Lettet Klavs Bruun: Sandra lovede at redde det sidste straffe

Landstræneren glæder sig over, at spillerne udviste ro og kynisme i sejren over Sverige fredag aften ved EM

Klavs Bruun glæder sig over, at spillerne udviste ro og kynisme, da Sverige blev besejret 30-29. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun glæder sig over, at spillerne udviste ro og kynisme, da Sverige blev besejret 30-29. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet) Det var en landstræner, der måtte have sukker i form af en håndfuld slik, som mødte pressen et godt stykke tid efter svensker-slaget. Pulsen var nogenlunde faldet til ro efter den vilde afslutning på kampen, men glæden var intakt.

- Angrebsmæssigt spiller vi en rigtig fin kamp, og derfor havde jeg stor tiltro til, at vi kunne løse det til sidst. Et point havde også været godt, men jeg havde bare en rigtig god fornemmelse af, at vi nok skulle få lavet et mål. Spillerne har vist til træning, at den der ro og kynisme efterhånden er begyndt at forplante sig hos dem.

- Jeg tog måske timeouten lige nogle sekunder for tidligt, det er så noget andet, men det er også fordi, jeg ikke er vant til at gøre det i de situationer.

- Da de så får straffekastet til sidst, er det typisk Sandra. Når man tror, hun er allermest væk, så er hun der bare. Det var hun også, og hun havde lige siddet og sagt på bænken, at hvis der kom et straffe, skulle hun nok gå ind og tage det, fordi hun skyldte.

Artiklen fortsætter under billedet 

Sandra Toft redder Danmark i sidste sekund. Foto: Lars Poulsen.
Sandra Toft redder Danmark i sidste sekund. Foto: Lars Poulsen.
 

- Hun fik en svær start, fordi vi i forsvaret havde svært ved at tackle svenskerne, som jeg synes spillede en god kamp. Det fik vi bedre styr på, og Althea kommer ind og gør det rigtig fint.

Klavs Bruun glædede sig også over Mie Højlund, som gjorde en fin figur mod svenskerne.

- Hun gav noget fart i angrebsspillet mod et rigtig dygtigt svensk forsvar. Hun valgte nogle fine løsninger sammen med Stine Jørgensen og Anne Mette Hansen, og så fik vi Mette Tranborg på ydersiden af backs. Det bliver et tema for den her turnering. Hvis der er et hul på ydersiden, skal man bare springe, for enten får man et straffe eller også får de andre to minutter.

Før kampen mod Sverige havde Klavs Bruun sagt, at en sejr ville kunne være definerende for hele turneringen. Han fik sin sejr, og nu venter Polen søndag eftermiddag.

- Det bliver også en svær kamp. Polen er et godt hold, og det er ikke så længe siden, vi tabte til dem. Bare fordi Serbien slog dem, skal man ikke tro, at det er et let hold. Polen var også med ind til pausen, men så gik de lidt kolde.

- Det er et stærkt fysisk hold, der spiller meget simpelt. Det er de dygtige til, og de har en træner, der virker meget velovervejet, og som har et godt samspil med sit hold, siger Klavs Bruun.  

Se også: Super Sandra: Jeg vidste hun ville lave en 'isse' på mig

Se også: Fantastisk dansk sejr efter vild afslutning

Se også: Dansk mod og styrke tvang Sverige i knæ da defensiven svigtede

Se også: Polen tabte pusten i Danmarks EM-gruppe

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere