Montenegros talenter løb tør for kræfter

Ungarn vandt den første kamp i Danmarks gruppe 32-27

Montenegros stortalent i rødt, Vuko Borozan fyrer kanonen af mod Ungarn. Foto. Lars Poulsen
Montenegros stortalent i rødt, Vuko Borozan fyrer kanonen af mod Ungarn. Foto. Lars Poulsen

GDANSK (Ekstra Bladet) Ungarns venstrefløj Gergö Ivancsik spillede i åbningskampen mod Montenegro sin landskamp nummer 253. Det er 10 kampe mere end de 16 mand i Montenegros trup har spillet tilsammen.

Det er der en naturlig forklaring på. De bedste montenegrinske spillere optræder nu på Qatars købelandshold, og derfor er den unge nation, som tidligere var en del af Jugoslavien, ved at bygge et helt nyt hold op.

Hvilket var tydeligt at se i åbningskampen i Danmarks gruppe i den polske havneby Gdansk. De unge montenegrinere begyndte nervøst, og Ungarn havde ikke de store problemer med at bryde igennem det meget offensive 5-1 forsvar. 

I den modsatte ende brændte Montenegro mange ellers fine scoringsmuligheder på Ungarns velspillende keeper Roland Mikler der i første halvleg stod med en redningsprocent på imponerende 43.

Danske EM-profiler i chok inden åbningsbrag: En stor løgn!

Det danske landshold skal møde Montenegro i næste runde mandag, og holdet har absolut spillere, som det er værd at lægge mærke til. 

Efterhånden som slutrundedebutnerverne blev rystet af hos de unge montenegrinere, bød de på ganske seværdig håndbold. Den helt store oplevelse var den blot 21-årige og 2,03 meter høje Vuko Borozan, der spillede sin blot niende landskamp. 

Han trak et kæmpe læs i Montenegros midterforsvar, og i angrebet brillerede han både som playmaker og som venstre back. Han fyrer sine skud af fra alle positioner, og han bliver noget af en håndfuld at tumle for det danske forsvar.

En anden kommende storspiller på Montenegros landshold er den ligeledes blot 21-årige Stefan Cavor. Han spillede sin blot syvende landskamp, men det var ham, der sammen med Borozan, førte an, da Montenegro i anden halvleg begyndte at æde af Ungarns forspring, som på et tidspunkt var oppe på fem mål. 

Cavor er venstrehåndet, og fra sin position som højre back præsenterede han et ganske varieret skudarsenal. Han forivrede sig dog også flere gange, og han løb tør for kræfter som kampen nærmede sig sin afslutning. 

Montenegro har ikke samme bredde som Ungarn, der flere gange skiftede hele kæder ud. Således blev de tre bagspillere på en og samme gang afløst af tre andre, og det vidner selvfølgelig om en vis styrke. 

Ungarns helt store stjerne, den nu 34-årige højre back Laszlo Nagy gjorde nu ikke det store væsen af sig. Han virkede ikke særlig målsulten og flyttede i stedet bolden rundt. Når han skulle have sine pauser på bænken blev han afløst af Gabor Ancsin, som havde anderledes krudt i kanonen.

På forhånd havde den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson udråbt Ungarn til at være vores sværeste modstander i det indledende gruppespil . Det ser ud til at holde stik.

Med en bredere trup og større erfaring endte Ungarn med at vinde en fortjent sejr på 32-27. Men der er grund til at nære forventninger til det unge hold fra Montenegro, som vi kommer til at høre meget mere til de kommende år. Hvis altså ikke spillerne bliver købt af Qatar. 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind