Mathias Norsgaard vinder DM i enkelstart

DM i enkeltstart endte med Mathias Norsgaard Jørgensen som vinder. Hans søster, Emma, vandt kvindernes løb

Foto: BO AMSTRUP/Ritzau Scanpix
Foto: BO AMSTRUP/Ritzau Scanpix

Mathias Norsgaard Jørgensen skal det kommende år køre i en dannebrogstrikot, når han deltager i en enkeltstart.

Torsdag vandt han DM, da han var hurtigst af alle på den næsten 40 kilometer lange rute i og omkring Aalborg.

Dermed sikrede han en rendyrket søskendetriumf på de nordjyske veje. Hans søster, Emma Norsgaard Bjerg, vandt således kvindernes DM-enkeltstart tidligere torsdag.

Mathias Norsgaard Jørgensen kom mål i tiden 46 minutter og 25 sekunder. Det var syv sekunder hurtigere end både Magnus Cort og Mattias Skjelmose Jensen på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Under et sekund adskilte Corts og Skjelmoses tider.

Det er første gang, Mathias Norsgaard Jørgensen vinder DM i enkeltstart, og samtidig hans første sejr nogensinde som professionel.

Kasper Asgreen har siddet tungt på DM i enkeltstart med tre sejre i træk fra 2019 til 2021. Men det stod på forhånd klart, at han ville blive skubbet af tronen torsdag. Quick-Step-profilen var nemlig slet ikke med.

Asgreen deltager ikke ved DM - i hverken enkeltstart eller linjeløbet søndag - på grund af småskavanker efter sit styrt i Schweiz Rundt for nylig.

En anden forhåndsfavorit, den tredobbelte U23-verdensmester i disciplinen Mikkel Bjerg, deltog heller ikke. Han ragede corona til sig under sidste uges Slovenien Rundt.

Mathias Norsgaard Jørgensen er ikke udtaget til at skulle køre Tour de France for sit hold, Movistar.

Han kommer dermed ikke til at vise de røde og hvide farver frem, når verdens største cykelløb næste fredag sættes i gang med en enkeltstart i København.

Netop frustrationen over ikke at skulle med til Touren hjalp tilsyneladende Norsgaard til DM-triumfen.

- Jeg har haft så meget stress på, jeg har råbt og skreget. Jeg er frustreret over, at jeg ikke skal køre Tour de France. Det er et rimeligt godt signal at sende. Jeg forstår ikke noget. Jeg var bange for, at jeg ville få tæsk af de andre (til DM, red.), siger Norsgaard til TV 2 Sport efter sejren.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind