Tøftings dom over trænerne: Pinligt Auri

Hvordan har de 12 Superligatrænere klaret første tredjedel af turneringen? Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting er censor.

Auri Skarbalius er sammen med FC Midtjyllands Glen Riddersholm helt i bund (Foto: Lars Poulsen)
Auri Skarbalius er sammen med FC Midtjyllands Glen Riddersholm helt i bund (Foto: Lars Poulsen)

Superligaen har rundet den første tredjedel af turneringen, og det har fået Ekstra Bladets klummeskribent Stig Tøfting til at se nærmere på klubbernes 12 trænere, og deres indsats de første 11 kampe.

Nogle har gjort det godt, nogle hæderligt, og nogle decideret rædderligt. Men hvem er i top, og hvem er i bund. Canal 9-kommentatoren har givet de 12 trænere stjerner og en kommentar med på vejen.

Ikke overraskende er FCKs cheftræner helt i top, mens Brøndbys Auri Skarbalius og FC Midtjyllands Glen Riddersholm ligger i bund i ekspertens træner-rangering.

Se mere:

Se også: Brøndby skal slås for livet

KØB EKSTRA BLADET I DAG OG FÅ TØFTINGS VURDERING AF SAMTLIGE SUPERLIGATRÆNERE

Helt i top:

Ariël Jacobs *****
- Imponerende. Ganske enkelt. Belgieren har på rekordtid fået ro på truppen og faktisk sat et internationalt præg på FCK. Ariël Jacobs er en type, der bare udstråler naturlig autoritet, og det er helt tydeligt, at spillerne har stor respekt for ham. Han virker overhovedet ikke bange for noget og har ikke tøvet med at skifte anfører og holde stamspillere ude.

- På banen ser vi et langt mere velorganiseret, mere direkte og offensivt FCK. Den sidste stjerne havde han fået, hvis FCK var kommet i Champions League – og så skal der jo også være plads til forbedring.

Kent Nielsen *****
- Her synes jeg, at vi har at gøre med en træner, der har fået det maksimale ud af sin trup. Og det er imponerende.

- I min optik har Kent Nielsen altid været en træner, der hellere ville spille 0-0 end 3-3, men det virker, som om at hans spillere er mere tilfredse med 3-3. Den har Kent Nielsen været med på, så den flotte placering er oven i købet kommet med flot, offensiv og boldbesiddende fodbold. Endda med en relativt ung trup.

- Kent Nielsen har selvfølgelig haft gavn af et forår, hvor AaB kunne spille uden frygt for nedrykning – og spørgsmålet er, om AaB holder i længden. Det er Kents store opgave.

KØB EKSTRA BLADET I DAG OG FÅ TØFTINGS VURDERING AF SAMTLIGE SUPERLIGATRÆNERE

Helt i bund:

Glenn Riddersholm *
- For mig er det efterårets største skuffelse. 12 point efter 11 kampe er bestemt ikke godkendt –og selv om FCM har været hårdt ramt af skader, så er truppen i mine øjne stadig en af de bredeste i Superligaen, så det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende.

- FCM har slet ikke det flow, vi tidligere har set, og titlen som Superligaens bedste omstillingshold har de også mistet. Set udefra prøver de med mere boldbesiddelse, men det er de ikke sluppet heldigt fra –og specielt nigerianerne er faldet i niveau. I det hele taget er det faktisk lidt svært, at se konceptet – og Riddersholm skal snart skaffe nogle resultater.

Se også:

Se også: FCM-anfører: Satme skidt!

Auri Skarbalius *
- Jamen, tænk sig, at man skal vende avisen på hovedet for at få Brøndby op i toppen. Det er sørgeligt, pinligt og selvfølgelig slet ikke godt nok. Truppen i Brøndby er efter min bedste overbevisning top-6-materiale, men lige nu har de mødt alle hold og kun slået Silkeborg.

- Auri Skarbalius må selvfølgelig tage en stor del på sin kappe. Konceptet er usynligt, han har ikke fået banket tro og selvtillid ind i spillerne –og selv om jeg har stor sympati for Auri og er sikker på, at han knokler 24/7, så fortæller tabellen også noget om det arbejde, træneren udfører.

- Der skal sejre på bordet, hvis Auri skal redde sit job. Hurtigt, endda.

KØB EKSTRA BLADET I DAG OG FÅ TØFTINGS VURDERING AF SAMTLIGE SUPERLIGATRÆNERE

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen