Annonce:
Annonce:

Mølby: Derfor slår AC igennem i Chelsea

Kan Andreas Christensen virkelig træde i John Terrys fodspor og blive en ny Chelsea-legende? Jan Mølby giver sin vurdering af det danske stortalent

Andreas Christensen høster roser fra både trænere, fans og medier i sin første fulde sæson på Chelseas førstehold. Foto: All Over Press
Andreas Christensen høster roser fra både trænere, fans og medier i sin første fulde sæson på Chelseas førstehold. Foto: All Over Press
Annonce:

FORSVARSSPILLEREN JOHN TERRY nåede over 700 kampe for Chelsea inden sin afsked i sommer.

Men nu taler man i Chelsea allerede om, at man har fundet en afløser; en mand, der kan løfte den ekstremt tunge arv efter klublegenden.

Det er selvfølgelig Andreas Christensen.

Og selv om vi måske i Danmark har en tendens til at tale danske spillere og deres præstationer i udlandet en smule op, så er det værd at bemærke, at det i Andreas Christensens tilfælde faktisk er englænderne, som roser ham til skyerne.

Der er selvfølgelig en grund til, at man laver sammenligningen mellem Christensen og John Terry, og jeg kan godt forstå den.

Selv Antonio Conte har lavet den sammenligning over for pressen i denne uge.

Man kan sige, at både Terry og Christensen er gået samme vej til Chelseas førstehold.

Annonce:

Andreas Christensen ankom til Chelseas akademi ligesom Terry allerede som teenager, så han er også en spiller, som folk i og omkring Chelsea regner som en af deres egne.

Og danskeren har været udlejet for at høste erfaring – dog i længere tid end John Terry, som spillede en stribe kampe for Nottingham Forest i de unge år.

Andreas Christensen har imponeret trænere, fans og presse i denne sæson. Foto: All Over Press
Andreas Christensen har imponeret trænere, fans og presse i denne sæson. Foto: All Over Press

DET KAN GODT INDIMELLEM VÆRE SVÆRT AT SE, hvad Chelseas plan er med alle de spillere, som man henter og siden udlejer. Nogle bliver solgt med fortjeneste, og det er ganske få, som faktisk ender med at få et gennembrud på Stamford Bridge.

Det må man sige, at Andreas Christensen har fået i denne sæson, og derfor kigger klubben og fansene nu på en spiller, som man forventer vil blive i klubben i mange, mange år fremover.

Det er en stor klub, en af de mest succesfulde i England i dette århundrede, og det er et meget attraktivt sted for ham at være nu og i de kommende år.

Man kan sige, at der er nogle ting, der har hjulpet Andreas Christensen til at få det gennembrud lige nu.

Annonce:

Han spillede fast i tysk fodbold i to sæsoner på en lejeaftale og gjorde det fremragende. Men det er der også andre Chelsea-talenter, der har gjort.

Så Christensen har vel, kan man sige, nydt godt af, at Chelsea skiftede manager fra José Mourinho, der formentlig ville have været noget mere skeptisk omkring at give et ungt forsvarstalent en chance som denne.

Det har absolut også været en fordel, at Antonio Conte gik tilbage til et system med en tremands-bagkæde, som passer perfekt til Andreas Christensen.

Andreas Christensen har præsteret bedre end dyrtindkøbte Antonio Rudiger i Chelseas forsvar. Foto: AP
Andreas Christensen har præsteret bedre end dyrtindkøbte Antonio Rudiger i Chelseas forsvar. Foto: AP

SAMTIDIG HAR ANTONIO RUDIGER haft en smule vanskeligheder med at vænne sig til engelsk fodbold efter sin ankomst, og Gary Cahill ligner mere og mere end mand, der har set sine bedste dage.

Og så skal vi vel også lige have med, at det heller ikke ligefrem har været en ulempe, at Conte har en tendens til at blive uvenner med spillerne. Først Diego Costa og nu David Luiz. Mon ikke i øvrigt også Luiz er væk, når vi rammer 1. februar?

Annonce:

Men altså, det er bare mindre faktorer, for Andreas Christensen er jo den vigtigste årsag til, at Andreas Christensen har været så god.

Og her fortsætter sammenligningen så med John Terry, som jeg mener var lidt undervurderet i forhold til sin spilforståelse og tekniske færdigheder.

Andreas Christensen er også så god med bolden, at han ikke kommer i vanskeligheder, når han har den. Det er bare med til, at man – både os udenfor og holdkammeraterne omkring ham – fornemmer en ro, når han er på bolden.

Samtidig er han hurtig og meget forudseende i sit spil, især for en spiller på 21 år. Han har et godt temperament til rollen i midten af forsvarskæden, og så er han en klog spiller.

Han spiller sin 15. kamp i Premier League i denne sæson i eftermiddag, når Chelsea gæster Everton, og der er nok stadig folk rundt omkring, som endnu ikke er overbevist. Men det er de i Chelsea, og det er det vigtigste.

Annonce:

Andreas Christensen skal gøre meget forkert, hvis ikke han skal spille fast for Danmark til VM, mener Jan Mølby.
Andreas Christensen skal gøre meget forkert, hvis ikke han skal spille fast for Danmark til VM, mener Jan Mølby.

DER TALES ALLEREDE NU OM EN NY KONTRAKT TIL DANSKEREN, og det handler selvfølgelig om at løfte ham op på et betalingsniveau, der afspejler hans talent og nye rolle på holdet og status i klubben.

Han har kontrakt til sommeren 2020, så det er nok en god idé at få lukket ned for mulige spekulationer om fremtiden ved tydeligt at signalere, at Andreas Christensen er og bliver Chelsea-spiller.

Jeg tror ikke, at han er færdig med at udvikle sig. Han er godt klar over, hvor han er, og hvor han skal blive bedre. Vi ved endnu ikke, hvad hans begrænsning er, men han er tydeligvis en spiller, der udvikler sig af at spille kampe.

Indrømmet, jeg har været overrasket over, hvor godt han har gjort det, men nu føler jeg mig overbevist om, at han kan holde niveauet. Han er der, hvor han skal være lige nu – og han kan blive endnu bedre.

Jeg har selvfølgelig også bemærket diskussionen omkring Andreas Christensen og landsholdet, hvor han ikke var i startopstillingen i de afgørende kampe mod Irland.

Annonce:

Jeg vil sige, at hvis han ender med at have spillet 80-90 procent af kampene for Chelsea i denne sæson, så er det, fordi han har været ekstremt god.

Så vil han gå ind til sommeren med enorm selvtillid, og så vil det være en meget modig landstræner, der fravælger ham til startopstillingen

Mølby: Det lysner for Pierre Emile Højbjerg

Derfor er Christian den bedste siden Laudrup

Mølby: Her er stjernen, Barcelona bør interessere sig for

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: