Kom nu, Brøndby: Vis noget klasse!

Ligegyldigt? Nej, der er masser på spil i derbyet, mener Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting, der opfordrer Brøndbys spillere til at hylde FCK'erne

Vejret signalerer måske ikke ligefrem sommerfest, men ikke desto mindre, så har FCK sendt invitationerne ud.  Til fest i Parken, hvor mesterskabet skal fejres og Brøndby skal med som gæster!

Det er selvfølgelig en stor triumf for FCK, at det lige netop er ærkerivalerne fra Brøndby, der skal se på, at FCK fortjent modtager hyldesten for et suverænt hjemført mesterskab.

Så må vi se, hvem der indtager dansegulvet og hvem der hænger i baren…

Det er intet, der tyder på, at Brøndbys spillere leger med og laver en æresport som FCK-spillerne kan løbe igennem. Måske fordi de er bange for at pisse deres egne fans af, men kom nu!

Det ville da være cool – og når Arsenal-spillerne i 2013 på hjemmebane kunne gøre det for Manchester United og Real Madrid-spillerne er løbet igennem en port af Barcelona-spillere på Bernabeu i 2008, så burde det også kunne lade sig i Parken.

Vi må se – det vil i hvert fald være en fed gimmick og vise noget klasse. Man skal aldrig være for stor eller stolt til ikke at kunne anerkende andres præstationer.

Måske er forholdet mellem de to klubber for betændt, men jeg kan ikke forestille mig, at det er spillerne, der ikke vil. Jeg kan i hvert fald ikke se, at der skulle gå noget af dem for at gøre det.

Nogle vil jo påstå, at det er et fløjtende ligegyldigt derby i København. Ingen af holdene har noget som helst at spille for, men jeg vil alligevel påstå, at det er noget vrøvl.

En kamp mellem FCK og Brøndby er med afstand det klart største opgør i dansk fodbold og bør aldrig være ligegyldig – og der er da i mine øjne også masser at spille for.

  • Håneretten og prestigen blandt spillere og ikke mindst fans.
  • FCK vil selvfølgelig gerne gå ubesejret igennem sæsonen og det skal lige netop Brøndby ikke have lov til at ødelægge,
  • Brøndby vil omvendt gerne stikke en kæp i den drøm – og i øvrigt få sat i en prop i det hul, der fortæller, at de ikke har vundet i Parken siden 19. september 2004!
  • Vinderen kan tanke selvtillid inden pokalfinalebraget i Parken Kristi Himmelfartsdag.

Artiklen fortsætter under billedet:

Andreas Cornelius har aldrig scoret mod Brøndby i Superligaen. I dag får han chancen igen. Foto: Lars Poulsen
Andreas Cornelius har aldrig scoret mod Brøndby i Superligaen. I dag får han chancen igen. Foto: Lars Poulsen
 

Så jo, der er masser at spille for og derfor tror jeg heller ikke, at klubberne sparer spillere til dette derby. Den kommer først i de næste spillerunder – og mens FCK måske kunne gøre det uden at risikerer en røvfuld, så er Brøndby langt mere sårbare udenfor deres 12-13 foretrukne.

Det så vi senest i Superligaopgøret ude mod FC Midtjylland og Alexander Zorniger må erkende, at han ikke har en af de bredeste bænke i Superligaen.

Sparer de en del profiler, så kan de ryge ind i en øretæve og det vil i hvert fald ikke gavne som optakt til pokalfinalen.

Så lad os nu se de to hold i stærkeste opstilling.

Også for at få en pejling på, hvor de to mandskaber står her 14 dage før pokalfinalen. Har Alexanders Zornigers krævende spillestil slidt så hårdt på spillerne, at de kan mærke det her sidst på sæsonen.

Rammerne omkring opgørene mellem FC København og Brøndby er enestående - og desværre også enestående voldelige. Foto: Lars Poulsen Sport FCK/Brøndby-hadet: 26 års fodvold - her er skammens liste

Alligevel er netop fysisk fight, pres og en evig jagt på FCK’erne Brøndbys chance i Parken. Som Atletico Madrid også viste i onsdagens Champions League-kamp mod Real Madrid, der aldrig fik ro.

Og FCK? Er der gået mesterskabsfest og udlandsdrømme i truppen eller er motivationen stadig knivskarp på det hold, der i min optik er det bedste FCK-mandskab nogensinde.

Det er i øvrigt også Andreas Cornelius’ sidste chance i denne omgang for at score mod Brøndby i en Superliga-kamp.

Det har FCK-profilen nemlig aldrig prøvet før, så den er også i spil, når vi skal finde alle de gode argumenter for, at der er masser af fede detaljer i et opgør, der aldrig bliver ligegyldigt eller uinteressant.

Brøndby Både Brøndby og FCK straffes efter 'rotte-kampen'

Engelsk fodbold Efter super-agents dyre dobbeltspil: Her er klubbernes krav

Christian Nørgaard og Uros Matic er begge to blandt de 30 bedst betalte i Superligaen. Foto: Polfoto Sport Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen