Annonce:
Annonce:

Voldsom debat om EM-damerne: Tøffe fatter ikke sammenligning

Ekstra Bladets fodbold-ekspert fatter ikke en meter af, hvorfor nogle mennesker har så travlt med at lange ud efter  kvinder, der spiller fodbold

Annonce:

JEG ER DANSKER! Jeg interesserer mig ikke super voldsomt for kvindefodbold, men jeg følger da med på samme niveau, som jeg holder øje med alle mulige andre danskere i international sport. Jeg kan da f.eks. afsløre, at jeg har fulgt curling-kvinderne under OL…

Jeg elsker at spille tennis. Det betyder ikke, at jeg skynder mig hjem for at se Caroline Wozniacki spille, men jeg holder mig orienteret om, hvordan det går hende og er glad på hendes – og Danmarks – vegne, når det går godt. Ligesom jeg er glad, når det går håndbold-kvinderne godt til EM eller VM.

Jeg føler mig nok ikke ligefrem trukket til skærmen lørdag aften, når fodbold-landsholdet spiller kvartfinale mod Tyskland, men deres resultater hidtil har da lige fået mig til at tjekke et par småting – og jeg kan garantere, at jeg lige runder skærmen på et tidspunkt efter kl. 20.45, når kampen går i gang.

Annonce:

Jeg håber selvfølgelig, det går dem godt. Vi er da danskere for fanden!

doc6vy8qsqpyow179rxbgt4.jpg
HVORFOR SAMMENLIGNER FOLK herre- og damefodbold? Jeg fatter det ikke! Folk taler hånligt om serie 2-niveau, og selv hvis det skulle passe – hvad så? Alt i denne verden skal vel vurderes ud fra det niveau, der er, og de forudsætninger, udøverne har. Det er jo som at sammenligne æbler og pærer.

Men Simon Spies havde nok ret, da han sagde, at dårlig omtale er bedre end slet ingen, og når der er flere end 700.000 seere til slutningen af en kamp mod Norge, så er den folkelige interesse og berettigelse til stede – og jeg kender i hvert fald mindst en tv-station, der vil være interesseret i alt, der samler så mange seere hurtigere, end de fleste læsere kan nå at stave til BO!

Eller IB…

 

Annonce:

JEG KAN LI’ AT spille golf, jeg gider bare ikke se på det. Men jeg har da ingen intentioner om at nedgøre spillet eller kritisere det. Hvorfor skulle jeg det? Nu er vi så kommet til det punkt, hvor jeg ved, folk vil sige: Hvorfor kritiserer du så spillet, spillere og hold, når det gælder herrefodbold?

Jeg er meget tilfreds med at svare: Fordi dét har jeg forstand på, og når jeg ser, at to spillere, der har været fuldtidsproffer i årevis ikke er i stand til at ramme hinanden på fem meters afstand, så har jeg lov til at være kritisk – og jeg har erfaringen med mig. Den sidder lige under frisuren…

doc6vzke3pwxyt7khjcih7.jpg
DERFOR GÅR VI NU TIL NOGET, jeg har forstand på!

Efter som FCK og Brøndby mødes i næste runde, gemmer vi dem lidt – og jeg holder luppen over FC Midtjylland, der nu tre kampe i træk har stillet med de samme 11 i startopstillingen. Ros for det. Der er ingen tvivl om, at ulvene lige nu har et helt andet udtryk end i 0-4 slaskeren i Brøndby i premieren.

Jeg har stor forståelse for, at man sparer spillere, der ER trætte – eller overbelastede. Men man skal ikke spare spillere for, at de IKKE skal blive trætte, og det ser jo ud til, at Jess Thorup har set, at holdet har brug for kontinuitet.

Annonce:

Jeg var ikke forundret over holdets udtryk i Brøndby, for der er ingen hold, der kan skifte fem-seks spillere ud af en start-opstilling og komme med den samme styrke. FCM kan i hvert fald ikke på trods af, at de har Danmarks bredeste trup (32 spillere, den fylder et helt A4-ark!).

Nu ligner FCM præcis det hold, jeg forventede inden sæsonen. Hurtige omstillinger, spil over kanterne, offensive backs, Tim Sparv tilbage i rollen som uundværlig defensiv midt, Paul Onoachu som stærk mand, der kan og skal klare sig selv, en forrygende Rilwan Hassan, der scorede en polsk perle, og assisternes chef, Jakob Poulsen. Superligaens dygtigste/vigtigste i den rolle.

 

TØFFES EUROPA-TERMOMETER:

FCM: Midtjyderne var uheldige at indkassere en scoring i overtiden i Gdynia, men med 2-3 til returen på hjemmebane og den indsats, de leverede, er helt sikker på, at FCM kører den i hus hjemme i hulen.

FCK: Jeg holder fast i, at holdet i perioder holder et hidtil uset lavt niveau og leder efter stabilitet såvel offensivt som defensivt. Men 0-1 i Skopje er absolut ingen katastrofe, og københavnerne er stadig favoritter til at gå videre, selv om det kan blive umådeligt svært.

Annonce:

LYNGBY:  Fantastisk indsats, nærmest heroisk. De spillede i utrolig varme – og gik kolde til sidst mod et russisk tophold, der ikke undervurderer Lyngby én gang til. Miraklernes tid er ikke forbi, men Krasnodar er storfavoritter til at gå videre.

BRØNDBY:  Har endnu ikke spillet dårligt, men de møder et stærkt Hajduk Split-mandskab i en pudsig kamp, der kan blive et taktisk tovtrækkeri. 0-0 i det første opgør får bestemt ingen af holdene frem på banen, men Brøndby har pæne kort på hånden på et tilskuer-lukket stadion i Split.

Kom så Danmark – piger og drenge!

Tøffe dybt imponeret: Den bedste præstation i 2017!

Tøfting til Ståle og Thorup: Hold nu op med det klynkeri

Tøffe tromlede Rivaldo: - Han var ikke helt tilfreds med mine 90 kilo

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: