Tøffe til FCM: Tag nu fat i Sisto!

Ekstra Bladets fodboldekspert advarer FCM mod at svigte Superligaens største talent

Pione Sisto skal have mere ud af talentet. (Foto: Lars Poulsen)
Pione Sisto skal have mere ud af talentet. (Foto: Lars Poulsen)

NU SLAP FCM i sidste uge, da Brøndby og Randers løb med mange af overskrifterne, men som jeg lovede, så er de danske mestre langt fra glemt.

De vandt ganske vist 3-0 over Hobro og så kunne man nemt afblæse krisen i FCM, men det er alt for tidligt. Der er nemlig mange ting, der ikke fungerer optimalt for midtjyderne og en af dem er Pione Sisto.

JA, HAN ER ET ubestridt talent og viste i de to kampe mod Manchester United, at der er masser at bygge på. Hurtig på fødderne, omtanke i driblinger, sikker i pasningerne og i det hele taget kvik i hovedet.

Alt det var fuldstændig forsvundet mod Hobro. Det hele skulle se overlækkert ud og det virkede som om, han kun var tilfreds, hvis han havde afdriblet tre mand og hakket den op i krogen.

Åge Hareide har udtaget sin første landsholdstrup (Foto: Philip Davali) Landsholdsfodbold - 9. mar. 2016 - kl. 13:14 Tre overraskelser: Her er Hareides første landsholdstrup

Allerede i de første minutter havnede et skud på mål helt ude ved hjørneflaget – og det var ikke det eneste i den kamp. Han trak heller ingen frispark mod Hobro – og det er langt fra sædvanligt for Pione Sisto.

I FCM ER de naturligvis helt klart beviste om, at de har en usleben diamant i Pione Sisto, men lige nu skal de passe på, at de ikke svigter ham.

Det er en klar træneropgave at hive fat i knægten og sige, hør lige her: Du skal nok komme til at spille på de store stadioner, men lige nu og hér gør du bare det enkle. Modtag, aflever, ryk i position. Så skal alle de andre kampafgørende detaljer nok komme tilbage.

DET VAR JO lige præcis sådan, Pione Sisto gjorde mod Manchester United, men man kan jo ikke bare være mand for de store og spændende kampe. Så længe han spiller i den danske Superliga, så skal der også leveres mod Hobro, FC Nordsjælland og SønderjyskE.

Pione Sisto scorede to mål mod Manchester United og er stadig brandvarm i Ajax. (Foto: Lars Poulsen) FC Midtjylland - 8. mar. 2016 - kl. 06:25 Afviser Leicester - men Sisto er stadig varm

Jeg kan godt sætte mig ind i frustrationerne hos Sisto over, at han ikke leverer mere stabilt og på et højere niveau i Superligaen – og at al snakken om landshold og store udlandseventyr påvirker en ung spiller, men netop derfor er det endnu vigtigere, at finde tilbage til noget sikkerhed i spillet og score lidt billige succesoplevelser.

JEG KAN DA selv huske, at det var vigtigt, at de tre første afleveringer skulle være simple og sidde sikkert for at komme godt i gang – og den regel må Sisto gerne låne…

Et kig på hans foreløbige Superliga-sæson afslører da også nogle bekymrende tal. 17 kampe og to mål. Dertil kommer en enkelt assist, men det har målmand Johan Dahlin altså også leveret…

Se også: Medie: Engelsk tophold lurer på Sisto

Det er 256 dage siden, at han har scoret et Superligamål eller 1052 minutter. På assistfronten er han på 844 minutter fra den sidste af slagsen – og alle de tal må i den grad bekymre de danske mestre i statistik!

TILMED HAR HAN kun spillet fire hele kampe ud af 17 mulige. 4! Jamen, er han ikke en spiller til hele kampe eller hvad? Det viste han dog mod Manchester United at han kunne, så også her er der en stor træneropgave i at få ham mere i aktion, for vi taler altså om en potentiel landsholdsspiller.

Konklusionen er, at en af Jess Thorups største opgaver er, at få Pione Sisto til at udfolde talentet, men der er altså meget andet, der heller ikke spiller på FCM’s hold.

Pione Sisto blev skiftet ind og ses her i nærkamp med William Kvist. (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland - 4. mar. 2016 - kl. 06:57 Derfor blev Pione Sisto sat af til topkampen

Nyindkøbet Kadlec leverede ganske vist en fremragende assist til Martin Pusic i kampen mod Hobro, men ellers kan jeg endnu ikke se, at midtjyderne har fået meget for deres 14 mio. kroners investering.

Daniel Royer og Phillip Novak har vel heller ikke vist sig pengene værd, mens Martin Pusic stadig er en skygge af sit gamle Esbjerg-jeg.

SÅ VED JEG godt, at der er røget ni ud og seks ind i vintervinduet og at Jess Thorup siden sin start i sommer har sagt goddag til 13 nye spillere og farvel til 20. Det er en ordentlig omgang og noget af forklaringen på, at spillet stadig hakker.

Nu skal midtjyderne en tur til SønderjyskE og forsøge at sætte en stopper for den stribe af manglende sejre på udebane. Den sidste daterer sig tilbage til 27. september, da de vandt 2-0 i Randers.

JEG ER DOG fuldstændig sikker på, at Jakob Michelsens tropper bliver en noget større nød at knække end Hobros kommende nedrykkere.

FC Midtjylland - 25. feb. 2016 - kl. 18:45 TV: Her er FCM-videoen 15 mio. har set

Men FCM kan jo passende bevise, at de er ude af krisesnakken med en sejr – og Pione Sisto kan også føre bevis for, at modstanderen ikke skal hedde Manchester United før hele talentet bliver foldet ud!

PL-manager: Ja, vi bød på Sisto:

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere