Efter Kone-gate: Sådan vandt Todd omklædningsrummet

Colin Todd har taget styringen i omklædningsrummet oven på den interne spiller-konflikt, mens Gravgaard har fået en svær start som sportsdirektør

VI MÅ LIGE spole tiden tilbage. Til den uge, hvor først Jan Bech Andersen legede Oscar på Brøndbys fanforum, og siden eksploderede så Randers i den såkaldte kone-gate.

Jeg har det jo sådan, at jeg egentlig synes, at Jan Bech Andersens fejl var en langt større skandale, end det der foregik i Randers. Man havde aldrig hørt om noget lignende med Oscar-sagen, hvorimod det hverken er første eller sidste gang, vi hører om en sag som den i Randers.

Colin Todd får stor opbakning af Randers' fans. (Foto: Lars Poulsen) Randers FC Udskældte og populære Todd hylder fansene

MEN HVAD ER det, vi taler om endnu? Ja, det er da Keller, Borring, Randers og ikke mindst Colin Todd.

Fordi Randers og specielt Michael Gravgaard ikke evnede at få truffet nogle hurtige beslutninger og sidenhen sejlede rundt i kommunikationen.

Var det spillerne, der var gået til Colin Todd eller hvad? Meldingerne fløj i forskellige retninger, og da Randers-ledelsen langt om længe havde truffet en beslutning og fritstillet Jonas Borring, så gik Colin Todd ud og kritiserede ledelsen.

Samtidig nægter han at bruge den mand, som Randers-ledelsen valgte at beholde, nemlig Christian Keller, så jeg er da også fuldstændig sikker på, at der ikke skal mange tabte kampe til, før Randers-bosserne ser deres snit til at kyle Todd ud af klubben.

Der er nemlig én ting, der står helt klart: Todd kan de ikke styre!

Colin Todd er træt af Keller-spørgsmål (Foto: Ernst van Norde) Superligaen Randers-træner: Keller-spørgsmål ved at blive kedelige

NU KENDER JEG jo englænderen efter at have været assistent under ham i Randers, og det er klassisk engelsk oldschool. Ikke så meget pis, og jeg er helt sikker på, at han skæver til sin tidligere manager, legenden Brian Clough, som Todd havde knap tre år som spiller i Derby.

Men Todd er også en totalt stædig rad, og når han har sagt og ment noget, så står han fast som en betonmur.

Han havde jo tordnet i omklædningsrummet over Kellers opførsel, og jeg sikker på, at det ramte Colin Todd ekstra hårdt, fordi det var hans anfører – og virkelig mener, at Keller har pisset på både klub og holdkammerater.

Nogle har jo den popsmarte holdning, at en anfører bare er ham, der vælger siden på mønten, men for Todd er en anfører trænerens forlængede arm, og en de andre spillere har respekt for.

Randers' nye angrebsprofil Moussa Maazou har oplevet lidt af hvert i kinesisk fodbold. Især, hvor mange penge der er landet. (Foto: Ernst Van Norde) Randers FC Ny Randers-bomber: 'Der var 50.000 dollar i hver pose'

FØRST OG FREMMEST gør Colin Todd alt det her for sin egen stoltheds skyld, så han kan se sig selv i spejlet – og her kommer hans klassiske engelske indstilling klart til syne. Men det er samtidig også måden, han bevarer spillernes respekt på.

Sejren i Odense og den uafgjorte kamp hjemme mod FCK, har da også vist, at Todd har vundet omklædningsrummet. Han gør nemlig det, at når der er ballade eller pres fra ledelsen, så står han 100 procent på spillernes side, rykker sammen med dem og samler omklædningsrummet.

Det synes man jo som spiller er fantastisk, og det er tydeligt at se på Randers-folkene, at de virkelig kæmper for deres træner, og det er til syvende og sidst spillerne, der skal holde Colin Todds job i kog med indstilling og fight på banen.

Jeg kan da også godt forstå, hvis Colin Todd er en lille smule træt af Randers’ ageren. Allerede i november var han jo nærmest fyret, fordi Tom Vernon, der endte med at købe FC Nordsjælland, var på vej ind i Randers. Vel at mærke uden særlig meget information til nøglepersonerne i klubben.

Så først skulle Colin Todd forholde sig til det – og altså nu Keller/Borring-sagen.

TV: Todd har været klar i mælet gennem hele sagen. Han vil ikke bruge Keller.

DET STORE spørgsmål er selvfølgelig, om Colin Todd er i Randers efter sommerferien? Det skulle man jo ikke tro, men trods uenighederne skal Randers tænke sig godt om.

Colin Todd leverer som regel resultater, og hans pointgennemsnit er 1,44 pr. kamp, og det har gennem de sidste små ti år givet minimum en top-seks-placering i Superligaen. Så medmindre man har den perfekte afløser, så kan det være en farlig vej.

Vi har da også set en flok sponsorer udtrykke, at ’uden Colin ingen klub’, så der er også pres på den vej.

Mange klubber har den nu arbejdsløse Jonas Borring i kikkerten. (Foto: Anita Graversen) Randers FC Borring vader i tilbud

BESTYRELSEN MENTE også lige, at de skulle på banen med en advarsel til Todd, og man må spørge sig selv hvorfor? Er det ikke direktøren, der skal have styr på sine ansatte, altså Michael Gravgaard?

Og man kan da også roligt konstatere, at Michael Gravgaard har fået en turbulent start som Randers-direktør. Som spiller og tv-vært havde hans ord og handlinger ikke helt samme indflydelse på andre som nu.

Som person er Gravgaard en mand, der kun ønsker, at alle har det godt, men i den her situation har der bare ikke været en løsning, som har gjort alle glade.

Han har i hvert fald kunnet se, at andre har truffet valg, hvis en spiller var til fare for fællesskabet, nemlig Wolfsburg med Bendtner og nu det franske landshold med Benzema.

De beslutninger burde Gravgaard også have truffet vedrørende Christian Keller, men det er selvfølgelig en helt ny verden, Gravgaard skal navigere i, og der er mange hensyn, der skal tages i forhold til bestyrelse, sponsorer, fans og spillernes reaktioner.

NU MØDER Randers så AGF lørdag, og ud over at det næsten er et lokalderby, så indeholder den også et andet interessant aspekt. Colin Todd har selv kaldt trekløveret med ham selv, Jacob Nielsen og Peter Christiansen for Randers’ tre musketerer.

Nu er to af dem i AGF, og Colin Todd altså den sidste musketer i Randers, men jeg skal da love for, at han stadig kan svinge sværdet. Også helt alene …

Italiensk fodbold Italiensk 'Keller-Borring-sag' blussede atter op

Superligaen Borring: Jeg blev klappet ud af omklædningsrummet

Superligaen Vred Todd: Hvorfor stiller I de samme fucking spørgsmål?

Sådan sagde Keller umiddelbart efter historien kom ud

38 kommentarer
Vis kommentarer