Tøffe vil ændre syg struktur: Den er helt gal!

Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting, vil have ændret Superliga-strukturen hurtigst muligt, og Tøffe har opskriften klar

Skal Superliga-strukturen ændres?

SUPERLIGAENS SLUTSPIL er i fuld gang, og særligt i mesterskabsslutspillet er der spænding i topklasse om både guld, sølv og bronze, ligesom det bliver nervepirrende senere i nedrykningsdramaerne.

Men alligevel har SønderjyskE’s matchfixing-sag stjålet det meste af fokus, og igen op til torsdagens pokaldrama mod Brøndby var DIF’s undersøgelse af SønderjyskE den store historie. Selv om sønderjydernes ageren i sagen har været besynderlig, så kommer vi sgu ikke uden om, at det er strukturen, den er helt galt med!

Det må ALDRIG kunne betale sig at tabe en kamp. Det kunne det så for SønderjyskE mod FC Midtjylland, ligesom det kunne betale sig for en række andre mandskaber at gå på banen for ikke at vinde. Det skal vi have lavet om på hurtigst muligt, og bare rolig, jeg har selvfølgelig allerede løsningen klar.

I min optimale verden ville Superligaen allerede til næste år gå tilbage til 12 hold. Det er selvfølgelig ikke muligt at skære to hold fra nu, men 14 hold er utvivlsomt for mange i den bedste danske fodboldrække. Derfor bør man hurtigst muligt gå tilbage til 12 klubber i Superligaen.

Der er tæt kamp om guldet i toppen af Superligaen, men det bliver de blå-gule, der løber med det, hvis man spørg Stig Tøfting. Foto: Anita Graversen Stig Tøfting - 1. apr. 2018 - kl. 11:44 Tøffe klar til at blive til grin: Sådan slutter Superligaen

DE 12 HOLD bliver så splittet efter 22 runder, og så har vi et mesterskabsslutspil og nedrykningsslutspil med seks hold, hvor alle møder alle. Ikke så meget pis, og det vil give den mest fair løsning rent sportslig.

De manglende kampe i kalenderen kan man så lægge ind i pokalturneringen, hvor man enten kan kigge til modellen i Sverige med et gruppespil, eller den i Spanien, som jeg er størst tilhænger af. Her spiller man over to kampe tidligt i turneringen, og det kunne vi også gøre i Danmark fra ottendedelsfinalen eller kvartfinalen.

Der SKAL dog ske noget med strukturen allerede til næste sæson, så vi aldrig havner i en situation som med SønderjyskE igen. Den nuværende struktur er som et farligt lyskryds, hvor folk kommer til skade hver eneste dag, og bliver der ikke bliver ændret på forholdene i krydset, så sker der en dødsulykke på et tidspunkt.

Vi må vente og se, hvad skæbnen bliver for Sorteper Hobro, eller hvad straffen til SønderjyskE bliver, før vi kan konkludere, om den første dødsulykke allerede har fundet sted med denne struktur…..

Mikael Uhre skifter fra Sønderjyske til Brøndby efter sæsonen. Se hvad der ellers sker i den Superligaklub. Foto: Ritzau Scanpix/Ernst Van Norde Sport og Spil Superligaen på spillerjagt: Sådan handler AGF til sommer

MIT EGET PERSONLIGE FORSLAG til et hurtigt og effektivt fix på strukturproblemerne er lige til at gå til og tager udgangspunkt i den nuværende turneringsstruktur med 14 hold. Mesterskabsspillet holder vi fast i. Man kan umuligt gardere sig imod, at nummer fem og seks, AaB og Horsens, ikke kan hente medaljer eller europæisk kvalifikation. Det er selvfølgelig ærgerligt, at AaB og Horsens går på sommerferie i frostgrader, men næste sæson kan den situation være helt anderledes.

Den store ændring kommer i gruppespillet med de to puljer af fire hold. Her mener jeg, at nummer 7, 8, 9 og 10 skal mødes over to kampe. Nummer 1 og 2 mødes herefter i en finale over to kampe (hvor nummer 1 spiller hjemme sidst) om retten til at dyste om Europa-billetten mod det bedste hold i mesterskabsslutspillet, der ikke er direkte kvalificeret. Samme setup som i dag.

Kritikere vil sige, at der ikke er meget på spil i denne gruppe. Men man er sikret overlevelse og spiller samtidig om en smutvej til en europæisk deltagelse. Humlen er, at man efter 26 runder får et pejlemærke på, hvordan sæsonen kommer til at forme sig, for jeg kan sgu godt forstå, at man i Hobro er rasende over at være fedtet ind i nedrykningskampen som nummer 7 efter en flot sæson.

Brøndby står til at miste op til flere profiler, imens Mikael Uhre er den eneste, der indtil videre  er blevet hentet ind til sommer. Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bech Sport og Spil Sådan bør Brøndby handle til sommer

DER ER ALTSÅ 20 mio. kr. på spil for Hobro… Med mit forslag vil det udelukkende være muligheden for at komme i Europa, der er i tankerne – og man kan spille totalt frit og charmerende, publikumsvenligt angrebsfodbold, da man er sikret overlevelse.

Jeg vil også gerne udrydde den spekulation, der går på, om det ikke ville være smartere for nummer 6 at dumpe ned i gruppespillet, hvis man ikke kan nå de øverste i mesterskabsslutspillet, for så at få chancen for at kvalificere sig til Europa. Nej! Det er så meget bedre rent økonomisk at havne i top-seks.

Placeringspengene er bedre, der er flere indtægter fra hjemmekampene mod FCK, Brøndby og FCM og så bliver tv-pengene større, da sendetidspunkterne mod topholdene bliver mere attraktive. Det drejer sig om minimum tre mio. kr., som man kan tjene på at blive nummer 6 frem for nummer 7, og kan man hoppe et par pladser længere op i tabellen, bliver beløbet fordoblet.

Skal Santander videre til sommer? Og har Pavlovic en fremtid i FCK efter en skuffende sæson? Få den store Superliga-gennemgang. Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling Sport og Spil Superligaen på spillerjagt: Sådan handler FCK til sommer

DE PENGE vægter højere end et langskud efter Europa, hvor man alligevel næppe kommer hen til, hvor det er sjovt, og hvor pengene er. De første to kvalrunder er pengene så små, at det stort set kun dækker udgifterne ved at være med…

Den sidste gruppe består af nummer 11, 12, 13 og 14, der mødes over to kampe. Nummer 3 og 4 mødes om direkte nedrykning, og vinderen her møder nummer 2 i 1.division i playoff. Nummer 1 og 2 spiller om at klare frisag og møde nummer 3 i 1.division. Igen, sammen setup som i dag – bare at deltagerne bliver fundet på mere retfærdig vis.

Puljerne vil med mit forslag blive lang tættere, og kigger man på den øverste pulje ville der have været tre points forskel mellem nummer 7-10 i år. Sidste år ville der have været fire point, ligesom der i nedrykningspuljen sidste år ville have været fire point mellem de fire dårligste hold.

For satan, hvor ville der være knald på i begge puljer – og ikke som i år, hvor den ene pulje er så godt som afgjort og den anden risikerer at blive det i weekenden.

Men nu har I opskriften ude i klubberne, så kære Divisionsforening, I ringer bare, hvis I har nogle spørgsmål om strukturen til de kommende sæsoner.

TØFFES TOP OG FLOP:

Top: Cristiano Ronaldo. Jeg så Real Madrids kamp på en bar i Barcelona, hvor samtlige cataloniere jublede hver eneste gang, Juventus var i nærheden af Reals felt. Men da Ronaldo steg til vejrs og satte sit saksespark i nettet, da rejste alle sig i baren op og klappede. Det siger alt.

I Champions League-kampen mod Juventus imponerede Cristiano Ronaldo igen-igen. Foto: TV3 Sport
I Champions League-kampen mod Juventus imponerede Cristiano Ronaldo igen-igen. Foto: TV3 Sport
 

Flop: Roma. Italienerne gjorde sit til at ‘hjælpe’ Barcelona, da både De Rossi og Manolas lavede tragikomiske selvmål. Gad vide, hvilken historie der var kommet ud af det, hvis det var SønderjyskE, der havde lavet sådan et par selvmål.

Barcelona fik let spil i Champions League mod selvmålsmaskinen fra Rom. Foto: AP Photo/ Manu Fernandez
Barcelona fik let spil i Champions League mod selvmålsmaskinen fra Rom. Foto: AP Photo/ Manu Fernandez
 

 

Til sommer er Rafael Van Der Vaart fortid i FCM, hvor han aldrig blev nogen succes. Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger Sport og Spil Superligaen på spillerjagt: Sådan handler FCM til sommer

 

 

Se også: Drømmedrøn - pokal-gyser afgjort efter 117 minutter

Se også: Superliga-profil langer ud efter Sønderjyske: Råddent og skræmmende!

Se også: Superliga-skandale udvikler sig: Nu sender de sagen videre

Se også: Hårdt angreb på konkurrenten: Uden for enhver moral og etik

39 kommentarer
Vis kommentarer