Landstræner: Graviditet har påvirket Landin

Landstræneren håber, at han kan beholde sin anfører til de vigtige kampe i weekenden

Niklas Landin havde en skidt aften mod Makedonien. Måske var tankerne et andet sted. Foto: Lars Poulsen
Niklas Landin havde en skidt aften mod Makedonien. Måske var tankerne et andet sted. Foto: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Landstræner Nikolaj Jacobsen håber, at Niklas Landins kone venter med at føde til efter de sidste kampe ved EM i weekenden.

- Men også for at give Niklas en sikkerhed har vi valgt at kalde Kevin Møller herned. For skulle der nu ske noget, så kan Niklas med god samvittighed tage hjem. Det er trods alt vigtigere at være med til at bringe et barn til verden.

- Tror du, hans kones situation har haft indflydelse på hans indsats her ved EM?

- Selvfølgelig har det fyldt noget. Det har været flere samtaler end normalt.

- Havde vi ikke vidst det her med fødslen, ville det naturlige spørgsmål være, hvad du vil gøre for at rejse Landin?

- Det handler om stadig at give ham den tillid og tro på, at hele holdet stoler på ham. Vi håber selvfølgelig, han rammer sit bedste niveau, for så er han blandt de bedste i verden, siger landstræneren.

Han vil ikke sige, hvad det får at betydning for holdet, hvis Landin rejser hjem før semifinalen. Han vil heller ikke sige, hvem han ønsker at møde i en semifinale. Først når tingene er konkrete, vil han udtale sig.

- Målet var en semifinale. Hvad er det næste mål nu?

- Nu vil vi have noget med hjem. Ingen er i tvivl om hvad vi helst vil have med hjem, men det er der tre andre hold, der også vil.  

Inden han tog til hotellet for at pakke sin kuffert, så han er klar til rejsen til Zagreb i morgen, nåede han også at sætte ord på kampen mod Makedonien.

- Man skal altid se på det positive, så det er klart, at anden halvleg fylder mest, men første halvleg skal ikke bare lige glemmes.

- Vi holder os ikke til de ting, vi havde aftalt inden kampen. Vi ligger og bliver krydset væk og specielt Anders Zachariassen løber for meget med rundt. Vi formår ikke at holde ro nok på. Det hjælper, da vi går op og dækker 5:1 og får brudt makedonernes rytme lidt. Men så ryger koncentrationen i de sidste 10 minutter af første halvleg. Vi brændte alt for mange chancer.

- Er det svært at sætte sig op til en kamp, hvor der ikke er noget på spil?

- Selvfølgelig kommer du ikke helt op at ringe som i en knald eller faldkamp mod Tyskland, men omvendt så spiller du for det danske landshold. Du spiller for det rød-hvide flag, og så er der ikke noget med at tage en halv dag på kontoret.

- Der er mange, der har tage turen herned for at støtte os, og hjemme sidder der en masse unge mennesker og kigger på de spillere her. Vi har bare en forpligtigelse til at gå ind og levere varen, siger landstræneren.   

Cool Landin om gravid hustru: - Hun kan sagtens holde den

Danmark prygler Makedonien i storsejr

En var ren verdensklasse - to mand dumper efter storsejr