Midt i historisk krise: Nu taler DBU-bossen om ferien, alle undrede sig over

Jesper Møller gør status efter et år med sportslig succes - og masser af ballade

Jesper Møller forsvarer Bretton-Meyers ferie i Marokko midt under krisen med landsholdskvinderne. Foto: Lars Poulsen
Jesper Møller forsvarer Bretton-Meyers ferie i Marokko midt under krisen med landsholdskvinderne. Foto: Lars Poulsen

Det har været et turbulent år for DBU. Landsholdet kom stærkt fra baghjul op kvalificerede sig til VM i Rusland. Kvinderne spillede en forrygende EM-slutrunde i sommer i Holland.

Og så har der ellers være masser af ballade. Først med herrerne og siden i forhandlingerne med kvinderne.

Og undervejs har DBU’s formand Jesper Møller og hans direktør Claus Bretton-Meyer indkasseret øretæver fra mange sider.

Over en kop kaffe og en ostemad gør Jesper Møller status. Wienerbrødet sprang han over, selv om hans mor altid sagde, at der ikke kan blive for meget af en god dreng.

- Frygtede du i foråret, at VM ville glippe?

- Jeg frygter ikke sportslige resultater. Men vi skulle have slået Rumænien ude. Det vendte mod Polen. Der blev Aage Hareide tryg ved sit hold. Det forplantede sig til spillerne. Jeg er imponeret af dem.

- Det kom efter at spillerne havde kritiseret jer. Flere sagde ligefrem, at det virkede, som om DBU modarbejdede landsholdet.

- Vi er gode til at skille tingene af. Vi accepterer, at vi godt kan være uenige, men når kampen fløjtes i gang, så står vi sammen om at vinde. I medierne blev det beskrevet, som om vi næsten ikke ville hilse på hinanden. Men sådan var det slet ikke.

- Du kan godt gå i omklædningsrummet?

- Jeg var i omklædningsrummet i Montenegro, hvor jeg gav hånd til hver enkelt spiller og selvfølgelig i Irland. Jeg kan ikke altid genkende det, der står i pressen.

- Kvinderne havde en fantastisk slutrunde, og efterfølgende opstod der en mægtig ballade. Havde i forudset det?

- Nej, det kan man ikke altid.

- Kan du se, at I lavede nogle fejl undervejs?

- Vi laver altid fejl, når vi ikke kan lave løsninger. Men det er svært at sætte fingeren på et enkelt punkt. Det er rigtig træls, at vi ikke fik spillet to kampe i den periode. Det skal vi lære af og for alt i verden undgå en anden gang.

- Du blev kritiseret for ikke at være synlig, og det samme blev Bretton-Meyer, som endda tog på ferie i Marokko. Var det rigtigt at gøre?

- I den sidste konflikt fik vi skældud for at sige noget. Den her gang har jeg fået skældud for ikke at sige noget. Det var en bevidst strategi, og da DIF og LO kom på banen, blev der underskrevet en erklæring om, at vi ikke måtte kommentere tingene. Det er helt normalt i det miljø.

- Var det forkert, at Bretton-Meyer tog på ferie midt i konflikten?

- Det synes jeg ikke, det var. Jeg går ud fra, at det var planlagt. Jeg har ikke hørt andet.

- Hvad synes du om signalet?

- Det skal man altid tænke over. Mere vil jeg ikke sige om det, for så skriver du bare en artikel om, at jeg kritiserer den administrerende direktør. Og det vil jeg ikke.

Se også: Eksperter undrer sig: DBU-chefer skal ikke gemme sig

Se også: Skandale før VM: FIFA freder russisk dopingbandit

39 kommentarer
Vis kommentarer