Caroline har to kampe til at finde topniveauet

Kommentar: Wozniacki kan ikke snuble i de første to runder, men så skal hun også finde spillet fra efteråret for at komme videre, mener Ekstra Bladets tennisekspert

Sidste år blev Caroline Wozniacki bange for sin egen skygge i første runde i Melbourne. Det må ikke gentage sig. Foto: AP
Sidste år blev Caroline Wozniacki bange for sin egen skygge i første runde i Melbourne. Det må ikke gentage sig. Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Hvis 2017 skulle vise sig at blive Caroline Wozniackis sidste sæson, så er denne Australian Open formentlig den næstbedste mulighed for at indfri hendes store drøm om en grand slam.

Og så ser jeg helt bort fra den lodtrækning, der giver hende en meget fin åbning til at spille sig ind i turneringen, men som allerede fra tredje runde byder på meget, meget hård modstand.

Det sidste kan desværre tilskrives hendes nedsmeltning mod Julia Görges på New Zealand for halvanden uge siden, der kostede seedningen mellem de 16 bedste.

Også sidste år havde hun et voldsomt udfald på denne side af kloden, da hun måtte forlade årets første slam i første runde, da hun gik fra fuld kontrol til et kæmpe koncentrationssvigt.

Men herfra vil jeg tage de positive solbriller på. Jeg nægter i alt fald at tro på, at Caroline vil lade sig true af den kaliber, hun møder i de første to runder.

Og selv om hun endnu ikke har nået den spillemæssige skarphed, som hun pludselig besad fra den sidste aften i august, hvor hun mødte Svetlana Kuznetsova i New York, er der flere plusser at få øje på.

Efteråret bød på en klar opjustering af attitude som repertoire. Hun besidder nu våben, så hun i langt højere grad kan afmontere flere typer af modstandere og vel at mærke afkorte dueller og tjene point uden alt for meget løbe-slid.

Den slags hænger uløseligt sammen med selvtillid, og umiddelbart virker hun ikke, som om den er flosset af årets første skuffelser.

Hardcourt-banerne og boldens fart matcher i Melbourne ikke helt de forhold, som hun elsker under US Open. Men de passer endog meget fint til Caroline, som da også tidligere har gjort det godt her.

Hun var således en enkelt lille matchbold – en lille smule mod - fra en finale i 2011, og fire andre gange har hun spillet sig frem i Uge 2. Første gang, da hun i 2008 fik sig lidt af et gennembrud på den internationale scene.

Det er vildt at tænke på, at det er ni år siden.

Nu må Wozniacki 2.0 meget gerne vise mod og hvæsse pennen til næste kapitel.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere