Trods finale-nederlag: 'Caroline er bedre end nogensinde'

- Caroline 2.0 mangler kun det sidste, mener Ekstra Bladets tenniskommentator Troels Christensen, som har vurderet den danske tennisstjerne inden sommerens store højdepunkt Wimbledon

Caroline Wozniacki i aktion i Eastbourne. Foto: AP
Caroline Wozniacki i aktion i Eastbourne. Foto: AP

JEG BLIVER IND I MELLEM SPURGT, om Caroline Wozniacki er lige så god i dag, som da hun var verdens nummer et. Svaret er, at hun er meget bedre. Find selv et par youtube-klip fra dengang.

Hun er i dag en langt mere komplet spiller med positiv plads til forbedring og heldigvis under fortsat udvikling.

Der er kommet meget mere i værktøjskassen, og selv om hun ikke fik vist så meget af det mod servemonsteret Pliskova i årets fjerde tabte finale, så har vi på det seneste set hardcourtspecialisten vise hele paletten, først på grus og nu på græs.

Pliskova besejrede Wozniacki i finalen i Eastbourne 6-4, 6-4. Foto: AP
Pliskova besejrede Wozniacki i finalen i Eastbourne 6-4, 6-4. Foto: AP
 

FØRST OG FREMMEST er forhånden forbedret i en grad, så man vel næsten kan sige, at den har indhentet baghånden. I dag kommer der flere vindere og færre fejl fra den tidligere så stærkt kritiserede side.

Især er det opmuntrende at se hende plukke hurtige point med den på tredjebolden efter serven, og det er den slags kombinationer, beslutsomhed og mod, der skal være med til at løfte hende det sidste stykke op blandt de allerbedste.

SERV OG RETUR er konstant øvet skarpere, og der er såmænd også kommet slice, stopbolde og større sikkerhed i flugtningerne til.

Det gør hende mindre forudsigelig for de modstandere, der en overgang kunne skrive slagdiagrammet ud på forhånd, det giver hurtigere point og dermed mindre løbearbejde, og endelig udløser det en større respekt på den anden side nettet.

Hun har i ni måneder udstrålet en nysgerrighed og spillelyst, der lover godt.

Foto: AP
Foto: AP
 

MEN ER DET HØJE NIVEAU hos Caroline 2.0 så også nok til endelig at hente den grand slam, hun drømmer om?

Her kryber tvivlen stadig ind. For det kræver, at hun kan holde niveau i syv kampe i træk mod vidt forskellige modstandere, og så er vi henne ved det, der sidder oppe mellem ørerne.

JEG ER STADIG LIDT SKUFFET over hendes udfald i Melbourne og den formøblede åbning ved French Open, hvor Caroline ikke helt var der, da den opstod.

Nu blev det unge Ostapenkos tur, men tilfældene Bartoli, Stosur, Li og Schiavone beviser, at den store pokal sagtens kan hentes sent i karrieren. I hendes egen generation har Azarenka, Kvitova og Kerber – den sidste med en kontrabaseret spillestil ikke ulig Carolines – slået til, da de fik samlet hele pakken over to uger.

Selvfølgelig kan det også ske for Wozniacki, der i øjeblikket trives både på og udenfor banen.

Foto: AP
Foto: AP
 

DET SPORTSLIGE NIVEAU er meget tæt på at være der, men er det mentale der også? Er livet lidt for godt? Er hun sulten nok til at give de sidste procenter, når det strammer til i Uge 2?

Det svar må hun meget gerne give i Wimbledon, hvor hun trods en tricky lodtrækning møder ind som en bedre græsspiller end nogensinde.

For det er hun - ubetinget - i version 2.0.

Finale-skuffelse: Caroline taber til brølstærk tjekke

Ekspert før finalen: Caroline spiller sit bedste græstennis

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.