Gul fest overalt, men: Her er Brøndbys største problem

- Brøndby ville stå med et uoverskueligt problem, hvis ham, der lige nu står og styrer hele butikken ude fra sidelinjen, pludselig hen over natten fik et kæmpe tilbud, ingen kunne sige nej til, skriver Ekstra Bladets Superliga-kommentator Stig Tøfting

Der var gult overalt, og det var vildt i Parken på en torsdag, der i sandhed blev til en ren himmelfart for Brøndby og de mange tusinder af fans. Sikken fest! Eller måske rettere for-fest, for det helt store brag venter jo lige rundt om hjørnet mandag aften, når de gule næsten kan spille mesterskabet hjem i egen hule mod FC Midtjylland.

Det må have været en hård dag på jobbet for de ansatte i Parken og en speciel oplevelse at se arenaen erobret af de gule fra Vestegnen – og så samtidig et eller andet sted som FCK’er skulle være glad, fordi Brøndby vandt, og fjerdepladsen (hvis bronzen glipper) nu trods alt giver europæisk playoff mod nummer syv…

I sandhed nye tider i dansk fodbold efter den gule kæmpes lange dvale, men hvor er det dog fedt, at Brøndby er tilbage i kampen om pokalerne. Det har vi savnet – og det har FCK jo også. Brøndby og FCK vil skærpe hinanden, og FC København SKAL jo komme tilbage næste år. Hvis man er fodbold-elsker er denne duel det bedste, der kan ske efter nogle år, hvor FCK selv i blot halvgode sæsoner har kørt mesterskaber hjem.

doc7030s7lw46v145kb5ol7.jpg
Brøndby skal ud at spille europæisk, og nogle er betænkelige ved holdets spillestil, men jeg synes, de skal spille deres styrker – og det kan de sagtens gøre helt frem til et eventuelt gruppespil. Det er klart, at mod stærkere modstandere bliver de straffet, hvis de giver lige så mange chancer væk som i Superligaen, men man kan også se sådan på det: De fire semifinalister i Champions League havde jo heller ikke forsvarsspillet som deres første prioritet – på dét niveau.

Det er ren logik, at Alexander Zorniger slider hårdt på sine spillere, der også så lidt hængte ud i anden halvleg, men jeg har set mange Brøndby-kampe, hvor de har spillet på rigtigt højt niveau – selv om atmosfæren fra lægterne også gør oplevelsen større, end hvis man slog lyden fra.

Selv den største kritiker af dansk fodbold må indrømme, at Superligaen altså kan noget, og de sidste tre år har pokalfinalerne jo været tæt på FA Cup-niveau, når det gælder hype og stemning.

doc703158ig3ljdkwy9cis.jpg
Frederik Rønnow er solgt, og der er andre, der skal forlænges, skrottes eller er/bliver interessante for udenlandske klubber. Men uanset hvad, er det jo langt fra en mæt spillertrup. Der er jo ingen af dem, der har så mange medaljer, at de ikke kan løfte hovederne, og pokalen var også cheftrænerens første. Sulten er intakt.

De træner hårdere, er i bedre form end de andre, løber flere kilometer og er vendt tilbage til de gamle dyder med højt pres tilsat Barca-inspireret genpres. Alexander Zorniger bruger diamanten uden at være stædig, Christian Nørgaard binder holdet sammen som 6’er, og så har de gjort op med (og den gør ondt i Brøndby) ideen om at rekruttere spillere af egen avl via Masterclass.

Alexander Zorniger har kun hentet spillere, der stort set kunne gå direkte ind i startformationen.

doc7030ifit7d0ubwnqcj6.jpg
Troen på egen styrke bliver først målt den dag, der for alvor kommer lidt grus i maskineriet. Der kan selvfølgelig lure en risiko for, at holdet bliver splittet i atomer i et transfervindue, men det helt store faremoment hedder: Alexander Zorniger!

Tyskeren har erobret omklædningsrum, fans, direktion, bestyrelse og begge Bech’er, og det kræver immervæk sin mand at begå sig både på græs og bonede gulve. Han har vist, hvilken vej, man skal gå, og han har gennemført så mange ændringer i den klub, at han står som den helt store reformator – og det kan I gange med 100!

En træner med stor succes i en klub som Brøndby vil altid være attraktiv i andre lande med større økonomi end Danmark, hvilket vi har set før med Ståle Solbakken og Kasper Hjulmand, og uanset hvordan og hvorledes, så er Brøndby et pitstop på Alexander Zornigers vej.

Kontrakten løber ud om to år, men ting går stærkt i fodbold, og nu vil jeg nødigt beskyldes for at lede efter hullerne i osten. Men Brøndby ville stå med et uoverskueligt problem, hvis ham, der lige nu står og styrer hele butikken ude fra sidelinjen, pludselig hen over natten fik et kæmpe tilbud, ingen kunne sige nej til.

TØFFES TOP:

Pokalfinalen! Kulissen, stemningen – fantastisk. Og hvor er det dog klasse at finde lille Elvis og lade ham gå forrest ind på banen. Jeg fik en klump i halsen, og så overlever man fint at få en doven fadøl i nakken!

TØFFES FLOP:

Der er jo ikke meget malurt at kaste med for tiden, men det var da surt, at afsnittet på hele Øvre B stod som et tomt hul. Kunne de for fanden ikke bare have lukket nogle børnefamilier ind? Altså noget i retning af, at du kan komme ind, hvis du har et barn i hånden.

Zorniger jubler efter triumf, men advarer: Pas på FCK

Brøndby-profil gav medaljen til alvorligt syg dreng

Efter finalesejr: Nu ryger Laudrup ud i Brøndby

62 kommentarer
Vis kommentarer