'Det giver ingen mening at starte med Bendtner'

- I det hele taget er Nicklas Bendtner vel i den bedste fodboldforfatning i flere år, lyder det fra Ekstra Bladets fodboldekspert Stig Tøfting, der vender angrebssituationen for det danske landshold

Skal Åge Hareide vælge Nicklas Bendtner eller Andreas Cornelius? Stig Tøting har talt. Foto: Lars Poulsen
Skal Åge Hareide vælge Nicklas Bendtner eller Andreas Cornelius? Stig Tøting har talt. Foto: Lars Poulsen

LAD OS DA LIGE vifte lidt med klaphatten.

Endelig kommer der en af de store landskampe i Parken, hvor tribunerne er fyldt, og stemningen forhåbentlig fed. Også efter kampen.

Danmark-Polen er på alle måder en storkamp, og personligt glæder jeg mig da også vildt til at komme i Parken og mærke den fornemmelse, Danmarks nationalstadion giver på de helt store landskamp-aftener.

Polens plads som nr. fem på verdensranglisten fortæller også om en klassemodstander og sat op mod Danmarks sølle placering som nr. 46, så er det selvfølgelig en ordentlig mundfuld. Heldigvis fortæller rangliste placering er ikke hele historien om det opgør, og ingen hold kommer til Parken og bare rundbarberer Danmark.

Bendtner vælges kun fra start, hvis han har brændt græsset af til træningen foran Åge Hareide. Foto: Lars Poulsen
Bendtner vælges kun fra start, hvis han har brændt græsset af til træningen foran Åge Hareide. Foto: Lars Poulsen

Det mest diskuterede emne op til denne vanvittigt vigtige VM-kvalifikationskamp har selvfølgelig været, at Nicklas Bendtner er vendt tilbage til landsholdet. På en snørklet bagvej, fordi Yussuf Poulsen måtte melde afbud, og på den baggrund strider det mod al sund fornuft, hvis Rosenborg-danskeren skal starte inde mod Polen.

Det giver jo ingen mening først at vrage Bendtner og så lade ham spille fra start. O.k., det kan jo være, at Bendtner har brændt græsset af til træning eller på anden måde har vist Åge Hareide, at han er værd at satse på.

DERFOR LIGNER Andreas Cornelius manden, der skal starte på toppen med Nicolai Jørgensen og forhåbentlig Pione Sisto på kanterne i tre-mands-angrebet.

Men Andreas Cornelius er altså ikke mange centimeter foran Nicklas Bendtner. Godt nok er han kommet ind i Atalantas to første kampe i Serie A, men uden scoringer og dem har Nicklas Bendtner trods alt leveret nogenlunde kontinuerligt.

I det hele taget er Nicklas Bendtner vel i den bedste fodboldforfatning i flere år, og når han i min verden er den rigtige mand at have med, så er det, fordi han flere gange har bevist, at han er mand for de store kampe.

Nicklas Bendtner er i bedre målform hos Rosenborg, end Andreas Cornelius er for Atalanta. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner er i bedre målform hos Rosenborg, end Andreas Cornelius er for Atalanta. Foto: Lars Poulsen

Når vi lige ser bort fra de to afgørende EM-playoffkampe mod Sverige, desværre Men Bendtner ved, hvad det kræver, og vil ikke lade sig skræmme af hverken forventninger eller pres inde i Parken. Det kan godt blive en mulig VM-billet værd.

Ellers er trygheden vigtig for spillerne, og derfor regner jeg med, at det er fire mand i bagkæden.

Åges tre-mands-forsvar har ikke virket, og en spiller som Simon Kjær er klart mest tryg og bedst i firmandsforsvar, der kunne være Riza Durmisi og Jens Stryger Larsen på backs samt Simon Kjær og Andreas Christensen i midten.

DET KENDSKAB til spillesystemet er også vigtig, når en mand som Robert Lewandowski, der har scoret 11 mål i seks kampe i Danmarks gruppe, skal stækkes. Her er de indbyrdes aftaler alfa og omega.

Vi skal vel bare nævne det hattrick, han scorede mod Danmark i Polen, og han er kommet flyvende fra start i Bayern München med seks mål i fire kampe.

Trygheden betyder også, at William Kvist nok også starter inde i det velkendte samarbejde med Thomas Delaney. Men efter præstationerne på banen i denne sæson var det egentlig Mike Jensen, der burde nappe pladsen.

Åge Hareide burde vælge Mike Jensen som Thomas Delaneys makker på den centrale midtbane. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide burde vælge Mike Jensen som Thomas Delaneys makker på den centrale midtbane. Foto: Lars Poulsen

Fungerer Kvist ikke i en kamp, hvor vi skal frem over isen, så må Hareide jo skride til hurtig handling.

Dansk klubfodbold endte med at blive en halvtrist omgang i Europa, så landsholdet har i hver t fald alle muligheder for at gå ind og tage den helt store scene og vinde publikum tilbage.

Det kræver en sejr over Polen, og den vil være tiltrængt for Åge Hareides projekt, der OGSÅ handler om at be gejstre.

MATERIALET ER i hver t fald fantastisk, og de klubber, som de danske spillere har deres hverdag i, kan sagtens måle sig med polakkernes.

Så grib nu muligheden, drenge og sørg for, at vi igen kan blive begejstret over et dansk landshold.

Det kan jo være, at Bendtner har brændt græsset af til træning eller på anden måde har vist Åge Hareide, at han er værd at satse på.

*** Tøffes hit og skidt ***

HIT: FC Nordsjælland. 3-0-nedsablingen af FCK var sæsonen hidtil flotteste præstation af Kasper Hjulmand og hans unge kuld på trods af afgangen af tre kæmpe profiler. Måske kan det blive sæsonen, hvor Hjulmand beviser, at man faktisk kan vinde noget med mælketænder.

SKIDT: FC København. Er bunden nået? Efter Champions League-exit'en mod FC Qarabag fulgte røvfulden mod FCN, der blandt andet udstillede Solbakkens defensiv fuldstændig. Michael Lüftner ligner en fejlkøb i samme klasse som Jores Okore.

Bendtner erkender: Jeg er gået glip af 40 landskampe

Hareide hemmelighedsfuld om Bendtner

En æra er slut for Bendtner: Sikrer Rosenborgs største aftale nogensinde

Ekstra Bladet i Trondheim: Her er Bendtners nye liv