Kommentar: Få dig en mentaltræner, Caroline

Hvad hjælper svingstyrke i armen og løbekræfter i benene, når hovedet ikke er med?

Wozniacki startede 2016 på den værst tænkelige måde

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Caroline Wozniacki har, som hun selv siger det, forberedt sig grundigt til denne sæson.

Hun har gjort det yderst fornuftige at tilknytte nye folk omkring sin fysiske træning og til at passe på sit helbred.

Et helt rigtigt og nødvendigt initiativ efter en skadeplaget sæson.

Tankerne om en ny og mere dynamisk spillestil med bedre og mere smidige overgange mellem offensiv og defensiv er også indlysende rigtige.

Caroline Wozniacki fattede ikke, hvordan hun kunne smide en tilsyneladende sikker sejr væk allerede i første runde af Australian Open (Foto: AP) Tennis - 18. jan. 2016 - kl. 09:44 Smadret Caroline sætter ord på fiasko: Derfor gik det galt

Men hvad hjælper strategi, fithterhjerte, svingstyrke i armen og løbekræfter i benene, når hovedet ikke er med?

Det er det spørgsmål, som efterhånden står bøjet i neon, når det handler om Caroline og den forjættede grand slam.

Svaret må være: Få dig en mentaltræner!

2015 var Carolines hidtil dårligste sæson i den sammenhæng, og 2016 åbner med et nærmest skandaløst nederlag til en spiller, der fik lov at smutte ud ad sækken.

Såvel Caroline som Piotr har altid ment, at hun er en af de mentalt stærkeste spillere på WTA-turen.

Den tro har de ikke mindst bygget på de mange kampe, hvor Caroline har været bagud og kæmpet sig tilbage. Og på hvordan hun har absorberet og overvundet den ekspert-kritik, der har været hendes faste følgesvend.

En skuffet Wozniacki er færdig i Australian Open. (Foto: AP) Tennis - 18. jan. 2016 - kl. 10:19 Forbavset eks-træner: Caroline har ikke toppet

Men her, hvor Caroline endnu engang selv har tabt hovedet midt i en kamp og forpasset en motorvej af middelmådige modstandere frem til anden uge af en grand slam, må de vel snart erkende, at det er i øverste etage, der er potentiale til forbedring.

Dygtige mentaltrænere har bevisligt gjort en afgørende forskel for mange eliteidrætsfolk. Det ville være flot, hvis Team Wozniacki turde – undskyld udtrykket – bide hovedet af al skam og overveje den oplagte mulighed at hente et nyt redskab her.

Tror jeg på, at det sker? Ærlig talt, nej.

Jeg tror nemlig ikke, at Piotr og Caroline lader andre komme ind i den boble, de to mentale tvillinger har bygget op sammen.

De drømmer om sammen at få det til at lykkes. Men måske kan den form for selvtilstrækkelighed netop koste en grand slam.

20 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere