Barsk Tøffe: Stop piberiet, Ståle!

Ekstra Bladets fodbold-ekspert går hårdt til FCK-træneren i sin søndagsklumme - brug dog nogle af CL-gysserne på at købe ind til bredden på holdet

DET ER KOMPLET IDIOTI, hvis man vil løfte dansk fodbold internationalt og hjælpe hinanden, sagde Ståle Solbakken efter den flotte 4-0 sejr over Club Brugge i Parken i tirsdags.

Der var jo ellers nok at glæde sig over, men FCK-manageren følte lige trang til at revse Superliga-programmet, og tidspunktet kunne vel næsten ikke være bedre – når man lige har sikret sig en storsejr i Champions League, er der i hvert fald ikke nogen, der kan komme og råbe ’tudefjæs’ efter manden.

Det havde været en helt anden historie, hvis de havde tabt. Og han har jo i hvert fald fuldstændig ret i, at konkurrenterne Porto og netop Club Brugge begge fik flyttet deres liga-kampe op til slaget i Parken fra lørdag til fredag.

57421988.jpg 

JEG VIL GODT give Ståle Solbakken ret i, at det er et barsk program, FCK er inde i, og det kommer godt nok også til at stille store krav til den mentale opladning og professionalismen at bevæge sig fra triumf i Parken til Viborg Stadion søndag eftermiddag foran 5-6.000 tilskuere. Sådan er det bare.

Det er nu, FCK skal præstere på højeste niveau, men man kan vist roligt notere, at programmet er mere end sammenpresset. Den nye struktur betyder, at der er mast tre Superliga-runder yderligere ind i et efterår, hvor holdene nu skal igennem 21 runder (mod 18 i sidste sæson), før de går på juleferie i starten af december.

DET VIL ALTSÅ SIGE, at en FCK-spiller med seks CL-kvalifikationskampe, to i pokalturneringen, 21 i Superligaen, seks opgør i Champions Leagues gruppespil og seks landskampe runder 41 kampe på bare fem måneder!

FCK spillede den 18., 21. og 24. september inden den helt store kamp mod Brugge den 27, og det siger sig selv, at det er barsk kost med tre kampe på under seks døgn og fire på ni!

Jeg har siddet og gransket Superligaens program, og det er fuldstændig umuligt at se, hvor der kan lægges noget ekstra ind. FCK kunne jo heller ikke flytte en lørdagskamp til fredag, efter som de jo også spillede om onsdagen, og der er jo også lige nogle rettigheds-havere, der i givet fald skulle have lyst til at gå med på spøgen. Dem, der lægger pengene, vil jo i forvejen primært helst have FCK og Brøndbys kampe på de seermæssigt bedste sende-tidspunkter, som er søndag kl. 16 og 18.

57420482.jpg 

DET PRESSEDE PROGRAM er bestemt ikke det, man kan kalde optimale forhold. Det er kraftedeme da voldsomt med så mange kampe, men – og nu kommer pointen: Ståle kunne jo rejse sig fra stolen og gå ind og banke på hos direktør Anders Hørholt og spørge, hvorfor han som bestyrelsesmedlem i Divisionsforeningen har været med til at pakke det på den måde.

Set i bagklogskabens ulideligt klare lys synes jeg faktisk, at det er en dårlig melding, han kommer med. Turneringsplanen har ligget klar siden 8. januar i år, så det ville da have været rettidig omhu at have taget problemet op langt tidligere. Det er jo ikke noget, der er blevet trukket ned om ørerne på Ståle og FCK de sidste 14 dage.

I det hele taget er det jo kompromisets kunst, og det er jo en kendt sag, at Parken bliver brugt til andet end Superliga-fodbold – landskampe og koncerter skal også passes ind i dette puslespil og medfører, at FCK er den klub, der af samme årsag må have flest ønsker i forhold til afviklingen af hjemmekampe.

FCK og andre klubber i de europæiske turneringer blev jo også ’fredet’ i forhold til OL, og så kan man vel også nævne, at det vel står klubben frit for at bruge nogle af de 200 mio. kroner fra Champions League på en forstærkning eller to.

Nu vælger han så at brokke sig, men jeg synes faktisk, det alligevel kommer til at lyde som om, han står og piber. Ståle kommer heller ikke med et løsningsforslag, som kunne være at lægge en weekend- og en midtuge-runde senere i december, og hvis holdene kan spille den 11., kan de vel også spille den 14. og den 17. december.

Så kan man da tale om at spille herfra og til juleaften…

57421907.jpg 

JEG TØR SLET ikke tænke på, hvad der sker, hvis vi får en snestorm i starten af december eller slutningen af februar. Så bryder alt da sammen.

Til gengæld er jeg fuldstændig overbevist om, at FCK nok skal klare sig. Ståle sparer jo allerede på spillerne, og en mand som William Kvist har eksempelvis kun spillet syv af de 11 kampe i Superligaen – desuden ved jeg fra min egen tid, at sådan nogle sejre som den i Parken i tirsdags giver spillerne vinger.

Man er bare ikke lige så træt, når man har vundet 4-0, som man er, når kampen endte 1-1. Eller 0-2…

Man bliver usårlig og uovervindelig, når tingene går godt, og FCK har fuldstændig styr på spil-konceptet. Spillerne skal ’bare’ gøres klar til kampene, og når vi om et hav af kampe når frem til maj næste år, skal William Kvist og Ståle Solbakken såmænd nok have kræfter tilbage til at løfte mesterskabstrofæet.

TV: Husker du det kontroversielle interview med Ståle og Glen?

Brøndby-træner kapitulerer: FCK er for stærke

Sandheden bag FCK-succes'en: Så ultravigtige er Zanka og Johansson

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+