Mølby: Ronaldo vil overstråle alle i aften

Når man ser på, hvordan Ronaldo har udviklet sig i de seneste år er det ikke utænkeligt, at han kan blive ved i tre-fire sæsoner endnu

Christiano Ronaldo har virkelig været i stand til at forny sit spil og sin rolle i Real Madrid. Foto: AP
Christiano Ronaldo har virkelig været i stand til at forny sit spil og sin rolle i Real Madrid. Foto: AP
Følg Sport

Vi står overfor fodboldsæsonens sidste store kamp, Champions League-finalen i Cardiff, i aften.

Juventus mod Real Madrid er afslutningen på en rigtig underholdende sæson i turneringen, og jeg håber selvfølgelig, at vi får en finale, der matcher.

Stjernespillere er der i hvert fald nok af på banen i aften, men for mig overstråler én af dem alle de andre: Cristiano Ronaldo.

Han har sammen med Lionel Messi over de seneste 10 år sat helt nye standarder for, hvor mange mål man som topspiller kan nå at lave på en sæson.

Ronaldo har i sine otte sæsoner scoret i gennemsnit 50 mål pr sæson. Det er jo fuldkommen vanvittige tal, og når man går dem igennem, kan man ikke undgå at blive svimmel. I Champions League har han i denne sæson nået 100 mål, hvoraf altså flest er scoret i knockout-stadiet og ikke kun i nemme puljekampe mod svage modstandere.

Nu er han så 32 år gammel, og man diskuterer selvfølgelig, hvor længe han kan blive ved med ikke bare at begå sig på det øverste niveau men også være den bedste.

Når man ser på, hvordan han har udviklet sig i det seneste år eller to, så mener jeg ikke, at det er utænkeligt, at han kan blive ved i tre-fire sæsoner endnu.

Han har virkelig været i stand til at forny sig, og han har i dag en anden rolle hos Real Madrid end tidligere. I dag er han i langt højere grad en rendyrket 9’er, der lever lidt mere på holdkammeraternes arbejde end tidligere, hvor han selv skabte og afsluttede det meste.

Jeg tror, at han lyttede til gode råd omkring sin spillestil, og formentlig også godt selv kunne mærke, at han ikke længere havde fysikken til at lave de direkte udfordringer og stole på sin fart i alle situationer.

Og så har han overvejet, hvad han så kunne gøre for at blive ved med at være værdifuld. Og løsningen har været for ham, at han måske skulle løbe lidt færre meter og i stedet blive en mere klassisk angriber end tidligere.

Det lyder nemt nok, men det er altså ikke bare noget, man bare uden videre gør.

Det kræver en stor grad af bevidsthed omkring sig selv, det kræver hårdt arbejde og den rigtige mentalitet, og så kræver det selvfølgelig instinkt. Man kan ikke bare lære altid at søge de rigtige steder hen i feltet. Den fornemmelse for, hvor bolden ender i feltet, er man født med.

Cristiano Ronaldo har også sat nye standarder for, hvad man kan få ud af sit talent. Det er en mand, der aldrig, aldrig, aldrig læner sig tilbage og er tilfreds. Han vil have mere. Hele tiden. Og der er han anderledes end rigtig mange professionelle fodboldspillere.

Ronaldo har aldrig accepteret bare at være god; han vil være den bedste. Og med hver succes er der kommet nye mål, ambitiøse mål. Han ønsker tydeligvis at blive husket som alle tiders bedste, og det er selvfølgelig et åbent spørgsmål, om han vil blive det.

Men én af de ting, som folk husker, er i hvert fald mål, og dem fortsætter han med at lave masser af.

Ståle afslører sine ti værste modstandere: Ronaldo kun nummer fem

Det har fyldt en del, at en lille del af Real Madrids fans trods de 400 mål for klubben aldrig rigtig har taget ham til sig. Det er helt tydeligt, at det går ham på.

Man skal være lidt naiv, hvis man tror, at man kan få det sådan, at alle kan lide en. Men det tror han. Og hvad skal manden også gøre, hvis alle Real-fansene ikke allerede er overbevist?

I aften tror jeg, at Cristiano Ronaldo vil være drevet af, at selv om han og Real Madrid har været i tre af de seneste fire Champions League-finaler, så regner mange dem stadig ikke for det bedste hold i turneringens historie.

De bliver stadig ikke talt om på samme måde som Pep Guardiolas Barcelona-mandskab. Det, tror jeg, er noget, der irriterer Cristiano Ronaldo, for dette Real Madrid-hold er så meget hans. Alligevel taler folk på en anden måde om Guardiola og Barcelona.

Om det bliver anderledes efter i aften, er svært at sige, men en sejr over Juventus vil være endnu et absolut højdepunkt i en karriere, der ellers har budt på rigtig mange store øjeblikke.

Cristiano Ronaldo har selvfølgelig sit eget museum

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.