Landstræner med hængemule: Vi har ikke flyttet os nok som hold

Nikolaj Jacobsen troede han var kommet længere med landsholdet - nederlaget mod Tjekkiet har ændret på den opfattelse

Nikolaj Jacobsen er skuffet over sit hold. Foto: Lars Poulsen
Nikolaj Jacobsen er skuffet over sit hold. Foto: Lars Poulsen

Varazdin (Ekstra Bladet): Nikolaj Jacobsen var fattet i nederlagets stund. Og skuffet. Det stod malet i ansigtet på ham. Flere gange fremhævede han de to perioder i kampen, hvor Danmark var foran med tre mål og kunne have slået det afgørende hul. Han kunne, hvis vi havde bedt ham om det, genfortælle hele det 60 minutter lange trælse opgør mod Tjekkiet, men det var der ingen, der havde behov for.

- Det var ekstremt skuffende, det vi som hold præsterede i dag. Alt det vi gjorde rigtigt mod Ungarn, gjorde vi forkert i dag. Bortset fra starten får vi ikke ramt det tempo i angrebsspillet, som vi skal. Desuden begynder vi at brænde, og så spreder usikkerheden sig, og afleveringerne begynder at ligge nede ved fødderne.

- Forsvaret begyndte også fint. Anders Zachariassen og Henrik Toft fik godt fat, men ved 6-3 brænder vi to eller tre store chancer, og så forplanter usikkerheden sig også til forsvaret, hvor rummene blev for store, og så tabte vi en masse mand-mand-dueller.

Undervurderede i dem?

- Det håber jeg simpelthen ikke. Det er der ikke plads til ved et EM. Der var en fin stemning i omklædningsrummet. Folk virkede klar, men efter 10 minutter begyndte vi at brænde sindssygt meget.

Var det meningen, at Rene Toft helt skulle spares i den her kamp?

- Overhovedet ikke. Men vi ville godt have den hurtighed som Anders Zachariassen har fremad banen og det gav også pote i begyndelsen. Det samme skete i anden halvleg, hvor vi kommer foran 21-18 og egentlig har ok styr på det, men så begynder vi igen at sjaske bolde væk.

Var der noget, du skulle have gjort anderledes?

- Når du har tabt, er der masser af ting, som man kan gøre anderledes.

Havde du forestillet dig, at i kunne tabe til Tjekkiet?

- Det skal man altid gøre som træner, og vi kunne se, de lugtede blod og det gav noget mere gnist og vilje i øjnene på deres spillere. Specielt til sidst i anden halvleg.

Rokker nederlaget ved din tro på kulturen på holdet?

- Vi har udfordringer. Vi skal være bedre til at præstere som hold. Det formåede vi ikke i dag. Det er en proces, der kommer til at tage noget tid. Jeg synes, vi kom godt efter det mod Frankrig og mod Ungarn. Jeg havde egentlig håbet på, at vi havde flyttet os mere, end det så har vist sig.

Du roste dit forvar efter kampen mod Ungarn for at stå sammen, og fordi de tog en for holdet. I dag taber de utallige dueller. Hvad er forklaringen?

- Vi kommer til at stå for langt fra hinanden, og vi får ikke lavet de spilstop, som vi gerne vil. Usikkerheden gjorde, at man begyndte at passe sine egne opgaver, og så hang det ikke sammen, som det gjorde mod Ungarn.

- Nu er vi virkelig under pres, og nu må vi hjem og kigge tingene igennem, inden kampen mod Spanien. Vi skal have vendt det her, siger Nikolaj Jacobsen.         

Efter dansk nedtur: Fiasko er for mildt et ord

Efter overraskende drama: Spanien klar til gruppefinale mod Danmark