Landstræner: Hacker-oplysninger er ligegyldige

Banelandsholdstræner Casper Jørgensen anser den russiske hackergruppe Fancy Bears oplysninger om OL-atleter for at være irrelevante

Danmark vandt bronze i 4 km forfølgelseløb ved OL i Rio. 
Fra venstre er det Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik R. Madsen og Casper Folsach. Foto: Polfoto.
Danmark vandt bronze i 4 km forfølgelseløb ved OL i Rio. Fra venstre er det Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik R. Madsen og Casper Folsach. Foto: Polfoto.
Følg Sport

66 atleter er nu af den russiske hackergruppe Fancy Bear hængt ud som atleter med licens til doping, men gruppen har ikke afsløret noget, som får nogen som helst konsekvens, idet ingen af de mange idrætsudøvere har gjort noget ulovligt.

Casper Jørgensen, som er træner for banelandsholdet, som vandt bronze i 4000 meter holdforfølgelse ved OL i Rio, affærdiger de russiske hackeres lyssky arbejde som 'ret irrelevant'.

- Det her bliver blæst helt ud af proportion, for der er ingen nyhed. Der er ingen, der har brudt reglerne, så jeg har ret svært ved at se, hvad sagen overhovedet handler om, siger Casper Jørgensen til Ekstra Bladet.

- Det er virkelig noget underligt noget at hænge folk ud som dopingsyndere, når de ikke har gjort noget, de ikke må. Reglerne er klare, og der er ingen, der er blevet brudt.

Hackergruppen har offentliggjort stribevis af tilladelser til at bruge medicin, som optræder på det internationale antidopingagentur WADA's liste over forbudte stoffer. Det gælder astmamedicin og kortison, som effektivt kan bruges til at slå en betændelsestilstand ned.

Produkterne kan være præstationsfremmende, men bliver altså i vid udstrækning brugt af atleter, som har brug for medicinsk behandling for at kunne yde deres bedste. En tilladelse - en såkaldt TUE - handler altså om at skabe lige vilkår for atleter, så de, der er hæmmet af for eksempel astma, kan konkurrere på lige fod med atleter, som ikke lider af astma.

En af Casper Jørgensens OL-ryttere, nemlig Niklas Larsen, er blandt de atleter, som har tilladelse til at bruge astmamedicin.

- Det har jeg vidst længe. Han har vist haft astma, siden han var dreng, og så får han astmamedicin for at kunne yde sit bedste. Det er en ret uinteressant historie, siger Casper Jørgensen.

- Der er ikke engang noget hemmeligt i det. Jeg ser ingen grund til at holde det hemmeligt.

- Og jeg kan heller ikke se noget formål med at hænge enkeltpersoner ud. Hvis det så bare var for at skabe en debat om astma og eliteidræt, så gav det mening, men der ser ikke ud til at være andet formål end at mistænkeliggøre atleter, som ikke har gjort noget forkert, siger Casper Jørgensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Niklas Larsen.

Russiske hackere udstiller endnu to danskere

Sov med guldmedaljen om halsen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?