Oprydning i FCK: De har mistet Ståles tillid

FCK’s karismatiske frontmand har mistet tilliden til en lang række spillere, mener Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting

Ståle Solbakken står med et dilemma til opgøret mod Brøndby. Skal holdets anfører William Kvist igen bænkes? Foto: Jens Dresling
Ståle Solbakken står med et dilemma til opgøret mod Brøndby. Skal holdets anfører William Kvist igen bænkes? Foto: Jens Dresling

TILLID ER NOGET, man gør sig fortjent til!

Det gælder vist i de fleste af livets forhold – og selvfølgelig også i fodbold. For en træner er det selvfølgelig afgørende at have tillid til sine spillere. At vide, at de leverer, at de giver alt, hvad de har – og at de følger de anvisninger, der bliver stukket ud.

Når jeg kigger på FCK, så virker det på mig som om, at Ståle Solbakken har mistet tilliden til en lang række spillere – og det vil formentlig på sigt betyde endnu en stor udskiftning i sommerens transfervindue.

Toutouh røg af Solbakkens favoritliste for længe siden. Så er Andrija Pavlovic, Jan Gregus, Uros Matic fulgt efter – og med blikket rettet mod FCM-kampen i mandags så ser William Kvist og Nicolai Thomsen ud til at ryge samme vej.

WILLIAM KVIST BLEV henvist til bænken til fordel for Rasmus Falk – og selvom FCK havde 11 minutter plus det løse til at score det udlignende mål, så kom Nicolaj Thomsen ikke i aktion. Det lugter i hvert fald ikke af tillid fra trænerens side.

Kigger man på Solbakkens bænk og muligheder for at ændre kampen efter FCM’s 3-2 scoring, så var de da også begrænsede.

Federico Santandér blev pillet ud med en skade efter 57 minutter, og en ubeskrevet 19-årig Jonas Wind blev sat ind, men allerede her kunne han jo have smidt Viktor Fischer frem og Nicolaj Thomsen på kanten, hvis han ellers troede på den tidligere AaB’er.

Efter kampen lignede Ståle Solbakken en mand, der havde bidt i verdens største citron og bestemt ikke gad tv-interviews efter nederlaget. Selvfølgelig var han frustreret, for det var da helt klart en kamp, som FCK burde have vundet.

Ståle Solbakken står med et dilemma til opgøret mod Brøndby. Skal holdets anfører William Kvist igen bænkes? Foto: Jens Dresling
Ståle Solbakken står med et dilemma til opgøret mod Brøndby. Skal holdets anfører William Kvist igen bænkes? Foto: Jens Dresling

HANS MANDSKAB SPILLEDE formentlig den bedste halvleg i hele sæsonen. Der var styr på defensiven – og offensiven var imponerende. Solbakken havde bygget videre på sidste del af kampen mod FCN, hvor Kvist blev hevet ud til fordel for Rasmus Falk og sammen med Viktor Fischer og Robert Skov samt Carlos Zeca i en decideret 6’er-rolle, så havde de fuldstændig styr på kampen.

En vanvittig spændende konstellation som formentlig kunne være Ståle Solbakkens bud på midtbanen i næste sæson. Et oplagt valg til FCM-kampen, fordi jydernes midtbane ikke er en, der truer i dybden, men spørgsmålet er selvfølgelig, om nordmanden tør i dagens derby mod Brøndby.

Tør du bruge den offensive midtbane, der spillede fremragende i første halvleg mod FCM, Ståle? Tør du mod lige netop Brøndby?

Eller tør du spille med William Kvist med fare for, at han vil blive overfaldet brutalt af den aggressive Brøndby-midtbane?

Jeg ville ikke tøve med Falk på banen og Kvist på bænken!

Rasmus Falk var allerede i OB-dagene en kriger, der ikke trækker sig i duellerne og deltager uden at kny i tilbageløbene. Han var eksempelvis den FCK-spiller, der løb allermest mod FCM, så selvfølgelig kan han passe sine defensive pligter.

Mod Brøndby, der med garanti vil lægge et tonstungt pres, ville jeg også gå med spillere, der rent faktisk kan spille sig ud af det pres. Mod Brøndby har man sgu’ brug for folk, der kan spille bolden sikkert og hurtigt rundt.

Carlos Zeca agerede 6'er med Midtjylland. Foto: Jens Dresling
Carlos Zeca agerede 6'er med Midtjylland. Foto: Jens Dresling

FOR SELVFØLGELIG VIL Brøndby udpege William Kvist som et svagt led, der skal presses maksimalt – ligesom de også vil gøre med Denis Vavro og Michael Lüftner.

Selvfølgelig kan William Kvist have en fordel i at håndtere det ydre pres – og Solbakken skal stadig bruge resultater for at jagte Europa League-pladsen.

Men omvendt har han en gylden mulighed for at få testet næste sæsons midtbane mod den sværeste modstander i den sværeste kulisse for en FCK’er. Brøndby på Brøndby Stadion. Ikke mindst i eftermiddag, hvor FCK er uden fans på stadion som følge af karantæne.

Nu var det jo heller ikke midtbanens skyld, at slaget mod FCM blev tabt, men derimod et forsvar der hverken kunne håndtere dødbolde eller omstillinger.

Der er ingen tvivl om, at kampen i eftermiddag bliver en afsindig intens affære – og det vil være vand på FCK’s mølle, hvis de med en sejr kan stikke en kæp i Brøndbys mesterskabsdrømme. Omvendt vil Brøndby-fansene sikkert synes, at det er en fest at sende FCK længere væk fra en Europa League-plads.

Så glæder jeg mig specielt til at se duellen mellem Superligaens to bedste spillere, nemlig Hany Mukhtar og Viktor Fischer.

De har i hvert fald masser af tillid fra deres trænere – og masser af selvtillid.

Interaktivt element

Se også: Anthony Jung trives i Brøndby: Har snakket lidt med Troels Bech

Se også: Medie: Bayern hapser Rønnows kommende chef

Brøndby står til at miste op til flere profiler, imens Mikael Uhre er den eneste, der indtil videre  er blevet hentet ind til sommer. Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bech Sport og Spil Sådan bør Brøndby handle til sommer

Durmisi og Ankersens VM-drømme hænger i en meget tynd tråd. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Stor analyse: Danske stjerner slås om de sidste VM-pladser

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen