Tøfting slår fast: Det er nu FCK kan rystes

Stig Tøfting mener, at hvis FCK skal rammes af forfølgerne, så er tiden kommet 

Santander, som står noteret for seks træffere i indeværende Superliga-sæson, og resten af FCK-mandskabet har et vigtigt opgør foran sig hjemme i Parken mod de forsvarende mestre. (Foto: Claus Bonnerup)
Santander, som står noteret for seks træffere i indeværende Superliga-sæson, og resten af FCK-mandskabet har et vigtigt opgør foran sig hjemme i Parken mod de forsvarende mestre. (Foto: Claus Bonnerup)

JEG HAR JO ALTID hyldet princippet om, at ingen er større på en fodboldbane, end at de kan ligge ned!

Det må jo også gælde for FCK og kampen om det danske mesterskab. I bund og grund tror jeg da på, at københavnerne styrer ret sikkert mod guldmedaljerne, men der er nogle ting, der peger på, at de kan rammes lige nu.

ET KIG PÅ FCK’s seneste fire udebanekampe afslører i hvert fald, at de slet ikke er lige så pointsikre som i Parken.

Tre point i de seneste fire kampe mod Viborg, Randers, FCN og AGF er bestemt ikke mesterskabsklasse, og hvis det mønster fortsætter, så kan forfølgerne hale ind.

Ud over hjemmekampen i dag mod FCM – som med en sejr kan åbne guldkampen, skal FCK efterfølgende til OB og AaB, og der er vel ingen, der vil kalde de kampe for super-nemme.

I ØJEBLIKKET er FCM otte point efter FCK og skal altså have den sejr, mens sensationsholdet fra SønderjyskE er fire point fra. Netop Sønderjyske kan dog i denne periode vise sig at være den største udfordrer til FCK.

Sønderjydernes næste kampe hedder nemlig Esbjerg (h) og Viborg (h) – og der ville jeg da gerne høre træner Jacob Michelsen sige, at ’vi går efter seks point!'

HVIS IKKE DE prøver at angribe FCK nu og tror på egne evner, så kan løbet være kørt.

Det er nu, at de skal sige, at vi går efter at lave en ’Leicester’ og tage fusen på alle eksperterne.

FCK’erne har tilmed en pokalfinale lige om hjørnet, og selv om de plejer at rense af på hjemmebane, så kan det også være med til at fjerne lidt fokus fra dagens opgør mod FCM.

MIDTJYDERNE ER nemlig også vågnet til dåd og ligner lige pludselig noget af det mesterskabshold, vi så sidste år.

Det er svært at give en entydig forklaring på, hvorfor det lige pludselig kører for Jess Thorups tropper, men en ting er sikkert: Det har åbenbart hjulpet dem at flyve under radaren i et stykke tid.

Brøndby-skandale, Randers-sag – og så tre opgør mellem Brøndby og FCK tilsat noget fanballade, har fuldstændig fjernet fokus fra midtjyderne, hvor Manchester United-kampene også er kommet på afstand.

Det har åbenbart passet dem fint, for de spiller igen med en pondus, der gør, at de godt kan udfordre FCK i dag.

Stig Tøfting slår fast, at det er nu FCK kan rystes (Foto: Lars Poulsen)
Stig Tøfting slår fast, at det er nu FCK kan rystes (Foto: Lars Poulsen)
 

Nordmanden føler, at FCK-mandskabet har godt styr på Midtjyderne. (Foto: Claus Bonnerup) FC København Solbakken: Har haft godt styr på FCM og Sisto

NU LYDER DET, som om FC København er vildt på hælene, og sådan er det selvfølgelig ikke.

De er fortsat det næstflittigst scorende hold og har lukket færrest mål ind, så det går jo sådan set meget godt.

DER ER NOGLE ting i spillet, der også må bekymre Ståle Solbakken, og det handler om den offensive del.

Trods et gigantisk spilovertag i de fleste kampe samt et hav af indlæg, så skal FCK’erne bruge mange chancer for at score deres mål.

Federico Santander er for ofte uvenner med sin første berøring, og det ødelægger de store chancer for ham. I det hele taget er seks scoringer i 24 Superliga-kampe ikke imponerende. Ja, han tager meget opmærksomhed og går ofte med i spillet, men han skal være skarpere i feltet.

Peter Ankersen er noteret for en enkelt assist i 23 Superliga-kampe, og det er sløjt for en FCK-back, der notorisk vil komme frem til mange indlæg. Derfor er han da også erstattet af Christoffer Remmer i nogle kampe – uden det dog har hjulpet stort på leverancerne.

SÅ ALT KØRER ikke bare i olie, og nogle af de ting skal rettes op, hvis FCK skal gøre sig forhåbninger om at gøre en god figur i europæisk fodbold.

Det ændrer ikke ved, at jeg fortsat ser dem som Danmarks klart stærkeste mandskab, men skal de rammes, så er perioden kommet for flokken af forfølgere.

Sibusiso Zuma er tilbage i Danmark og besøgte fredag sin tidligere klub FCK. Søndag optages han i Legends Club i Parken (Foto: Jakob Jørgensen) FC København Legenden Zuma tilbage i FCK

Grund til optimisme i FCK-lejren. Bliver holdet mestre, er Champions League langt fra urealistisk. (Foto: Jens Dresling) Intl. fodbold God CL-chance: Sådan bliver FCK seedet i Champions League

FC København havde problemer i Viborg (Foto: Tobias Nicolai Kvist Larsen)
FC København havde problemer i Viborg (Foto: Tobias Nicolai Kvist Larsen)
 

Bechmann jubler sammen med SønderjyskEs første målscorer Marcel Rømer. (Foto: Claus Bonnerup) SønderjyskE Pas på, FCK! SønderjyskE nærmer sig

TV: FCK var kun få minutter fra at tabe opgøret i Viborg i sidste udebane-kamp

 

18 kommentarer
Vis kommentarer