen. Han skal bevise, at han også kan skabe sit eget landshold – næsten fra bunden. Det begynder med EM-kvalkampen mod Finland.

Væk er tyvstarten på landstræner-livet, hvor han overtog Åge Hareides vinderhold, og – jovist – med et godt øje for kvalitet tilføjede Joakim Mæhle, Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard til at ændre spillestilen. Stor kredit for det.

JEG HAR hele tiden holdt fast i, at Kasper Hjulmand var det helt rigtige efter Hareides tonser-bold.

Men opgaven er en komplet anden her i starten af 2023.

Annonce:

Kasper Hjulmand vil ikke for alvor vedkende sig, at der var tale om storvask eller generationsskifte på landsholdet, da han vragede Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Jens Stryger og Daniel Wass. Døren er på klem, og alle kan vende tilbage, lyder det.

Kasper Hjulmand efter Danmarks VM-exit i Qatar. Foto: Lars Poulsen
Kasper Hjulmand efter Danmarks VM-exit i Qatar. Foto: Lars Poulsen
 

MEN DET, vi ser nu, er starten på en ny æra. Det er et generationsskifte, og lige nu og her medfører det en mangel stjernestøv på landsholdet.

Christian Eriksen kan tage noget af det med sig, når han vender tilbage fra sin skade, men ellers er det et ansvar, der ligger hos landstræneren.

Han skal bygge sit eget landshold, og han skal føde sine egne landsholdsstjerner – som han har gjort med Mæhle, Damsgaard og Skov Olsen.

PRESSET PÅ Kasper Hjulmand var stort, da han overtog Åge Hareides sejrsvante landshold 2020, men han løftede både holdet og sig selv op et sted, hvor man reelt frygtede, at han kunne blive shanghajet af en stor klub i et stort fodboldland alt for tidligt.

Den frygt blev helt parkeret i Doha, og presset er tæt på at være lige så stort nu, som da han overtog landsholdet.

2023 bliver afgørende for Kasper Hjulmands karriere.

Hjulmand til pressemøde inden EM-kvalkampen mod Finland. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Hjulmand til pressemøde inden EM-kvalkampen mod Finland. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

Annonce:

HAN SKAL HAVE vasket VM-pletten af poloen, og han skal have sat et landshold, som sprudler af spilleglæde og energi. Hvis ikke han lykkes med det, vil næste skridt for ham ikke være et skridt op ad stigen.

Den del kan man som dansk fodboldiagttager dog være ligeglad med, for det handler om landsholdet. Det handler om, at Danmark ikke smider alt det på gulvet, som er blevet bygget op sten for sten i løbet af de seneste syv år.

EM-KVALIFIKATIONEN HØRER til den besværlige slags, der stort set kun kan ende i enten ’godkendt’ eller ’fadæse’. Så let er gruppen, og så mange forventninger kan vi tillade os at have til det danske landshold.

Presset er med andre ord til at tage og føle på inden kampene mod Finland og Kasakhstan.

Den tidligere FCK-spiller Benjamin Verbic er i øjeblikket involveret i et stort penis-drama i Grækenland. Hør mere i 'Sladderligaen' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: