NHL-dansker melder sig klar til VM trods tidligere afbud

Alexander True fra San Jose Sharks har endegyldigt fået tilladelse til at spille VM for Danmark i maj

San Jose Sharks' center Alexander True er VM-klar for Danmark. (Arkivfoto) Foto: Jeff Chiu/Ritzau Scanpix
San Jose Sharks' center Alexander True er VM-klar for Danmark. (Arkivfoto) Foto: Jeff Chiu/Ritzau Scanpix

Egentlig havde NHL-spilleren Alexander True fra San Jose Sharks meldt fra til VM i år, men nu kommer centerspilleren alligevel med.

Danmarks Ishockey Union (DIU) oplyser onsdag i en pressemeddelelse, at man endegyldigt har fået en aftale på plads med San Jose Sharks, så True kan spille VM for Danmark.

Den 23-årige dansker får dermed sin debut på nationalmandskabet, da sæsonerne i USA hidtil har forhindret ham i at spille landskampe.

- Vi ville meget gerne have Alexander med ind i truppen og har i de seneste dage haft gode samtaler med San Jose Sharks om hans deltagelse, siger landsholdets general manager, Kim Pedersen i pressemeddelelsen.

- Heldigvis faldt det på plads i går (tirsdag, red.), og vi glæder os til, at han på søndag møder resten af truppen i Riga.

True har i indeværende sæson spillet syv kampe for NHL-mandskabet. I alt har han 19 NHL-kampe på sit CV.

Også den tyske vicemester Phillip Bruggisser fra Wolfsburg er meldt klar til VM for Danmark.

Backen er allerede stødt til truppen og kan muligvis være med i onsdagens testkamp mod Norge i Rødovre.

Landstræner Heinz Ehlers må vente indtil VM-åbningskampen mod Sverige 22. maj med at kunne disponere over Alexander True.

Grundet coronarestriktioner og dertilhørende karantæneregler i værtslandet Letland bliver der langt færre spillere fra NHL ved VM i år.

Derfor skal de danske fans heller ikke gøre sig store forhåbninger om, at der kommer flere NHL-profiler ind i truppen.

- Vi er tæt på den endelige VM-trup, men der kan stadig komme enkelte justeringer frem mod afrejsen til Riga. Vi forventer dog, at Alexander True bliver den eneste forstærkning, der flyver ind fra Nordamerika, siger Kim Pedersen.