Kommentar: Caroline skal toppe mod feltets stærkeste

Caroline skal lidt for tidligt op mod feltets mest formstærke spiller, men hun kan overraske, hvis hun rammer sit topniveau, mener Ekstra Bladets tennisekspert

Caroline Wozniacki skal lave årets hidtil bedste præstation, hvis hun skal matche Konta. Foto: AP
Caroline Wozniacki skal lave årets hidtil bedste præstation, hvis hun skal matche Konta. Foto: AP

Den måtte godt have ventet en runde mere, den knaldkamp, som Caroline Wozniacki skal ud i lørdag.

Men som 17-seedet må man tage tingene i rækkefølge, og nu står hun altså overfor den vel nok mest formstærke spiller i feltet.

Efter to pligtsejre starter Carolines Australian Open nu, og det ligner på forhånd en meget, meget spændende kamp, som andre end jeg og mine britiske kolleger ser frem til her i presserummet.

Det er efterhånden fire år siden, Caroline har spillet sig ind i uge 2 her i Melbourne, og det er altså en ordentlig bulldog, der sidder og knurrer foran døren.

Jeg så det meste af Johanna Kontas kamp mod Osaka, og hun desværre ser skræmmende ud.

Ikke alene spiller hun yderst robust og insisterende fra baglinjen. Hun server også djævelsk skarpt og returnerer med pondus.

Og så sprudler hun ikke mindst af den selvtillid, masser af sejre avler, og af det overskud, hendes sene opblomstring som topspiller har givet hende.


Det var netop her i Melbourne hun sidste år fik sit afsæt til verdenstoppen, hun elsker netop disse hardcourtbaner og kommer hertil med en helt frisk sejr fra Sydney, hvor hun pulveriserede verdens nummer tre, polske Agnieszka Radwanska, i finalen. Udenfor banen udstråler hun det samme på sine pressemøder.

Jeg har dog en positiv forventning om, at Caroline og Piotr har en ret klar ide om, hvordan Kontas store våben skal afmonteres og hendes selvtillid perforeres.

Caroline har nemlig redskaberne til det på sine bedste dage. Dem har hun ikke ramt siden sit flotte efterår. Skal hun videre kræver det årets klart bedste præstation.

Se også: Piotr har en plan: Konta bliver overrasket

Se også: Sjælden oplevelse for Wozniacki: Møder den kvindelige Jason Bourne

Se også: Undrende Caroline: Kom nu videre, Rory

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere