Tøffe: Sikke noget ævl, Clausen!

Ekstra Bladets kommentator er absolut ikke tilfreds med OB-trænerens indstilling til kampen mod Twente - og hans efterfølgende forklaringer på de manglende udskiftninger

OB-træner Henrik Clausen får tørt på af Stig Tøfting. (Foto: Claus Bonnerup)
OB-træner Henrik Clausen får tørt på af Stig Tøfting. (Foto: Claus Bonnerup)

OB-træner Henrik Clausen kom under beskydning i torsdags, da han først ved stillingen 0-3 efter 69 minutters spil skiftede en angriber nummer to ind ved siden af Peter Utaka i form af Djiby Fall - der straks reducerede til 1-3 i hjemmekampen mod Twente, hvor OB endte med at blive udspillet 1-4.

Og Ekstra Bladets kommentator Stog Tøfting er heller ikke imponeret af OB-trænerens dispositioner og efterfølgende forklaringer. I sin ugentlige klumme i Ekstra Bladet 'Hold kæft og lyt til plæneklipperen' skriver han i dag bl.a. følgende:

- Man skal finde sig i meget, og nu er dagen altså også kommet, hvor man skal tvinges til at høre OB's træner holde foredrag om, at 'fodbold er også et skakspil, hvor man ikke bare skal løbe lalleglade frem som 70' er hippier - og så tabe 10-0'.

Det var jo pinligt
- Sikke noget ævl! Hvis Henrik Clausen vil spille skak - så gå til skak! Det her er altså fodbold, og jeg kan ikke se, han ville have svækket sit forsvar ved at skifte Djiby Fall ind langt tidligere i kampen mod Twente. Jeg synes, at det er en værre redningsbåd, OB-træneren vælger at hoppe op i, og jeg kan næsten ikke holde ud at høre på det, skriver Stig Tøfting bl.a. og fortsætter:

- Det var jo pinligt, hvad vi blev vidner til fra Odense torsdag aften. En ting er, at OB's spillere - med det materiale, man råder over - var temmelig langt fra at ramme et bare acceptabelt niveau. Men det, der slog hovedet på sømmet, var, at der absolut intet kom fra bænken i en kamp, hvor man er bagud med to mål allerede ved pausen. Henrik Clausen kunne have pillet i hvert fald fire spillere ud efter første halvleg.

Pivringe signal
Tøfting mener, at man let kunne have pillet eksempelvis Bernard Mendy, Chris Sørensen, Andreas Johansen eller Hans Henrik Andreasen ud til fordel for offensivkræfter som Djiby Fall, Morten Skoubo eller Rasmus Falk. Men de sidstnævnte blev siddende alt for længe på bænken.

- Det er jo et pivringe signal at sende både til spillere, tilskuere, sponsorer og ledelse i et program, der altså byder på AaB, FCK, Twente, Horsens og FCM i de næste kampe, skriver Tøfting, der ikke mener, at holdet har flyttet sig til det positive under Henrik Clausen.

- Det var let nok for Henrik Clausen at afløse Lars Olsen sidste efterår. Men det er nu, han er til eksamen. Det er nu, han skal vise, at han kan håndtere en svær situation og få en trup, hvor så mange underpræsterer, til at virke igen, lyder det fra 'Plæneklipperen':

- Desværre ligner og lyder Henrik Clausen mest af alt som en mand, der er blevet bange for at tabe!

LÆS HELE KLUMMEN I DAGENS UDGAVE AF EKSTRA BLADET.